Aky expanzny beton ?

Zdravim vsetkych, pri rekonstrukcii bytu a vybrati nosnej priecky potrebujem vyplnit medzeru medzi zalozenym zeleznym prekladom HBA160 a betonovym stropom. Vznika mi tam medzera asi 7cm. Napadol ma expanzny beton, nasiel som Baumit Fillbeton alebo SikaGrout®-210 . Ide mi o to, aby beton vyplnil medzeru aj tym, ze zvacsi kus svoj objem, zaroven by tym mal vytvorit nosnu plochu ktora bude niest beton nad. Mate nejake skusenosti cim by sa to dalo vyplnit? vdaka moc
Odpovedať
@martinra1 A v projekte máš ako riešený tento detail? Čo ti navrhol statik? Pozeral som ten fillbeton a ten expanduje iba max. do 2% objemu. Jedine to vyplniť hustejším betónom a poriadne to natlačiť.
Odpovedať
@martinra1 tie dva ti nevyhovujú? my sme používali reprofilačné malty ale na trochu iný účel. @chrobak7 obyčajné betóny sa pri tuhnutí zmrašťujú, preto sa do zálievok používa toto. Aby to malo pevnosť cez 25MPa, je tá roztiažnosť na molekulárnej (chemickej) úrovni, tam neočakávaj nejaké závratné %.
Odpovedať
@chrobak7 od statika nemam stavebný postup, len statický posudok. Murár povedal presne to, ze sa malta zmrstuje a aby to nekleslo treba nájsť nejaký vhodný cement ktorý by bol kus rozpinavy. Pri tom Sikagrout nepisu %. Tak ze sa idem opytat, či nemá niekto skúsenosti s niečím inym.
Odpovedať
@slavoslav vyhovujú asi oba, Sikagrout nema uvedené % rozpinavosti a je niekoľko násobne drahsi...tak ci ma zmysel ist do takeho drahého cementu...
Odpovedať
@martinra1 aj ten baumit ti úplne stačí, tam ani nejde o to rozpínanie, ako o to aby sa tuhnutím nezmraštila.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?