Beton mrazy- info

zdravim chcel by som sa informovat u niekoho kto sa vyzna ako zistim ci betonarka dala do betonu zmes proti mrazu ? Ide o to ze som vcera betonoval veniec a dnes v noci bol mraz -2 - pri objednavke som ich prosil o zmes do mrazu, no pozerali ako keby nevim co som pytal - chcem si to teda overit. Dnes rano som uz nasiel par prasklin nad strmienkami (presne ako strmienka idu) :( tak isto to ma aj znami no on betonoval obela skor (nemrzlo) Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Praskliny nie sú od mrazu ale z nedostatočného krytia strmienkov betónom. Krytie má byť min. 2,5 cm lepšie 3cm. Mráz ak bol tak len prízemný a vo výške venca asi nie. Nízke mrazy nevadia. Po zabetónovaní a čiastočnom vytvrdnutí je najlepšie betón poliať a zakryť maliarskou prípadne inou fóliou.
Odpovedať
suhlas s nazorom hore, netreba z toho robit tragediu
Odpovedať
Lepil som vcera obklad, v noci uz bolo pod nulov, myslite ze zmes do betonu proti mrazu mozem dat aj do lepidla?
Odpovedať
@sysell v technickych listoch lepidiel byva taka carovna formulka - "nepridavat ziadne prisady!!!" :)
Odpovedať
@gashtaan jasne ze sa chrania a pod ale robosi ked murovali veselo davali, len je roziel mury a obklad, neviem ci pokracovat, zaujmala ma reakna skusenost. Ked je to do cementovych zmesi mozno by to nevadilo
Odpovedať
@sysell tak ja som pisal o lepidle na obklady nie na mury... napr. den braven quartz flex: "Dodatočné pridávanie kameniva, spojiva a prísad k hotovej zmesi alebo jej presievanie je neprípustné." Neviem aku realnu skusenost mas na mysli. Drzat to bude, zalezi ako dlho a ako velmi... to sa moze prejavit po rokoch ak vobec. Skus oslovit vyrobcu lepidla, urcite vyraba aj prisady svojej znacky a bude sa vediet vyjadrit.
Odpovedať
@halagacka.peter asi to tak bude lebo som zistil ze cca ako si pamatam niekde bol strmienok od horneho kraja vyssie a nide klasicky ako mal byt 2,5 cm a tamn kde bol vyssie je prasklinka pozdlz strmienka - otazka je to len na vrchu a na povrchu alebo ide az dole ? Mam veniec aj ako preklady nad oknami a prechodmi - moze to byt problem ? Zasalovane to necham aspon 1 tyzd. podstojovane aspom 5-6t
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell no ja aktualne tiez lepim obklad :) pokial ma byt v noci pod 2C (co u nas npr dnes rano znamenalo -4S) nelepim, pokial nieco nad, svietim cez noc na to halogenom :). Ale nic by som do toho nemiesal.
Odpovedať
@majkoj hmm akurat pozeramm na zvysok lepidla co som vykydol na dosku, nestvrdlo to zatiak, ne to makke uvudim neskor. Idu byt obkaky tak pokracujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell ved to je ten problem, to lepido pod tym obkladom tvrdne niekolko dni. A ak to tam zmrzne, neviem, neviem. Tiez ma to kaka, ze nemozem robit.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som včera stierkoval kus steny a ešte som to nevidel. Do rána bolo -2. No chlapi vyzerá to, že nám práci s cementom na vonku nadobro odzváňa. Aspoň trocha vydýchneme či? ;-)
Odpovedať
@majkoj spravil som testovacie vzorky zajtra dam report ci to lepidlo v zime ako tak prezilo a ako drzi. Viem ze tu uplne o nicom nehovori ale ak to bude drzat a ak lepidlo co som da do tepla bude vyzerat rovnako tak asi pokracujem pri mini mrazoch. Inak obycajne lacne lepidlo na ytong miesali s nemrznucou zmesou a robili to pocas celodenneho slusneho mrazu a ked som to kozoval to lepidlo bolo tvrde na kost a a asi to aj drzi tak to hadam prezije. @halagacka.peter oddych ani nie, len sa clovek presunie dovnutra.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sysell tak ja som videl fasadu, co sa robila s lepidlom miesanym s tou zmesou a po 2 rokoch sa robila znova.
Odpovedať
Profilova fotka
cez vianocne sviatky hadam ani vnutri robit nebudeme :D
Odpovedať
@majkoj Tak Vcera som zobral vykydnutu hrcu co prenmrzla vonku a este nezaschla, rozotrel ju na betonove kocky a nechal do dnes poobedia a uz som to nevladal rozlomit. Myslim ze ked to drzi teraz tak tak to casom degradovat nebude. Asi to neni idelane ale maly mraz asi extra neskodi, lepim dalej, dlazbu by som asi nerobil ale obklad neni niako namahany.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell tak som dnes lepil, ak mi to odpadne bude sa ti dlho ckat :-D
Odpovedať
@majkoj sak v lete nalepis znova keby daco :-) ale vazne vcera som trieskal celou silou od seba betonove kocky co boli stale vonku a nic a to je aka sila na male plohe, nie par gramov co vazi obklad. Daj potom foto
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell dnes ma stretol sused, stavbar a tiez mi vravel ze zatial v pohode, ale aj tak mam bobky. Takze susedia sa divia, preco celu noc svietim na stenu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell mna snad porazi, dnes rano -8C, len tak mimochodom, na Chopku +11C :)
Odpovedať
Profilova fotka
No pekne...A ja mam v podlahovke vodu a v dome sa ešte nekúri. U nás bolo ale len niečo okolo -2. Všetci ma ubezpečujú, že je to v poo. Sakra...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ale zas na Chopku by sa ti bol dom tazsie staval.. :).
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Ale zas ten výhľad.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@halagacka.peter tiez mi to napadlo ;)
Odpovedať
@majkoj Ja ze si skoncil teraz chvilu pockaj kym skoncia tie jasne noci, ja idem zajtra pokracovat ale budem asi ohrievat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?