Bungalov alebo poschodový dom? Čo je lepšie?

Co je lepsie? Pridajte Vase nazory a postrehy.
Odpovedať
1
2
U mna jednoznacne bungalov,ale 100 ludi,100 chuti 😆😆😆
Odpovedať
@anka2016 takychto tem je tu milion. Lepsie z akeho pohladu? Musis brat do uvahy vela faktorov, ako velky dom chces, velkost pozemku, jeho sirka a orientacia. Bungalov by som staval na krasnom velkom a sirokom pozemku. Ak mam pozemok siroky napr. 5arovy pozemok ktory ma sirku 15m tak tam by som jednoznacne isiel do poschodoveho domu, pretoze bungalov podla mojich predstav by podla zaberal velku cast pozemku na ukor zahrady a nejakeho "vybehu pre deti."
Odpovedať
Ach bože ... Google ? Vyhľadávanie ? nič ? Milión krát opakovaná téma ...
Odpovedať
@lubk0 aspon nemusim milion krat hladat :)
Odpovedať
Tam veeeelmi zalezi od pozemku. Ake su moznosti natocenia domu a nasmerovania okien. Pokial pozemok nedovoluje dispozicne dom usporiadat na jednom podlazi tak aby okna boli natocene tam kam chcete je nutne ist do poschodoveho, ktory dava viac moznosti pre umiestnenie a natocenie domu. Odporucam dom v prvom rade prisposobit Vasim potrebam a poziadavkam, az na druhom mieste su modne trendy. Netreba zabudat ze pri vacsich uzitkovych plochach aj energeticky vychadza uspornejsie poschodovy dom. Podla mojich doterajsich nakladov na stavbu je uspora pri poschodovom dome aj v nakladoch na material a tym aj pracu.
Odpovedať
@anka2016 priklanam sa tiez k bungalowu aj ked mame poschodovy ale to len z toho dovodu ze sme ho zdedili. Keby si mam kupovat, tak jednoznacne kupujem bungalow
Odpovedať
trosku off topic na odlahcenie. Podla vedcov zo zenevskej univerzity: Ak začnete chodiť po schodoch, vylepšíte si postavu a urobíte niečo pre svoje zdravie. Chôdza po schodoch sa bez problémov vyrovná tréningu vo fitku. Vďaka pravidelnému ignorovaniu výťahu, zhodíte pár kilogramov, spevníte si postavu, zníži sa vám hodnota diastolického krvného tlaku i hladina zlého LDL cholesterolu.
Odpovedať
@andyno Na schodoch neuvidis tolko krasnych dievcat ako vo fitku, postavu mam slusnu, tlak mam nizssi ako je priemer a cholesterol mam vyborny. Takze za mna bungalov :-D
Odpovedať
@17juraj17 Teraz možno hej, a o 20-30 rokov ? :D
Odpovedať
@anka2016 Nemusíte, ale dozviete sa tu "h*v*o" s prepačením alebo bez :) Detailne to je rozpísané inde, tu sa to opakovať bude asi len ťažko :D Alebo teda môže počúvať rady v oblasti "osobných" preferencií :D
Odpovedať
@andyno Toto ti prepošlem, keď budeš mať 70 a budeš po výmene bedrového kĺbu, ako moja mama. 3 týždne bola zatvorená v izbe, nevedela zísť po schodoch. Aj teraz ide dole max. 1-2 krát denne.
Odpovedať
@andyno tak toto povedz kamoške, ktorá býva na štvrtom poschodí každý deň niekoľkokrát chodí domov a von a za desať rokov neschudla pomaly ani nič. A čím dlhšie tam býva a po tých schodoch chodí tak, že má pocit, že furt horšie vládze :-D tak mi to vysvetli :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@anka2016 sprav kompromis a postav si poschodovy bungalov, alebo bungalov s poschodim:-)
Odpovedať
@chrobak7 mozes. ja staviam dom. dokonca poschodovy :) nechal som si ale na prizemi izbu ktora bude presne pre taketo pripady sluzit ako spalna. Rovnako aj komplet kupelnu mam na oboch poschodiach ;)
Odpovedať
My staviame poschodovy dom, v schodoch nevidime ziadny problem, lebo v tom dome neplanujeme zostarnut (a keby sme aj nahodou, nasa spalna plus dalsia izba su na prizemi). Verim, ze casom sa tento trend "stavania domov na cely zivot" zmeni, postavim predsa taky dom, aby mne a rodine vyhovoval v blizkej buducnosti, nebudem teraz 30 rokov sa tlacit na prizemi, len preto, ze raz mi budu schody vadit.
Odpovedať
Presne som čakal na tieto "schodové" argumenty :D :D
Odpovedať
@andyno Načo ti potom bude to poschodie, keď naň nebudeš schopny vyliezť?
Odpovedať
Profilova fotka
@anka2016 za mna bungalov,a preco?...pretoze v nom byvame a uz by som ho za poschodovy nemenila...je to super mat vsetko po ruke na 1 poschodi...a nebehat stale hore-dole po schodoch po 1 vec
Odpovedať
Profilova fotka
@kapa34 Ja tiez stavam bungalov a okrem toho co si povedala je najvacsia vyhoda v ekonomike.. ekonomicky dom, nepotrebujes tak obrovsky priestor ako je dvojposchodovy dom vykurovat. Plus zena sa tesi ze nemusi tak obrovske plochy upratovat :-) @anka2016
Odpovedať
@anka2016 Myslim, ze tu sa odpoved nedozvies :-). Nenapisala si nic o pozemku, jeho orientacii, pocte clenov v domacnosti, kolko chcete izieb ani nic ine. Okrem toho ako Ti ini napisali, diskusii na tuto temu je len tu na MS neurekom. Mne iosobne sa vzdy pacili bungalovy, takze u nas bol vyber jednoznacny.
Odpovedať
Tiež sa zamýšlame nad touto otázkou. Napriek tomu sme si dali spraviť návrh na poschodový dom. Všetci nás od toho odrádzajú, staroba, behanie po schodoch, bude to zbytočne drahé..... Možno budem o pár rokov ľutovať, ale nám sa páči a dôchodcovskú izbu s kúpeľnou máme na prízemí v prípade takejto situácie. ;-)
Odpovedať
@tinulka26 presne tak ... ludiam su lenivsi a lenivsi .. maju malo pohybu, vsade sa vozia a potom vyzeraju ako vyzeraju zopar blbych schodov niekomu vadi? a bude sa vyhovarat na starobu :-D :-D :-D Inak za mna tiez ideal poschodovy s jednou izbou a kupelnou dole. Na poschodi tiez kupelna samozrejma pri izbach.
Odpovedať
@tinulka26 Už potom len poriadny dôchodok k tej izbe, aby bolo z čoho platiť naklady na tie prazdne priestory na poschodi.
Odpovedať
@tinulka26 Kto tvrdi ze poschodovy dom je drahsi? Ja som si to ratal a mne vysiel poschodak lacnejsie v pociatocnych nakladoch tak aj v nakladoch na vykurovanie. Len taka zakladna vec ako je strecha ktora je na m2 najdrahsie. Zratajte si cenu m2 strechy (krov, latovanie, krytina, folie, 40 cm izolacie, parozabrana, SDK + praca) a porovnajte, samozrejme uvedene plati pre zaklady + izolacie podlahy.
Odpovedať
@niless Ja staviam bungalov a môžem potvrdiť, że hruba stavba oproti poschodiaku je drahšia. Potom sa to obracia.
Odpovedať
@ruren nemas rad deti? ze pises o prazdnych izbach na poschodi ... nerozumiem .. vacsina ludi ma deti a jedno dieta aj ostava doma u rodicov a ma hore miesto pre seba ... popripade ak je dom vacsi a je OK, kludne si ti dochodovia na stare kolena mozu dom predat a mozu si za neho kupit pekny byt a vybavene ...
Odpovedať
@ruren dookola tie iste kecy aky je rozdiel medzi prazdnou izbou na poschodi a prizemy boze moj. Cudne ze v panelakoch sa skoro vzdy ide po schodoch a zije tam pol miliona starych ludi a ziju, cudne ze plno starych domov je poachodovych a babky tam ziju. Najviac hubuju mlady sopliaci co lamentuju ked ... ked bude problem a budes na zdochnutie vyhodia ta domu do starobinca alebo tu chajdu predas a kupis si maly.
Odpovedať
@atak77 Tak by si to chcel, aby to tak bolo, le že ja poznam veľa ludi čo ostali vo velkych barakoch sami. Deti sa pobrali každy po svojom a dom je prazdny. Na tvoju naražku o deťoch len tolko. Ja mam aj vnučata a všetky mam rad rovnako. @sysell Ja som žil v panelaku 35 rokov tak ma nepoučuj ako ako sa žije v panelalu. Moj bungalov ma 3 izby a nebudu prazdne. Obyvačka a spalňa - využite na 100% a hostovska izba, na ktoru sa už teraz vnučata tešia.
Odpovedať
jeden dom po celý život je málokedy vhodný, no Slováci to majú asi nesprávne zakodované, ideal by bol meniť vždy ked sa mení počet bývajúcich.
Odpovedať
@duzu Bolo by to optimalne co ty hovoris, ale nie kazdy je toho schopny. Vidim to na rodicoch - otec odidene kolena a chrbat, mama klby. Poschodovy dom, izby hore. Chceli by predat, ale nie je to jednoduche, tak ako nie je jednoduche nieco vhodne kupit. Otazka penazi, stahovania, zvykania si na nove miesto...Pre dochodcov okolo 70 rokov priam nemozne. Osobne neviem - ked si predstavim kolko roboty Ti da nejak si upravit okolie, vsetko sam zasadis, staras sa, tesis sa z toho, spoznas susedov, vies kde mas obchody a potom sa proste prestahujes niekde inde - no nie kazdy to dokaze.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?