Brusena alebo na maltu ?? :/

Ahojte som v zaverecnej faze vyberania materialov na stavbu len mam dilemu ist do klasickej alebo brusenej tehly rozdiel na celu stavbu mi robi 150€ , Klasicka tehla Porotherm 30P+D obvodove mury preklady lepidlo priecky 3100€ Brusena Profi Porotherm 30 TI obvodove mury lepidlo preklady priecky 3250€ + mam zadarmo pilu platim len opotrebovanie kotuca cca150€ Dakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe1 pri tom vybere predpokladam, ze budes zateplovat, takze co sa tyka vlastnosti je to jedno. Takze zober to s cim sa Ti bude lahsie robit, pripadne za urobenie coho menej zaplatis. Osobne by som bral brusenu.
Odpovedať
Hej zateplovat budem len sa neviem rozhodnut tak pockam na viac ohlasov :)
Odpovedať
Ja som realizoval pivnicu z nebrusenej a je okolo toho viac bordelu, kedze tam vypadava crep. Vviac malty sa nanosis a rozdiel bol aj v pevnostnej triede tehly. U nebrusenej bola o nieco mensia, ale to zalezi asi skor od vyrobcu. Osobne by som sa teraz rozhodol pre brusenu. Zalezi vsak od partie murarov ktory ti to pridu robit.Ja som si tehly poctivo ponosil takze viem co to obnasa a vadil mi hlavne ten crep. Ak tehlu vykladas nad hlavu a spadne to zakazdym do oka nieco tam je to dost neprijemne. Ak mate nivelacny pristroj a prvy rad si viete presne zalovnat tak brusena ide ovela rychlejsie. Pri malte ked nieco odskoci to vies zarovnat v dalsom rade.
Odpovedať
Profilova fotka
@zipso presne tak, prvy rad je zivotne dolezity. Ale vacsina dodavatelov ponuka zalozenie toho prveho radu zdarma sa mi zda. Aspon ked som ja staval to tak bolo.
Odpovedať
tiež to riešim a ideme do brúsenej.... nemám skúsenosti lebo tak človek jediné čo postavil bola voda na čaj, vraj logistika a support okolo toho je ľahšia,
Odpovedať
no a zas tymne ukáž cenník aký máš ako veľký dom apod....
Odpovedať
@filipe1 Ci brusenu alebo nebrusenu si vyber sam. Ale na lepidlo (valcekove) by som ja uz druhykrat nerobil. Mali s tym problemy majstri, rychlo to schlo (napriek macaniu vo vode), vysledok nedrzal dobre a ceresnicka na torte, netesny dom. Fuka nam z vonkajsich zasuviek, co znamena, ze v tehlach/muroch durch prudi vzduch. myslim, ze klasicka malta by pomohla ohladne tesnosti.. Ak budes dobre zateplovat, malta nehra rolu.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado no ono nie nadarmo je v technickom liste maximalna teplota vzduchu a materialu :)
Odpovedať
@majkoj Presne som vedel, ze ty sa ozves.. ;-) Dostal som povolenie v polke leta. Viem, ty by si sa nabiflil technicke listy a cakal na Aladina, kym bude pod mrakom, 20°C.. Ja som sa spytal projektanta, majstra aj obchodnika a kazdy mavol rukou.. Takze suma sumarum - s prepacenim nas*at na moderne technologie. Klasicka blbuvzdorna malta a smitec.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado no to boli asi ti odbornici ktorych vsade spomina @leonardom :)
Odpovedať
@majkoj je to jednoducho stavebnictvo. Majstri su neni ziadni docenti, povedzme si otvorene :-N Cize mame dokonale okna, perfektne strechy s nizkym sklonom, hrube izolacie, ale majstri su furt ti isti. Cela kvalita vystavby stoji a pada na kvalite roboty.. Keby si nahodou nasiel idealnu firmu, co ma vsetko zmaknute, certifikaty na vsetko, preskoleny, zodpovedny a skuseny personal, tak ti to asi neurobia za dobru cenu a este aj bez papiera., cize by 90% ludi nestavalo.. Na MS sa riesi vzdy len idealny stav, ktory v praxi nikdy nenastane. Toto je realita. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe1 150€ ťa nemôže ovplyvniť pri rozhodovaní, či brúsená alebo nie...je to sto a jedno, čo sa kvality týka
Odpovedať
Článok sa načítava...
a teda?
Odpovedať
@topvideo @majkoj a teraz bud mudry yong alebo brusena tehla rozdiel 10€ ...
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe1 s ytongom sa lepšie pracuje, reže, píli...lahšie dáš hmoždinky, môj názor, lacnejší je porfix alebo termalica
Odpovedať
@topvideo oukej dikes dam teda nacenit aj porfix , tehlu som aj ja vylucil koli dovodom ako pises . hlavne vrtanie a sekacky to bude lepsia volba . :-N
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?