Armovacie kose venca

Ahojte. Viazali ste zo 6m prutov akebo ste si vahu a pracu zjednodusili a robili ich z 3m?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
použite plastové strmienka a máte to 5x rýchlejšie bez starosti
Odpovedať
idealne by bolo spravit cely obvod venca z jedneho prutu, lebo cim ich mas viac (kratsie) tym mas viac spojov, ktore sa musia prekryvat a o to sa ti to predrazi, cize urcite zo 6m!
Odpovedať
@truly ja som si to ulahčil uplne a dal som si ich vyrobiť. A len som ich ulozil. Vyslo to rovnako lebo chalan co to robil berie zelezo na vahu takze som to mal aj s pracou za tu cenu ako keby som zelezo kupoval na stavebninach.
Odpovedať
Tak tiez sim za co najmenej spojov cize 6m. Len este uvazujem vci predam zvysne 8mm co mi ostali zo zakladova dam len 6mm strmienka alebo ci spravim z 8mm. Mam jedno aj druhe.
Odpovedať
@truly za moju kratku budovatelsku karieru :-) som sa naucil, ze 6 a 8mm roxory su vhodne akurat tak na strmienka a betonarske zelezo na RD zacina od 10mm 8-)
Odpovedať
@rkorba tak ved pisem ze 10 do venca a strmienka 8, alebo predám tie 8mm 50ks a pouzijem z dvora len 6mm aby sa to lahsie na strmienka ohybalo
Odpovedať
6mm strmienka postacuju, urcite nekupuj tie plastove sprostosti. Ja mam v projekte do venca 4x 12mm a mensi priemer by som nedaval. Tam kde mam dlhsie preklady idu 16mm.
Odpovedať
@rkorba ake dlhsie? Co mas max. sirku?
Odpovedať
3m otvor na HS a 5m otvor na garazovu branu, ale ja mam nosny preklad integrovany vo venci, takze veniec bude kombinacia 12 a 16 a tak isto nosny preklad.
Odpovedať
@rkorba kludne daj co si tam dal, riešim aj veniec nad jednou izbou, špekulujem nad 4x14 dole a 2x14 v hornej casti a stemienka kazdych 20cm z 8mm. Beton c25/30. Dlzka 3m
Odpovedať
@truly Ja som viazal z 12 m prútov Ø 12 mm, strmene som si dal vyrobiť z Ø 8 mm. Žiadne kozy, žiadne zdvíhanie. Všetko sa viazalo na svojom mieste a potom sa zašalovalo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tomasko007 presne takto aj ja dokonca u nas to vyrabajj
Odpovedať
@ruren no kolegovi odobril statik na 3m dokonca 8mm 6 prutov. Myslim zetych 12 by stacilo. Kolko orutov si dak na ten veniec 4-6?
Odpovedať
@truly 4 prúty. 3 m je plytvanie železom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?