Chyba zateplenia???

Objavuje sa to len pri veľkých mrazoch a vysokej vlhkosti. Zateplenie polystyren 180mm. Všimol som si to na viacerých budovách a domoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Spary medzi EPS boli vypenene? Kotvy pod EPS zatkou?
Odpovedať
@viperko ano spary vypenene penou, ale zatky na kotvy nedali.
Odpovedať
@romanpo nadherny priklad tepelnych mostov cez kotvy. Najkrajsie to je vidno na tmavej fasade.
Odpovedať
Profilova fotka
@romanpo Asi len povrchovo vyplnene tie spary a nie na celych 18 cm. potom sa to takto ukaze.
Odpovedať
@megdesign na tie kotvy som myslel ze to tak bude, aj ked majstri ma vraveli ze nie a ze tie ciapocky niesu dostupne atd. Ale na termokamere ich vidno nebolo.
Odpovedať
Tzv fasádne osýpky. Táto zima ukázala že ich má 99% fasád. Veď komu z "majstrov" by sa chcelo dávať čiapočky na kotvy ?! "Šak to nygdo any v nemecku nerobý!"
Odpovedať
@pripad001 presne tak, na čo nedaš pozor a nedonútiš ich tak nemáš, alebo urob si sám :-D
Odpovedať
@romanpo ...mi hovor, aj preto som zatepliť na jeseň nestihol. Buď "majstrov" táto zima preberie z bludov, alebo vyleziem na lešenie sám a urobím po svojom.
Odpovedať
@pripad001lenže na to treba cas, lešenie.... v mojom prípade 330m2. Beriem to skor ako kozmeticku chybu
Odpovedať
Neviete ako sa volaju kotvy ktore su zapustene ale nezakryvaju sa ciapockami ale maju taku vretenovu hlavu ktora sa pri zavrta do EPS?
Odpovedať
@niless fischer termoz ecotwist?
Odpovedať
@gashtaan Jo dakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@niless ThermoScrew TS U8 Gecko
Odpovedať
S fischer termoz ecotwist - mám dobrou zkušenost z mého zateplení mohu jenom doporučit.
Odpovedať
Drvivá väčšina investorov hľadá iba lacných majstrov. Zopár lakomcov by nedbalo keby zátky dávali zadarmo majstri zo svojich výplat. O vykladaní kamiónu a prenášaní ton materiálu radšej ani nehovorím.
Odpovedať
Všetko je too peniazoch pretoze nikto nechce zaplatit drahe kotvenie typu STR 2G + zátka ked polska kotva s plastovím trnom stojí 10 centov potom tu mate toto
Odpovedať
svojpomoc, alebo firma ? @tominohorvath ty mas asi nejaky komplex, nie ? poznam firmy ktore su riadne drahe a robia to takto. je im to jedno. asi su to tiez lakomci, nie ?
Odpovedať
Chcem sa opytat, nie som odbornik, vsade citam o tepelnych mostoch, prekladov a tak. Ale tepelny most takychto kotiev som nevidel. Citam tu aj o soklovej startovacej liste, ze to je tepelny most. Preto sa opytam, aby som nieco nepokazil. Ratam, ze by som mal mesacne platit cca 40€ za plyn na kurenie a ohrev vody. Je mozne, ze ak dam tu soklovu startovaciu listu a taketo kotvy, vzniknu mi tie tepelne mosty a budem mozno platit 50-60€?
Odpovedať
@edulo nie, nie je to meratelne.
Odpovedať
@dusantt môj komplex je slovač, ak berie firma 12-13€. A živnostník 11€, prečo sa nájdu ľudia čo to chcú za 9€? Veď za 9€ to nebude kvalitne...Takže okradnú sami seba. Ale keď sa popozerám tu po fórach, keď čávo zahlási že lešenie alebo rebrík...Tak mám dosť. Haha. Ak berie firma veľa peňazí a robí to tak ako na foto....Myslim že to ostáva vo firme, realizátor/zamestnanec z nemá toho nič. Nepoužiť zatku a zapustenu kotvy nie je porušenie tech. Postupu.
Odpovedať
@edulo určite nie.
Odpovedať
@edulo nie je to poznat a je to ochrana proti hrabosom, tepelne mosty ... vsetci su tu zamerany len aby neboli nejake miniaturne tepelne mosty ktore su uplne bezvyznamne z hladiska stavby ale na ine veci si pozor nedaju.
Odpovedať
@tominohorvath ci to je porusenie postupu alebo nie, vid foto, fasada je skareda, cize praca je skareda, tym padom vyplata nie je zasluzena. alebo by ma zaujimalo, ci aj u zubara si tak flegmaticky.. ved co, pohoda.. je to len zub, zatvor usta a nebude to vidno ;) a ludia sa najdu co to chcu za 9 prave preto, lebo oni robia za 4-5 na hod a tiez musia niekde byvat. asi preto.. pricom ich praca tiez nie je jednoducha, plus nesu zodpovednost vacsiu, nez zivnostnik/firma. zabudas ze median na slovensku je 600-700? tak preco chce robotnik tolko za tyzden ?
Odpovedať
@dusantt A okrem toho je pravdepodobne, ze firma co to robi za 13 nema ani jedneho zamestnanca, pripadne minimum a si najme toho isteho za 6 na hodinu, ktory to sam robi za 9. Je to bezna prax.
Odpovedať
Profilova fotka
to su tie vase technologie a NED a kadeco. Zbytocne plytvanie penazi,preco nedate na vlastny rozum ale vsetko skumate len na nete. Saci trosku uvazovat 8-)
Odpovedať
@dusantt no ale robotníka nezaujíma koľko zarába investor (4-5€). Veď ked je šikovný a ide mu to od ruky hádam by si mu nezavidel 70-80€ denne ? Hrubého samozrejme. A ak volaktorý zákazník nedokáže prehltnúť majstrovi zárobok...Nech si otvorí živnosť nakúpi náradie (zaplatí profil PRO😀, 123dopyt,aaadopyt,www stránku,reklamy a inzeráty ....) A nech ide murovať a zatepľovať.
Odpovedať
@xaxaxaxa ako to môže robiť za 6 na hodinu? A za 9€/m2. Buď jedno alebo druhé.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?