Aký priemer roxoru

Potreboval by som radu akú výstuž by som mal dať do prekladov. Ide o malé okná ktoré som označil na fotke. Rozhodol som sa to vybetonovať ale neviem aká výstuž by bola treba ak by som chcel dosiahnuť aspoň takú pevnosť a nosnosť ako prefabrikované preklady. ďakujem za všetky rady
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja som muroval takmer vsetky preklady. V tomto pripade uplne staci ked das 6x14mm roxory a strmienka na 15cm od seba. Som si celkom isty ze aj to je pedimenzovane. Napr. ja nad garazou 3,5m dlhy preklad (vyska len 20cm) som dal 8x14mm a strmienka 20cm od seba. Myslim ze ostatny ti poradia este menej zeleza. Ide na dom aj poschodie?
Odpovedať
@petko_sonka Ahoj, nie,je to bungalov,ide na to ešte premaco strop a strecha (sedlová, neobytná povala). kúpil by som preklady aj na tieto otvory, ale profix má na takúto svetlosť preklad s dlžkou 1,5m a uloženie na 30cm. ytongácke preklady by boli dobré ale nedostal som tu v blízkosti nikde kedže som neobjednal ytong na celý dom.
Odpovedať
Statik!
Odpovedať
Profilova fotka
@jymmitooo dva prúty10 dolu, dva 8 hore, strmienka 5 každých 20cm. Ale chýba tam nosník nad vstupom, bude tam len pomúrnica?
Odpovedať
@kriloter statik tam dal ytong preklad :-)
Odpovedať
@jan45 ďakujem pekne uloženie na každej strane 25 cm je postačujúci?
Odpovedať
Profilova fotka
@jymmitooo stačí 15
Odpovedať
@jan45 tá časť je riešená tak,že nad vstupom bude navíšenie o 60cm a na to ide pomúrnica
Odpovedať
@jan45 ešte by som Vás poprosil o radu. keby som to spravil s U-Profilom (250) od profixu ktoré majú vnútorné rozmery šírka 140mm x výška 175 mm to znamená že tam bude o mnoho menej betónu. akú výstuž by som mal dať do betónu? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jymmitooo takú istú, ale ak to podložíte aby výztuž neležala na pórobetóne, stačia aj dva prúty dole bez strmienok. Stále hovoríme o prekladoch 75cm
Odpovedať
@jan45 ano 2x 75 cm
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka ty si asi predajca hutneho materialu, ze? :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@abobo inak keby si videl kolko zeleza sme dali na deku tak by ta to v tom tvojom tvrdeni len utvrdilo :D avsak nie niesom predajca hutneho materialu :) (kiezby)
Odpovedať
Profilova fotka
Zasa sa utvrdzujem ze nam statik navrhol asi pevnost, mame v projekte nad oknami roxor 3x12 hore a rovnako aj dole, strmienka pr.8 10 cm od seba. Preklad ma sirku 33 a vysku 28 cm.
Odpovedať
@pksoo sirku 33? Asi ste mysleli hrubku. Aka je svetlost otvoru? BTW. Strmienka d8 kazdych 10cm?? To bude asi okno na atomovom bunkry :)
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser ano to je hrubka mura - 5cm polystyren, otvor 180x140v . Nad murmi nam dal strmienka na 15, nad oknami na 10. Ked som pozeral stavby, nikto to tak nerobil. Kazdy dava strmienka na 25 a priemer 6 mm. Jeden preklad nad obyvackou mame dokonca 8 roxorov pr 16 mm a strmienka 8 mm kazdych 15 cm. Bolo to tak tazke ze sme to nevedeli dvihnut. Beton 35/30
Odpovedať
@pksoo to su velmi prehnane cisla, pochopil by som, ak by to navrhoval statik, ktoreho zamestnava vami vybrana stavebna firma..
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser Stavebna firma sme nastastie boli my a nase ruky, preto sme to nie az tak uplne dodrzali. Obkukovali sme od susedov kto ma co a ako :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?