Betónové tvárnice. Má s nimi niekto skúsenosť?

Zdravim vsetkych co stavaju, alebo chcu stavat :-) ...citam vela na fore ohladom tehal a Ytongoch, ale zatial nevidim nic na temu betonovych tvarnic. Ja som pocul (aj videl z nich postavene veci), ze tie tvarnice su velmi dobrym materialom, ziadna tazka chemia, su silne, v lete udrzuju chlad a v zime teplo. Ma s nimi niekto skusenosti? Chcem pouzit tento material pri stavbe mojho domu (na obvodove mury), ale potrebujem poradit, ako sa vam s nimi stavalo. Tiez ak by niekto mohol naznacit s akou cenou mam ratat na stredne velky dom, bol by som vdacny.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoy stavali sme s porfixu domcek a je to fakt dobry material :-D zatial este nebyvame
Odpovedať
a aka bola cena s porovnanim ostatnych materialov?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
obnovim tuto temu, kedze mam dotaz z tejto oblasti... zaujimalo by ma, ci je daky velky rozdiel v pouzitych salovacich tvarovkach... totiz dostali sme zaujimavu cenovu ponuku na salovacie tvarnice od vyrobcu Austria Beton Werk (abw). Vyzeraju mohutnejsie ako klasicke "H"-ckove a maju perodrazku. Ked sme si obehli ceny klasickych "H" tak tieto "abw" vychadzaju zhruba rovnako. Ale tym, ze mame znamych v stavebninach, tak nam urobili cenu na tie abw zhruba o 0,50 eur na kus nizsiu. resp. ma niekto konkretne skusenosti s tymito tvarnicami od firmy abw?
Odpovedať
diskusia napr.: http://www.archinet.sk/diskusia/prisp...
Odpovedať
ak ten odkaz je pre mna, tak mne veru nepomoze... my chceme pouzit po 1. uplne ine salovacky a po 2. vysostne na zaklady, urcite NIE na samotne steny domu...
Odpovedať
Betónové tvarnice sú špeciálne na obvodové murivo pozri katalóg Premac a sú rôzní výrobcovia po celom Slovensku. Sú to tzv. bytbloky, len ich treba z vonku zatepliť, pretože vznikajú tepelné mosty. Ak nezateplite v zime, keď budete kúriť, tak sa Vám bude para zrážať na stene a bude Vám stekať. Debniace tvárnice to je niečo iné vyplňujú sa betónom a betonárskou oceľou, používajú sa na základové pásy, oplotenia, suterény, a pod.
Odpovedať
Sú rôznej hrúbky. :-o :-o
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Prosím má niekto plot o abw, vital, ktorý by ste odporúčali???Čo sa týka kvality???Počula som že abw sa už aj rozpadol má niekto abw viac rokov????
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj... my mame z premacu nosniky na strope a betonove tvarnice na nich poukladane. Skus pozriet v mojom albume, ako to vyzera... :-)
Odpovedať
@silvia167 si trafila uplne vedla.. tu sa jedna o murovacich tvarniciach a nie o stropnych vlozkach..
Odpovedať
Profilova fotka
@skorpy ok prepáč
Odpovedať
Profilova fotka
prosímmm poradíí mi niekto chceme kupit plot a hladku tvarovku možnost je od ABW Kreativ plot alebo Vital??,Kto má prosím tieto ploty aké mate skusenosti???
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lusiana999 skus si zalozit novu temu a do nazvu si daj plot od ABW alebo tak nejak.. ja sice este plot neriesim ale nejake obavy by si nemusela mat.. co konkretne ta zaujima?
Odpovedať
Profilova fotka
Skusim nejako neviem ako sa tu zakladá nová tema!!!! Neviem sa rozhodnut kvalitou či dat ABW tvarovku plotovú alebo VITAL???
Odpovedať
Mám stavebnu f. rád posk. poradenstvo zdarma 0917588734 . len pre uživatelou modra strecha
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?