Bojler na 11cm priečke

Profilova fotka
Idem objednať bojler a zarazilo ma že bojler naplnený vodou má až 200kg. Môžeme ho namontovať na 11cm hrubú pezinskú tehlu?Je to priečka 1,80 dlhá a 3m vysoká. Chcela som tam hrubšiu ale uisťovali ma stavbári, že sa po pýtali a vraj to stačí ale teraz sa bojím. Vodar tiež tvrdil že v pohode. Ak dá závitovu tyč skrz celú hrúbku steny.
Odpovedať
@eis4 treba pouzit kvalitne hmozdenky napr fischer ky. Alebo chemicku kotvu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@eis4 - 10-11cm priecka je dost malo, hlavne je dolezite ako je kotvena. Ak je hore len zapenena, tak to moze byt dost problem. Urcite bojler niekde do rohu (k nosnej stene), pripadne urobit kotviace L-ko, ktore bude cez zavitnice (na druhej strane matica) kotvene nielen do priecky, ale aj do nosnej steny. pripadne na druhu stranu steny pasovina. ak, hmozdinky, tak ficher FUR 14 FSS, ale v tomto pripade by som skor dal prednost chem. kotve, zavitnici M12 a na druhej strane steny velka kontramatka s podlozkou + pasovina. aj ked pri tehle asi bude stacit aj klasicka chem. kotva na M12 zavitnicu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx je to len lepené hore. bude v rohu pri nosnej stene. Chvíľu sme rozmýšľali, že dáme na nosnú stenu ale vodar čo robil podlahovku tadiaľ ťahal 2 rúry do horného poschodia. Ešte uvidíme ako to vyjde možno to budeme vedieť namontovať tak aby sme neprevrtali rúry. Odmeriame či to vychádza. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Udrzi ... vesiam kuchyne aj na tensie ..75mm ytong a drzi ( len skrinka plna tanietov ma 50kg a viac)
Odpovedať
Treba ukotviť cez stenu závitovou tyčou 14-16 mm. Pri vŕtaní cez stenu treba oproti pridržať doskou, aby nevytrhlo z múru.
Odpovedať
Byvaly majitel, resp. kurenar, co to robil tiez to ukotvil iba do steny (stena je pod urovnou zeme, cize neprevrtal to az skrz). Jedneho pekneho vecera mu padlo na zem 200l vody. Dom sa z toho zpamataval asi rok - nove podlahy, zarubne, dvere, odvlhcovanie, vetranbie, malovanie... Odvtedy, okrem ukotvenia zasobnika do steny su pod zásobníkom dve teleskopicke podpery v tvare U.
Odpovedať
V pohode
Odpovedať
Profilova fotka
@pier nuž rozmýšľam, že nedáme 160l ale 125l hneď je to o 50 kg menej. Pod bojlerom bude práčka. To by dopadlo veľmi zle keby to spadlo. Aké máme šťastie pri stavbe tak by to padlo určite. 😕
Odpovedať
Profilova fotka
@bigjamajko to je fotka z druhej strany steny? To nevyzerá až tak zle ako som myslela
Odpovedať
@eis4 bojler môže byť i 50 l s výkonnou vložkou napájanou stále alebo aspoň DD5, väčšie nádoby sú potrebné len pri ohreve v noci
Odpovedať
@eis4 Ano, z druhej strany. Slo by to aj krajsie, ale v tomto pripade je to jedno. Toto konkretne je 100l bojler + cca 35kg, takze okolo 135-140kg na 10cm priecke.
Odpovedať
@eis4 Na druhej strane bojlera je čo??? Nebude vadiť tá lišta "nosník" na bojler z estetického hľadiska??? Ja by som tie matice tam nedával ale zvaril a do steny trošku zapustil na to sieťovinu a na to klasickú stierku a nikto nebude vedieť a hlavne vidieť nebude nič, ale ak Ti to nevadí môže zostať aj tak..Je to samozrejme lepšie a hlavne bezpečnejšie ako na kotvy do 11cm tehly.. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
už som videl fotky spadnutého 200l bojleru z 100 ky neukotvenej priečky, vytopený dom po rekonštrukcii, aj uplakanú pani domácu. Stalo sa ráno, keď všetci odišli a našla to dcéra po návrate zo školy. Pri druhej rekonštrukcii ho dali na obvodovú stenu, prvý krát to nešlo, lebo feng šuei :-D Tam ich mrzelo ešte aj vodné a stočné, nielen premočený dom a plávačky.
Odpovedať
Profilova fotka
@eis4 - ono je vela sposobov, ako to spravit tak ze si to ani nevsimnes. Jedna z moznosti urobit jemnu drazku do tehly (na sirku tej pasoviny) na hlbku 1cm a pasovinu zapustit a tmelom zaomietnut, alebo zvarit ako vravi @technik007 Dalsia moznost je nechat tie zavitnice 10cm vycuhovat a spravit na ne policku. Stolar ti do dreveneho masivu vyfrezuje 2 diery, nalepis a polica ako vino :).
Odpovedať
@foox A stalo sa co vlastne? Podla toho co pises priecka nespadla, len bol zle zakotveny.
Odpovedať
@mgx Ja som tiež chcel dodať že na druhej strane urobiť poličku ;-) .. Predbehol si ma alebo ja som na to zabudol?? ;-)
Odpovedať
@kejsix bolo to v technickej - priečka praskla v mieste kotiev (boli durch cez ňu) a tie sa tým úplne uvolnili, pri páde sa prelomil prívod aj rozvod vody meď asi 3/4 a 1/2 col, vytrhlo rozvod elektriny, rozbilo sa umývadlo (úžasné hranaté), poškodila práčka a sušička ( jedna bola prehnutá a druhej rozbilo dekel), poškodil sa rozvadzač podlahovky, následne vytopilo celý dom. Už si nepamätám či 40 alebo 50m3 im stihlo vytiecť. To všetko necelý mesiac po úplnej rekonštrukcii domu. Domáca bola na prášky. Nič na tom nezmenilo ani, že poistka škody bohate pokryla, oprava je oprava. Proste zavesiť 230 kg na tenkú neukotvenú stenu neni asi to pravé orechové
Odpovedať
@foox No keď sa darí tak sa darí ]-( Synovi vytopil majster "nedotiahnuté" spoje na hl.prívode vody do bytu..Aj ďaľšie vedľajšie 2 byty boli pod vodou hlavne podlahy.. Našťastie sa na to prišlo dosť skoro a tak škoda nebola veľká/ tú platil pán majster/ a našťastie že boli vlani besné teploty a vysušilo sa to pomerne rýchlo, ale tie roboty okolo a potom dokončenie ]-(
Odpovedať
@foox Z coho bola ta priecka? Co znamena "neukotvenu"? Priecka ostala stat, nie? Neviem, mna skody az tak nezaujimaju ale skor co bolo vlastne pricinou, pretoze ludia na tenke priecky vesaju kadeco a drzi..
Odpovedať
@kejsix ytong alebo porfix? po kotvách v nej zostali diery, kotvy prešli komplet aj z podložkami a maticami, priečka v mieste kotiev prasknutá až po strop. Možno by bolo jednoduchšie dať sem foto, ale kto ich už nájde? Neukotvenú k stropu, tak ako je dnes v móde, hore to bolo len prisoplené čímsi.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 je tam záchod, omietka už je hotová. @foox ja som mala v plane dať to na obvodovu ale vodar akurát v tom mieste dar trubky na horné poschodie. Inde sa to neda dať ostalo nám tam akurát 45 cm na obvodovej, bojím sa aby sme akurát netrafili tie trubky. @technik007 @foox @mgx @bigjamajko @duzu @pier @viktor811 @wolodymyr Ešte rozmyslam že pripevnime stenu lkami k obvodovej stene a k deke, pre istotu, lebo neviem nakoľko je priečka pripevnená Za bojler ešte dať osb 60x100cm aby sa to troška rozložilo, z druhej strany dať tú pásovinu. Pomôže to niečo?????? Je to v technickej takže nevadí že to nebude pekné. Ďakujem za rady
Odpovedať
@eis4 Pokiaľ to bude v technickej a nevadí vzhľad tak to kľudne urob tak ako uznáš za vhodné..Radšej daj viac /poistku/ l-ko a na to pripevniť bojler..Nebude vadiť keď to zosilíš,rozložíš je to len k lepšiemu.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eis4 osb nie to prd drzi v tom skrutka to uz radsej platnu 5mm plech s navarenymi uchytmi na bojler a podierovat ho a na viacej miest chytit. Ja mam zabradlie na zavitovu tyc chem kotvou a drzi ako svina v porfixe. Skusali sme vytrhnut a nejde. Ty do platne vyvrtas diery aby nevadili bojleru kusok vedla.
Odpovedať
@eis4 ja by som dorobil pomocny uchyt zo stropu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?