Dá sa doviesť Termalica z Poľska bez dane?

Zdravim. Myslite, ze by sa dala doviest Termalica z Polska bez dane? Ved predsa to ide na SVK, kde to je ina krajina :)))) Nejake rady? Taktiez odkial ste ju kupovali? Je velmi malo predajcov, ktori predavaju Termalicu. Fakt mam problem zohnat :( Pozdravujem.
Odpovedať
@smolkosk evidentne nepoznas danove zakony. Keby to bolo take jednoduche, vsetko by sa predsa vozilo zvonka. Nakup bez DPH je mozny len medzi dvomi platcami DPH. Polsky platca DPH preda tovar oslobodeny od DPH slovenskemu platcovi DPH. Slovensky platca DPH musi tento nakup nasledne priznat v danovom priznani k DPH. Poliak zas tento predaj oznami polskemu danovemu uradu formou tzv. suhrnneho vykazu. Takze danovemu uradu nic neunikne.
Odpovedať
Profilova fotka
jj calimero dobre pise. to len medzi predajcom a kupujucim sa slengovo vravi že cena bez DPH kupujuci ma tak pocit že aku dobru cenu dostal v skutočnosti dostal zľavu 20 % čiže rovnajucu sa výške DPH ale platiť ju musis teda plati ju vždy posledný v retazci teda koncový zakaznik :D Termalica ma výrobný zavod v Tarnove mam kontakt na polskeho odberatela priamo zo zavodu podmienka vsak je kamionový odber sukromne si možme vymenit kontakt.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Profilova fotka
Má niekto prosím vás kontakt do Poľska okolie nowy Targ na termalicu kde by som mohol kúpiť
Odpovedať
@tomasko_halcin Dobry, podarilo sa vam dostat nejaky kontakt? zhanam aj ja
Odpovedať
@pascall007 behni do Targu a dohodni si to tam osobne v stavebninách. Je to tam úplne v pohode a sú zvyknutý na Slovákov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?