Betonova platna vacsia o 10cm

Profilova fotka
Ahojte stretli ste sa niekto s tym ze zakladova doska je o 10 cm vacsia ako je na projekte?Stavebny dozor povedal ze to nevadi ale :-| ale ako to bude pri kolaudacii?Dakujem za vas nazor pekny vecer.
Odpovedať
@tailly20 ako ste na tom s pozemkom? Priblížili ste sa bližšie k susedovi ako to dovoľuje zákon? Ak nie tak si osobne myslím ze s tým nebude problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@roberttom nie posunuli sme sa o 10 cm dopredu,od susedov mame 2m ako aj ma byt.Len ma zaujima ako sa to riesi pri zakladeny prveho radu.Treba sa isto drzat projektu ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@tailly20 ešte som nepočul že by niekomu pri kolaudácii premeriavali dom, väčšinou kontrolujú minimálne odostupy od hraníc pozemku. Zdroj tepla, revízne správy na eletriku, komín. Kanalizáciu, žumpu, čističku atď
Odpovedať
Osobne som sa stretol aj s tým ze to murovali väčšie ako na projekte keď im vyšla väčšia platna 😀.10 cm si nevsimnu ani pri kolaudácii, jedine keď príde geodet
Odpovedať
Profilova fotka
@roberttom ako to riesit potom s geotedom keby nahodou?Dakujem @logo22 ani ja lebo som este nekolaudovala tak preto sa pytam,ale vdaka aj za tvoj koment :-D
Odpovedať
@tailly20 založenie prvého radu podľa ako vám to vide ale nezabudnúť to pripomenúť napr výrobcovi vaznikoveho krovu ak budete mat ale to by si mala prísť firma premerat po vymurovani pár radov
Odpovedať
@tailly20 ako zo všetkým na svk, ,, pár,, evricok do vačku :-D ale toho by som sa ozaj nebál
Odpovedať
Profilova fotka
@tailly20 geodet by ti mal zamerať celú stavbu..... teda aj zo strechou, rynamy. Buď pri streche zohľadniť tich 10 cm alebo ubrať s každej strany 5 cm s prevysu oproti plánu. Ďalšia možnosť je že si spravíte dodatočnú zmenu v projekte..... a pri kolaudácii nahlásiť zmenu. Je to aj spoplatnené (tuším 45€)
Odpovedať
Profilova fotka
@roberttom dakujem ste velmi zlaty ze ste my to takto vysvetlil ;-) @logo22 dakujem za nazor aj vam
Odpovedať
@logo22 geodet ti zamerá stavbu - priemet múrov s terénom, nie strechu
Odpovedať
@tailly20 je to nepodstatná zmena, ktorú bude možné prerokovať v kolaudačnom konaní
Odpovedať
máme o 20 cm širší a o 50 cm dlhší odm. Netrápim sa tým. Nikto to mńebude premeriavať. Súhlasí to s novým geometrákom, ktorý sme si potom dali vypracovať na určenie adresného bodu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@btus pockaj, takze ked ti nesedi osadenie stavby schvalene v stevebnom konani s geometrickym planom, tak s tym nema problem ani banka ani urad? Stavba je uz skolaudavana?
Odpovedať
@rkorba banka isto nie, tá požadovala aktuálny geometrák. A vlastne ku kolaudácii sa dáva geometrický plán pre určenie adresného bodu. A stým geometrákom to súhlasí, keďže bol zameriavaný po vymurovaní múrov. Ten sme aj predkladali banke. Pôvodný, kde máme tých pár cm menej ani nevideli.
Odpovedať
Pri najhorsom zmena stavby pred dokoncenim. Ja to budem muset riesit lebo planujem garaz prifuknut o 2 metre :D Zaklad je dodrzat odstup od suseda. Aj geodet mi povedal ze pokedy sa nezmeni odstup je to ok.
Odpovedať
stavba neni počitač tak tých 10cm možno bude vhod
Odpovedať
@btus geometrický plán pre určenie adresného bodu Také niečo neexistuje. Vyhotovuje sa zameranie adresného bodu, dávaš na obec k žiadosti o určenie súp. čísla. Geometrický plán je niečo úplne iné aj na iný účel. Sú to dve úplne rozdielne veci, spoločné majú akurát to že ti to zamerajú naraz.
Odpovedať
@tino2 robil nám to geodet. mám to tak nazvané :). Snáď vie, ako sa to volá
Odpovedať
aokrem toho dom asi dodrží rozmery a takže žiadne zmeny strechy a pod
Odpovedať
Profilova fotka
My sme natiahli dom o 1.5m a len sme to uviedli pri kolaudacii ako zmenu. Do sirky sme ho zvacsili na kazdu stranu oproti projektu o 20cm (zateplenim), samozrejme to geodet realne zameral ale vobec sa to neriesilo... Nikto s metrom nechodil... 10cm vobec neries.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?