Búranie tehlovej steny a založenie prekladov, ako na to ?

Zdravim, chcel by som sa opytat, ako postupovat pri vyburani tehlovej steny a zalozenia prekladov. Mam staticky posudok, viem ake preklady kupit, ale stenu a zalozit preklady by som si chcel svojpomocne, pretoze stavebna firma vypytala pre mna dost vysoku sumu. Viete mi poradit ako na to ? v statickom posudku to nie je totiz do podrobna, aka ma byt vyska lozok atd... Potreboval by som vediet teda ako zacat, pojdu dole povodne omietky...ale co dalej...preklady sa budu ukladat do obv.muru a na priecky ktore ostanu. Vdaka moc
Odpovedať
Profilova fotka
@martinra1 neviem teda ake preklady tam chces dat (sirka), ale zvykne sa to robit tak ze sa vyseka do polhrubky steny ,vlozi preklad potom z druhej strany... sekat opatrne, resp vyrezat diamantovym kotucom... zalezi na konkretnej situacii..opis trocha situaciu, resp nakres...
Odpovedať
mali by to byt preklady HE160A a druhy HE160B...teda vyska 16cm...sirka ale netusim, asi bude mat ...8 alebo viac...musim napisat statikovi, nakolko to neviem vycitat z projektu... prikladam nakres z projektu o co mi vlastne ide, potrebujem vyburat cast priecok, samozrejme pas tehal nad dverami vlavo nechat, stena pod by mala ist prec az po obv.mur
Odpovedať
Profilova fotka
@martinra1 nejako mi nekoresponduje foto a projekt , - uplne vpravo na foto su nejake dvere (ich cast) na projekte nie su. A nesedi mi navrh prekladov ako si ich nakreslil.. dva modre preklady vlavo dolu na com budu polozene ak chces povodnu priecku - cervenu odstranit?
Odpovedať
ta prilozena fotka to je stena vlavo kde je text "konecne zmeny". Dvere ktore vidis su tie kde je pismeno K. Nakoniec cast tej priecky vlavo asi 35 cm musim nechat lebo tam sa polozi jedna cast prekladu, druha bude zapustena v obvodom mure ako som naznacil.Druhy preklad sa zalozi do priecky, ktora ide od komina a jej druha strana do priecky oproti - je tam totiz stena ktora deli schody do pivnice. A treti preklad, ktory je na spodku je vlastne tiez v tej stene, na tom projekte to vyzera ze tam nie je stena ale tam je este wc a schody do pivnice.
Odpovedať
pardon, oprava, ty myslis dvere vpravo, to su vchodove dvere, na projekte su zakreslene. ja som myslel dvere vlavo na foto :-)
Odpovedať
teraz som zistil z dalsej diskusie, ze ten HE160A je teda 16x16 cm cca...to by na sirku tehly malo byt presne. Potrebujem teda vediet, ako to teda zalozit, vyberiem tehly na cementove lozka, vybetonovat,nechat vytvrdnut, vybrat zvysne tehly v pase zalozit preklad?? bude mi drzat ten zvysok steny nad prekladom pokial ho tam zalozim ?
Odpovedať
@martinra1 Chlape, tá firma nepýta veľa peňazí, lebo je nenásytná, ale preto, lebo vybúranie týchto priečok a založenie prekladu nie je tak jednoduché, ako si to predstavuješ. Riskuješ riadny prúser, môže ti padnúť celý strop. Celý strop po oboch stranách tých priečok, ktoré chceš vybúrať bude treba podložiť stojkami, potom vybúrať priečky a založiť preklad. Statik ti nebude písať postup prác, on nie je inštruktor. Postup prác musí vedieť realizátor. Ak to nevieš, lepšie bude nerobiť to svojpomocne. To nie je vymaľovať izbu.
Odpovedať
@chrobak7 neviem, mne sa za osadenie 3 prekladov a vyburanie 14m2 priecok zdalo byt 2000€ vela... Ked som sa pytal na stavebny postup tej firmy, tiez len hapkali...tak asi ako ja teraz, neboli si istí a viac menej to vyzeralo, ze sa im do toho ani nechce. So stojkami a vydrevou ratam, to je v projekte. Chcel som len od neho vediet, nakolko to malo byt v projekte, kolko cm betonu ma byt v lozku a pdoobne. A tu som chcel poradit ako by sa to dalo svojpomocne zvladnut.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?