Bude biely Porfix aj vo vyššej triede ako je P2 440?

Nemáte niekto informácie či príde biely Pofix aj vo vyššej pevnostnej triede ako je P2 440 ? Viem - najjednoduchšie by bolo zavolať do porfixu - len potom sa ich obchodného zástupcu nezbavím.
Odpovedať
@dvorcidlo0 Ahoj. Já sice žádné informace od Porfixu nemám, nicméně pochybuji, že by chtěli konkurovat Ytongu. Porfix se vyrábí z popílku, zatímco Ytong z křemičitého písku. Tím je i dána barva finálního výrobku. ;-)
Odpovedať
@praoteccech Hmm Vidim ze mas kvalitne informacie, tak rasdej nepis, biely porfix uz je. @dvorcidlo0 Na stranke ponukaju len tento variant myslim ze iny zatial nerobia. Vsak im napis mail ak chces mat istotu.
Odpovedať
@dvorcidlo0 zatial nie je certifikovany, testuju sa rozne varianty, momentalne je v predaji len ta 440tka
Odpovedať
Profilova fotka
No vidím, že ste v obraze.. my staviame už týždeň z 30tky bieleho porfixu.. neviem ako nám ho mohli predať teda stavebniny, ak nie je v predaji..
Odpovedať
biely porfix uz je v predaji, aj tento tyzden som projetkovala uz z neho, zo sedeho uz ani moc nerobim ,lebo sa vraj ma minut v juni,juli...potom uz len biely. @jaja2406 aku vam dali nanho cenu..zlavu? zatial som do vykazu davala zlavu 38%, ale ak mate niekto lepsiu, dajte vediet, nech mam v papieroch co najpresnejsie udaje. vdaka.
Odpovedať
@jaja2406 @skorecova @sysell a aky je rozdiel medzi sedym a bieli vo farbe alebo aj kvalite?
Odpovedať
@pomiuk podla mna chcu zvysit predaj asi je ludom viac sympaticky biely material. Mna neodradil ani sedy porfix... minuly rok som postavil z 30cm ale biely este nebol na predaj. Pochybujem ze bude porfix menit zlozenie skor do toho pojde daky pigment ☺ pre spokojne ocko zakaznika
Odpovedať
@danifedor @pomiuk "podla mna chcu zvysit predaj asi je ludom viac sympaticky biely material." "Pochybujem ze bude porfix menit zlozenie" - nie, sympatie v tom nie su, firma uz nema popolcek, takze zlozenie je uplne ine.
Odpovedať
@ultrarecall v konecnom dosledku stale bude 99% ludi zaujimat cena. Pretoze ked to clovek zatepli pocit v zateplenom dome z ytongu alebo porfixu bude rovnaky, jedine keby jeden z vyrobcov zacal tvarnice parfumovat vtedy by bol asi citit rozdiel :-D
Odpovedať
@pomiuk Sedy je z casti z popola z elektrarne, biely z piesku. Aj ten biely je inak tmavsi ako ytong. Ten sedy je mozno ako nevyhoda pre niekoho ze akoze popol a skodlive prvky co je podla man zanedbatelne. Ak chces mat dobry pocit kup biely alebo ytong. Reci o pevnosti krehkosit neviem posudit podla mna za jedno garaz som robil z porfixu som z ytongu je to zhruba jedno, ked dom stoji tak je to nepodstatne. Cena tehly je nic moc v porovnani s ostatnymi vecamii co budes musiet kupovat stovka hore hore.
Odpovedať
Ahoj, stavia už niekto z bieleho Porfixu? Vážne nad ním rozmýšlame, lebo je lacnejší ako Ytong a neobsahuje škodlivý popolček ako sivý Porfix. Počul som, že práve kvôli popolčeku Porfix prechádza na výrobu z iného materieálu. Prerátal si niekto náklady na stavbu Ytong vs Porfix sivý vs Porfix biely?
Odpovedať
@newhouse akurat mi mm hovori, ze biely porfix je drahsi. robi v stavebninach...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Drahší je, ale je lacnejší ako Ytong
Odpovedať
Profilova fotka
@newhouse Tiež sa práve rozhodujeme. Cenová ponuka na biely porfix je vyššia o 400 € Ytong 5718 € bez DPH (ytong 300, P2-400 PDK) + priečkové murivo, preklady a doplnky Biely porfix 5136€ bez DPH (porfix 300, P2-440 PDK) + priečkové murivo, preklady a doplnky. Teda až taký veľký cenový rozdiel to nie je. Akosi "pocitovo :-D " nám je však bližší ytong.
Odpovedať
Profilova fotka
@newhouse oprava - Cenová ponuka na biely porfix je NIŽŠIA o 400 €.
Odpovedať
@mysky Tak to nie je až taký rozdiel, my čakáme na stavebné povolenie a tak sme vo fáze rozhodovania sa. Každopádne vďaka za vyčíslenie.
Odpovedať
@mysky Ci uz je rozdiel 400 alebo 580 ako udavaju tvoje cisla, nevidim dovod, preco by ste mali chciet za to iste platit viac. Znamy co ma stavebnu firmu mi spominal, ze majitelka domu co jej stavia teraz, stale privoniava ku odlomkom z ytongu, ze aky je zdravy :) Ze je to pre chlapov velmi usmevne, ako zabera na niekoho marketing :) myslim ze 500 eur sa da vyuzit lepsie ako vyhodit ich do vzduchu, kupte si novy televizor ,alebo zajdite na dovolenku. Inak som si vsimol ze mate bungalov, ubral by som zo sirky muru na 25cm a pridal radsej na izolacii. Za tie iste peniaze ziskate lepsie tepelne parametre objektu.
Odpovedať
Profilova fotka
@floydian Zdravé je ovocie a zelenina, aj keď pri dnešných postrekoch a chémii, je to tiež diskutabilné. Poznám ľudí, ktorí nebudú piť minerálku z plastovej fľaše, lebo plast..... =-) Pritom vyfajčia dve krabičky denne :-p . Je pravda, že 500 € sa dá využiť aj inak, preto zvažujeme. Pravdu poviem, čakala som však väčší finančný rozdiel, práve pre ten zvládnutý marketing ytongu. Čo sa týka nášho domu (aj keď mimo zadanú tému) - rozhodli sme sa nájsť ten stred. Nemali sme odvahu ísť pasívnou cestou ako Mio, ale nechceli sme ísť ani cestou " modrostrecháčskych dýchačov :-D " . Zavážili aj klimatické podmienky na severnom Slovensku, tiež ťažká škridľa na streche, statika, návrh nášho architekta a v neposlednom rade aj to, že pri skladbe 30+20 môže stavebná firma teoreticky toho pokaziť menej, ako pri výstavbe pasívneho domu. Preto budeme stavať 30+20 s rekuperáciou a dostatočnými ostatnými izoláciami v NED štandarde. Čas ukáže, či to bolo správne rozhodnutie. :-)
Odpovedať
ja som kupoval Porfix ešte šedý pred mesiacom a rozdiel v cene sme mali 1000€, pri bielom by už bol nižší. (4000 vs 5000)
Odpovedať
@newhouse "Počul som, že práve kvôli popolčeku Porfix prechádza na výrobu z iného materieálu." - ano, kvoli popolceku, lebo ho uz nemaju. Ale neprechadzaju na iny material "lebo popolcek je skodlivy"
Odpovedať
Vie niekto o vlastnostiach bieleho porfixu? Je porovnatelny s ytongom?
Odpovedať
Cena za m2 je tam stále o niečo nižšia ako pri Ytongu...a najma Ytong 25 nie je PD ( alebo možno je neviem ) pre mna skor výhoda že Ytong - dĺžka 60 cm porfix 50...a ja mám izby navhnuté práve ako násobky 0,5 m ( t.j 4x8,5 , 4x 3.5 m atd ) a priečky 12,5cm , okná 150cm atd ...jednoducho pre mna je rozmer porfixu logickejší ( niečo rezať budem musieť ale dúfam že to budem len hádzať na seba :D :D . Čo je problém je že Ytong 25 ponúka aj v pevnostnej triede P4 sa mi zdá kdežto Porfix zatial nie...
Odpovedať
Priznam sa moc sa v tom nevyznam. Je problem pouzit pri stavbe bungalovu biely porfix v pevnostnej triede v ktorej sa momentalne vyraba? Ake to ma nevyhody?
Odpovedať
Profilova fotka
@skorecova 39 %
Odpovedať
@newhouse Ahoj, urcite nie. Ja mam 2 podlazny dom postaveny z 25cm Porfixu P2-480. Cize na bungalov s prehladom a v pohode P2-440 (myslim ze takyto je biely). Ale aby som nebol za zleho, vzdy si to treba potvrdit statikom. A ake to ma nevyhody ? Vo vseobecnosti popolcek co sa pridava do sedeho obsahuje z velkej casti kovy - ktore okrem lepsej pevnosti sposobuju aj vacsiu objemovu hmotnost (480 vs 440).
Odpovedať
Profilova fotka
Ja momentálne sedím nad ponukou na dodávku materiálu na murivo. Idem stavať dom 14,3 x 11 m. Rozhodujem sa práve medzi bielym porfixom a Ytongom. Komplet dodávka murovacieho materiálu vrátane prekladov od Porfixu cena 4900 € a od Ytongu 6700, pokial by som chcel Lambdu tak až 7200 €. Čo sa týka materiálu, z ktorých sa vyrába Porfix či Ytong...tak Ytong vozí biely piesok niekde zo zahraničia, pričom Porfix kúpil v blízkosti ložisko či kameňolom. To je to čo robí rozdiel v cene. A prečo porfix končí so šedými tvárnicami ? Podľa informácii, kvôli prísadam ktoré sa pridávajú pri spaľovaní uhlia. Popolček po novom obsahuje zložky, ktoré nie je možné používať v stavebníctve - EU legislatíva. Preto prešli na bezpopolčekovú výrobu tvárnic.
Odpovedať
No na zaklade toho co pises by clovek nevahal a ide do bieleho porfixu. Nad cim vahas ?
Odpovedať
Profilova fotka
@newhouse viacmenej som rozhodnutý ísť do bieleho porfixu. To som len podrobne študoval ponuky od jednotlivých dodávateľov a cena bieleho porfixu presvedčila. Ytong ťaží z mena a postavenia na trhu. Porfix z ceny.
Odpovedať
@lamra a aku hrubku obvodoveho muru davas?
Odpovedať
Profilova fotka
@danifedor 300 mm P2 440 + zateplenie 200 mm
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?