Bude sklobetón stále moderný?

Dvihame mury a napadlo nas dat 50cm siroky pas na stenu medzi kupelnou a chodbou. Bolo by to v priestore medzi dverami a umyvadlom = 80cm. Dakujem za Vase nazory.
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno pred 50 timi rokmi to bolo v mode. Vyrobcovia sa nam snazia to znova nanutit aby sme si mysleli ze to je pekne a ze to je zas v mode, no podla mna to je otrasne. Kazdopadne ak sa vam paci, dajte si to. Vy tam budete byvat...
Odpovedať
nesúhlasím s @maiden1974 podľa vkusne zabudovaný sklobetón môže priestor oživiť. odporúčam pozrieť napríklad sklobeton.sk
Odpovedať
Sklobeton moze presvetlit priestor, urcite by som ho nedavala do obvodovych murov domu. Nemyslim, ze vyrobcovia sa snazia sklobeton niekomu nanutit......skuste sa poradit s architektom, prip. v kupenovom studiu.
Odpovedať
tiez si myslim, ze to dokaze priestor presvetlit a v neposlednom rade aj ozivit. my sme do neho isli tiez, mame ho uz kupeny.
Odpovedať
Profilova fotka
no, otazka ci bude moderny nie je az taka podstatna, ako skor to, ci sa vam bude po case pacit...Ked to beriem podla seba, mnohe veci, co som kedysi "zrala" teraz nemozem ani vidiet :))) este aj teraz v priebehu dvojrocneho stavania sa mi veci menia, preto ak vahate uz teraz, ci ho dat a nie ste presvedceni o tom, ze sa vam sklobeton velmi paci, tak by som ho nedaval...ale ktovie, mozno zas, ked ho date, tak sa don postupne zamilujete :)))
Odpovedať
@katka_juro, ahoj, ja osobne by som sklobeton nedavala, aj keď viem že dnes vyzera trošku inak ako pred x rokmi, ak by som potrebovala príslušný priestor presvetliť, riešila by som to radšej sklom, možno pieskovaným aby nebolo vidno tam kam vidno nemá byť alebo aj nejakým dizajnovo zaujímavým, treba ale doriešiť technicke možnosti keďže predsa len múr je hrubší ako sklo.. v každom prípade, sklo bude vždy nadčasové lebo je jednoduché čo sa o sklobetone povedať podľa mňa nedá...
Odpovedať
suhlasim s @dedian a @madein1974 . toto je premna hrozna vec v byte ci dome. je to nemoderne uz hodne davno. ak ide o presvetlenie rieste to sklom tak ako to uz niekto pisal.
Odpovedať
Profilova fotka
Sklobeton tu bol.a je niekolko x rokov... Ak ma niekto len trosku viac fantazie a citenia daju sa z neho vykuzlit neskutocne veci... Viem, pretoze muz mi robi v sklobetone.... Ak sa rozhodnes pre sklobeton, ozvi sa, prihovorim sa Ti za cenu... Inak ako to tu bolo spomenute pozri si www.sklobeton.sk alebo po novom su uz aj na FB ;-) uvidis neolutujes
Odpovedať
mne sa staaaaaaaale paci a ked budeme stavat, uz aj viem, kam ho dam.....medzi spalnu a "rodicovsku" kupelnu ;-) kupelna byva velmi tmave miesto /a u nas aj bude/, tak chcem nejak presvetlit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
nejde len o to, či je moderný, ale podľa mňa skôr o využitie sklobetónu ...využívajúce jeho krásu, eleganciu, priepustnosť svetla a tiež o negýčové použitie ;-) My máme sklobetén (4 x 11 kociek) medzi schodišťom a kúpeľňou na poschodí a je to perfektné...sklobetón takto umožňuje najmä západnému slnku presvetliť schodisko...takže som rada, že som muža presvedčila... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/p... tu je foto, čo som teraz v noci cvakla...
Odpovedať
cokolvek je teraz moderne bude o desat rokov nemoderne a o dalsich desat rokov zasa v mode, takze na modernost sa neda spoliehat ;-) pokial sa vam to paci, je to funkcne, splni to svoj ucel a chcete to tak chodte do toho ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ked je dobre zakomponovany, bude to stale dobre vyzerat. My sme tiez pouzili na sprchovy kut, dokonca stare tvarnice z domu od nasich:) Teraz su uz krasne farebne, vzorovane, da sa ozaj vybrat pre kazdy priestor:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pocem suhlasim s tebou :-) @katka_juro podla mna je skoda, ze vela ludi ho odmieta teraz len preto, ze v 60.-70. rokoch bol extremne popularny. napr. mne sa sklobeton vo vseobecnosti velmi paci :-) myslim, ze sklobeton je večný, kludne moze mat svoje miesto aj v modernych domoch a stavbach - nevidim dovod preco by nemohol mat. jasne, ze to, ako sa mi dane sklobetohove riesenie paci, zavisi od mnohych faktorov - ci ma na danom mieste opodstatnenie, ako je zladene s ostatnymi prvkami, atd. a vyslovene sa mi paci, ked je na velkych plochach :-)
Odpovedať
tiež sme zvolili sklobetón hlavne pre presvetlenie kúpeľne a neľutujem... Na výber je množstvo variácii a niektoré sú neskutočne krásne. Na foto je sklobetón v penzióne našich známych a nemyslím, že by to vyzeralo nemoderne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my máme sklobeton medzi chodbou a kúpeľňou. http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/v... Nezdá sa mi že by to bolo gýčové, kúpeľňu takto mám presvetlené. Podľa mňa je to praktickejšie ako keby sme mali okno v sprche. Ide o to, že pri prerábke sú možnosti obmedzené, a treba nájsť vhodné riešenie nielen z estetického ale aj praktického hľadiska.
Odpovedať
ahoj, moji svokrovci použili sklobetónové kocky v interiéri, čo si teraz prerábali a vyzerá to celkom k svetu (a to sa mne osobne sklobetón moc nepáči:-D )...Keď je dobrý nápad, a človek sa s tým pohrá, vyzerá to fajn ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Bude, je to pekne ozivenie priestoru, je to stale nieco ine, je to efektivne, dodava to presvetlenie priestoru a otvara priestor:-)Staci napisat sklobeton do uja Googla a uvidite:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katka_ juro Ak sa vám hodí sklobetón do štýlu vášho domu, tak choďte do toho . V časopise som videla aj presvetlenie chodby nadsvetlíkmi z každej miestnosti. Rovnaký úzky pás skla vo dverách a aj hore v stene. Bolo to zaujímavé a možno také neutrálnejšie riešenie a nadčasovejšie.
Odpovedať
Nikto nie je taký geniálny a jasnovidný, že si môže dovoliť predpovedať budúcnosť v ničom a už vôbec nie v interiérovom dizajne. Všetko je o vašich pocitoch, vkuse a či sa budete chcieť na to pozerať dosť veľa rokov. Sklobeton môže vyzerať veľmi dobre, ale aj veľmi zle. Za mňa - zvážila by som umiestnenie na obvodových stenách, ale to treba konzultovať s vaším architektom alebo projektantom. Súhlasím aj s tým, že je pekný na väčšej ploche, nie na úzkych slížoch. Dnes kvantum ľudí dáva napodobeniny lámaného kameňa na sokle, fasády, do interiéru. Je to dnes moderné, ale zajtra? Ide o to, čo sa nám páči a chceme mať doma.
Odpovedať
bude to super. pouzivalo sa to uz pred 30 rokmi a urcite aj o dalsich 30 rokov to bude pouzivatelne, lebo stale sa to inovuje. mne osobne sa to paci, ozivi to byt.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?