Chemicka kotva

Do dierovanej tehly som pomocou chemickej kotvy Fischer FIS VT 300 T prichytil zavitovu tyc M12. Pouzil som 130 mm plastove sitko prierezu 16 mm, vyvrtanu dieru som pomocou vysavaca vycistil, natlacil cca. 40 dielikov malty a vtlacil / nakrutil zavitovu tyc. Po 24. hodinach som zistil, ze pri dotahovani sa zavitova tyc zataca hlbsie do muriva - akoby v stene vznikol zavit. Nemala sa zavitova tyc zalepit? Myslite, ze je to ok alebo mam tyc vykrutit, dieru prevrtat a skusit to znovu?
Odpovedať
Profilova fotka
Tyč sa nemá ani otáčať ani nijak pohybovať. Musí to pevne držať, ináč to nemáte dobre spravené. Kotva zatvrdne do pár minút podľa teploty okolia.
Odpovedať
Profilova fotka
Niekedy sa stáva, že nie je dobrá chemická kotva, tak treba vyskúšať druhú. Aj ked fischer je dobrá značka. Mne sa stalo, že som kúpil 3 tuby istej značky (made in germany ževraj) a ani po 2 dňoch nezatvrdli. Tak som vymenil značku (Herman) a tá do hodiny bola úplne tvrdá.
Odpovedať
Hmm... neviem co by som urobil zle. Chemicku kotvu som pouzil uz velakrat - len iny vyrobca a bez problémov. Tyč sice drží, ale dá sa vykrutit :(
Odpovedať
nieco podobne sa mi stalo, odvtedy skor ako zacnem vtlacat tu maltu do muriva, tak najskor trosku vytlacim mimo, aby som pekne videl ze sa mi tie hmoty krasne miesaju a idu pekne do muriva, nakolko neviem preco, ale uz sa mi stalo, ze do muriva som vtlacil len jednu zlozku a nevytvrdlo to ani po 3 dnoch, pouzil som novu spicku a pekne som videl ze uz idu obe zlozky spolu... tebou spomenuty fischer mam overeny a vyskusany, ziadna zavitova tyc sa nesmie krutit, skus este raz vyvrtat a znovu vtlac do muriva sitko a potom tu chemicku maltu...
Odpovedať
@godfather dával som 4 kotvy, minul celú tubu a krútia sa vsetky. Tak ich vykrutim a skúsim prevrtat a skúsim ineho výrobcu. Snad to pojde - diery uz nemôžem posúvať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?