Aky material pouzit?

Dobry den,chcel by som vas poprosit o radu z akeho materialu stavat bungalov?Nechcem to uz zateplovet a niesom rozhodnuty ci tehla alebo kvadra.Aka hrubka muriva postaci na obvodove mury a co je aj financne prijatelne.Dakujem pekne za kazdu radu
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ci vies postavit dom bez zateplenia tak aby si bol dlhodobo spokojny aj ty aj vsetky urady... osobne si myslim ze na zateplovani nieje nic zle ale sa to rozumne navrhne.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomsono nuz problem je v tom, ze hrubka ktora LTT postaci je uz financne neprijatelna, kedze to co nechces, bude mat lepsie parametre za nizsiu cenu.
Odpovedať
@matusmino a co tie porotherm alebo ytong ktore uy maju postacujuce teploizolacne schopnosti?Iba sa pytam napr.Tehla Porotherm 44 Ti P+D,HELUZ STI 44 brúsená,ytong lambda
Odpovedať
Profilova fotka
@tomsono ja niesom stavbar ani odbornik na izolacne vlastnosti.... ale si myslim ze nechcem mat stenu hrube ako hradne steny a tym sa oberat uzitkvy priestor a dalsia vec je ze tie izolacie ktore su na to urcte nevymysleli len z nudy... ale hlavne ide o to ze dnes uz musis stavat takmer pasivne domy aby ti urady dali povolenia... ale este raz hovorim ze niesom odbornik v tej oblasti ale aj ja som to riesil a z 20 ludi mi 18 odporuclio cim tensiu stenu a radsej hrubsiu izolaciu nez hrubu tehlu(ytong).
Odpovedať
@tomsono na trhu už rôzne stav. materiály ktore netreba dodatočne zateplovať sú :-)..systémi s integrovanou izoláciou :-D Tak napr. www.asb-portal.cz/stavebnictvi/materi... alebo http://m.tzb-info.cz/106702-h-h-therm... pripadne http://m.tzb-info.cz/cihly-bloky-tvar... Stačí len správne rozhodnúť a vybrať si :-N áá..samozrejme pripraviť sa, že sa za to vysolííí.. vrece peňazí.. 8-( .
Odpovedať
Dobrý deň prajem, odporúčam zatepliť všetky steny, ktoré sú z jednej strany vykurované a z druhej nie z dôvodu presunutia rosného bodu na izolant, nakoľko si treba uvedomiť, že ak rosný bod bude vznikať na samotnej stene dochádza k jej degradácií, / rosný bod - miesto kde sa stretáva teplý a studený vzduch /, preto odporúčam napríklad tehlu hrúbky 300mm a izolant napríklad EPS 70F hrúbky 150mm - touto skladbou dosiahnete tepelný odpor danej stavebnej konštrukcie podľa platných noriem a zaručene rosný bod presuniete na samotný izolant. Samozrejme riešime iba obvodové steny, v rámci strechy sú požiadavky a skladby iné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?