Akú tehlu na stavbu domu? Porotherm, KM Beta alebo Heluz?

Poradite mi prosim pre aku tehlu sa rozhodnut na hrubu stavbu. V projekte mam porotherm profi 30 avsak ci uz znami alebo aj v stavebninach mi hovoria, ze kludne mozem ist aj do KM Beta alebo Heluz a stoja podstatne menej ako Porotherm, ktory je dost drahy. Potrebujem toho okolo 50 m3. Dakujem vam vsetkym :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@peterh1 Pokojne môžeš dať ten porotherm 30 profi. Ja som pred 3 rokmi dával heluz family 30 brúsenú - a bola o nejaké centíky drahšia ako porovnateľný porotherm.... Ale ja som chcel heluz, už z princípu, a aj keď mi porothermák vyvolával domov, spúšťal a podliezal, už som sa rozhodol. Naštvalo ma, že ohováral konkurenciu - že budem ľutovať, že heluz je nekvalitný, že sa láme... apod. (Nakoniec nebol takmer žiadny odpad...) Pokojne daj hociktorú z menovaných značiek. Je to čert ako diabol... Všetky sú rovnako dobré, rovnako drahé, ale musíš im narovinu povedať, že si píšeš aj s konkurenciou, aby dali bonus... ;-) Počkaj, až budeš zariaďovať sanitu. Na 1 batérii prešustruješ to, čo sa snažíš ušetriť na tehle... :-D
Odpovedať
@peterh1 My sme tiež viac menej rozhodnutý pre Heluz, i ked som uz jedným ockom pokukovala po Porotherme. Pozerala som aj tepelný odpor, ale chcela by som sa spýtať väčší tepelný odpor je lepší ?
Odpovedať
Profilova fotka
@viki120 Áno.... :-) Väčší býva spravidla lepší... ;-) O.i. aj lepší tepelný odpor heluzu family (brúsená) oproti porovnateľnému porothermu rozhodol, že som si ho vybral... Aj keď rozhodujúce je, aký dáte izolant. My sme dali 20 cm polystyrén.
Odpovedať
@leonardom Heluz ma ešte jednu vyhodu, ktoru si nespomenul. Porotherm ti zalohuje palety 12 € a keď ich vratiš da ti za nich 10 € a odvoz si musiš obstarať sam. Heluz ti zaučtuje za paletu 1,90 € a paleta ti ostava.
Odpovedať
Ipelske tehelne. britterm pevna poctiva tehla. skoda ze nemaju dost penazi na marketing, a preto to ludia moc nepoznaju.
Odpovedať
@leonardom predminuly rok si vyrobca ytongu daval robit technicke skusky tehal (heluz, poroherm, poroton) a zistili ze heluz vo svojich uvadzanych parametroch klame...resp. ich dost prikrasluje. u ostatnych im vyslo to co bolo v katalogu napisane.
Odpovedať
Profilova fotka
@skorecova mas k tomu aj nejaky dokument, alebo je to len suskanda ? :) PS: Nemam Heluz :)
Odpovedať
nóó..nie je cihla ako cihla..helus v tomto blafuje =-) ..čo závod to iná kvalita. napr. v tech.listoch uvádza top parametre tehál zo závodu v Hevlíne (majú tam modernú high-tech. linku) a na stavbu dovezú tehly z Bukovska (vyrobené starou linkou) z ktoréj výrobky nedosahujú deklarované údaje :-o.
Odpovedať
@peterh1 KM Beta vapenopieskova :-D
Odpovedať
@rimor ta je najlepsia, ale kto to zaplati? cena je podla mna stale premrstena. ale sebe by som stavala z nej
Odpovedať
@majkoj mylsim ze niekde v starych mailoch od xelly to najdem. skusim.
Odpovedať
@skorecova aj napíš nám v čom je najlepšia?.:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
zdravy material, tepelne parametre, uspora objemu...dost navrhujem domceky na uzke pozemky a tam kazdy cm je dolezity.
Odpovedať
Profilova fotka
@skorecova Akékoľvek skúšky sa zvyknú robiť v podmienkach, ktoré nezodpovedajú reálu. Inak by nemohli výrobcovia áut uvádzať NORMOVANÚ spotrebu, ktorá je v reále vyššia o 1 až 2 litre na 100 km. ;-)
Odpovedať
@euro_ Výhody VPC sú v tom, že má dobré statické vlastnosti, stačí 175cm, má výbornú akumuláciu (výhoda v lete aj v zime). výbornú zvukovú izoláciu, tehly sú dosť presné. Na negatíva ste sa nepýtali :-D
Odpovedať
@leonardom @peterh1 Tu sa píše o výrobcoch príklášľujú údaje Ok ...je to aj tak fuk ... samotný majitelia domov často pokazia čo sa dá orientáciou domu im nič nehovorí ... to nehovorím ešte o solári pod kopcom .. , plyn pred domom a elektrické kúrenie viac radšej už nepíšem :-D
Odpovedať
a k Heluzu si pozri aj zvukovú nepriezvučnosť, teda ak ťa to zaujíma
Odpovedať
@leonardom heluz v tabulkach uvadza tiez udaje ktore "vraj" namerali v lab.podmienkach. tj. vstupy boli rovnake. kazdopadne, ked som nasledne pytala od heluzu vysledky ich testov, tak ich odmietli poslat. mne to ako odpoved stacilo, ale kazdy ma ine potreby aa tak sa nejdem hadat. len uz proste neprojektujem z ich tehly.
Odpovedať
@skorecova okrem iného vyššie píšete: "zdravý material"..toto dnes propaguje každý výrobca :-D ..dokonca výrobca LEITL na webe uvádza, že jeho tehly sú vyrobené z vitálnej hliny, sú nielen zdravé, ale aj liečivé a steny postavané z nich pomocou bioniky a feng šui, vraj majú blahodárne účinky na ľudský organizmus..x-):-p))).
Odpovedať
Kup porobeton budes spokojnejsi.
Odpovedať
@euro_ no a? ved to je normalny trend ze vyrobcovia vyhadzuju skodlive latky a snazia ich nahradzovat menej skodlivymi alebo uplne bezzavadnymi. a nielen v stavebnictve.
Odpovedať
@skorecova @rimor take isté (ak nie lepšie) vlastnosti ako VPC majú aj AKU-tehly..8-) ..a po správnom zateplení sa používajú i na vonkajšie nosné múry..:-N A v porovnaní s VPC je s nimi robota lepšia/menejnáročná a cena výhodnejšia..:-)x-) http://www.heluz.cz/files/71175_00-Te...
Odpovedať
@euro_ pisala som vyssie ze papierom od heluzu neverim. moj nazor, nikoho nenutim si ho osvojiť.
Odpovedať
@skorecova k ujasneniu o čo mi ide, v príspevku zo dňa 7.sep 16:08 odpovedáte @rimor na jeho príspevok o KM beta VPC <> a ja ako laik sa chcem dozvedieť v čom je najlepšia.? Konkrétne napísať a nie len tože VPC je zdravá a ekologická a podobné bludy. Ja chcem od vás fakty..,že prečo.? Ďakujem.
Odpovedať
@euro_ pri hrubke 24cm ma najlepsie parametre prestupu tepla. to je pre mna najpodstatnejsie. navyse je pevná...nelame sa tak ako tehla pri 25ke hrubke. toto su pre mna podstatne veci. preto je pre mna najlepsia. ostatne parametre nespominam, kedze su to pre vas bludy.
Odpovedať
Profilova fotka
@skorecova ehm VPC a najlepsie parametre tepla ? Ako ze ma najmensi tepleny odpor ? :)
Odpovedať
@majkoj Myslim ze VPC ma slabe tepelno izolacne vlastnosti, no to sa riesi hrubsim zateplenim. Neda sa mat idealnu tehlu vo vsetkych parametroch, aj ked marketingovo to niektory vyrobcovia tehal prezentuju
Odpovedať
Profilova fotka
@rimor nuz ja si to nemyslim, ja to viem :). Veta o ktorej diskutujem je dost jednoznacna " pri hrubke 24cm ma najlepsie parametre prestupu tepla".
Odpovedať
@majkoj Ale ved spravne napisala, pri danej hrubke lepsie prestupi teplo snad len liatym betonom so zelezom.. :D
Odpovedať
@majkoj "najlepsie" ako kombinaciu parametrov prestupu tepla a akumulacnych vlastnosti. + tie ostatne vlastnosti ktore som pisala. mne VPC vychadza momentalne ako najlepsi material na stavbu domu. IMHO.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?