Aky zvolit preklad na okno

Ahojte aky preklad je najvhodnejsi nad okno ked chcem mat ext. zaluzie ? je mozne pouzit aj klasicke keramicke preklady (zlozenie KP izolacia KP KP ? ) okno ide na vonkajsiu hranu. hrubka muriva je 30cm + izolacia 15 cm. Alebo bude treba urobit len zelezobetonovy preklad ? Dakujem
Odpovedať
@topolskym Predpokladam, že staviaš z tehly, keď chceš použit keramicke preklady. Tak väčšina vyrobcou ma na to špecialne preklady. Pozri si v katalogu.
Odpovedať
@topolskym zistite si u vaseho vybraneho vyrobcu ext.zaluzii minimalnu konstrukcnu hlbku, nas dodavatel pozadoval po omietnuti 13cm. My sme zateplovali hrubsim polystyrenom prave z dovodu, aby sa medzi preklad a kastlik zmestil este pur-panel a nasledne ak chcete mat zaluzie schovane, tak sa dava na hlinikovy plech este 2cm styrodur. @ruren vy hovorite o inom, on nechce rolety, ale ext.zaluzie a okna ma montovane na okraj, to nema ziaden vyrobca muriva v ponuke..
Odpovedať
@stowasser ja som momentalne v rozhodovani aky preklad zvolit na zaluzie. Ci je keramicky nato v pohode alebo musim urobit zelezobetonovy preklad.
Odpovedať
@topolskym kvoli zaluziam je to uplne jedno, podstatne je, aby tie keramicke schvalil statik, tie hlinikove listy maju zanedbatelnu vahu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?