Akú šírku pórobetónej tvarnice?

Profilova fotka
Ahojte mozno to tu uz bolo, uz sme poculi 1000 nazorov z rodiny zo stavebnin a sme s toho tak zmätený ze sa neviem rozhodnúť. Projektant nam nakreslil 30cm mury a 15 cm polystyrén. Kazdy nam tu hovorí svoje verzie a nevieme sa rozhodnúť boli sme rozhodnutý prve 30 a 15 a niekto nam hovori ze teraz je to drahe ked budeme robit fasadu ze si mame dat 45cm mury a nebudeme zatepľovať. A otazka na vás ako to mate poriesene vy? Je to nejaky tepelný rozdiel alebo aj cenovy?
Odpovedať
pochybujem ze 15cm porobetonu navyse bude rovnako normovo ako 30 plus 15polystyren...normu musite dodrzat...
Odpovedať
30cm mury a 15cm EPS. Ja som daval Ytong 30 + 20cm EPS a som stastny, lebo pri murovacke mi porobili robosi niekde aj 2cm medzery a takto mam na mure este dalsiu vrstvu akoby samostatnu vrstvu (sietka,lepidlo,EPS,sietka,lepidlo,omietka), ktora vsetky tieto nedostatky prekryva. Takze urcite by som siel do toho ako sa to bezne robi...ten tepelny rozdiel je podla mna len reklama na material.
Odpovedať
@adela147 Aj 25 cm múr bude stačiť, pokiaľ to nebude 5 poschodová bytovka. A 20 cm izolácie na to...
Odpovedať
Profilova fotka
Mne dal projektant 30cm Porfix a 15 cm polystyren, no ja dávam 20 cm. Určite nebudem tých 5cm naviac ľutovať! Takisto na podlahu mam v projekte 10cm izolacie ale ja davam 15cm. Medzi krovom mám striekanú Pur penu o hrúbke 23-25cm, ale nad sadrokartón dávam ešte 15cm minerálnej vlny. Som zvedavý na to, akú budem mať spotrebu elektriky na podlahové kúrenie. :-)
Odpovedať
mne bolo odporucane 30porfix a 16 EPS, davam 25porfix a 20eps. Takto to mam aj v projekte na moje naliehanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem vám tak ostavame pri 30cm a 15 polystyrén alebo 20ciatku uvidime
Odpovedať
@milosduris a parozabranu budes mat v tej skladbe kde?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Parozabrana tam bude samozrejme hned nad sadrokartonom! Aby sa vlhkost nedostala do mineralnej vaty! Pur pena je samozrejme s otvorenou strukturou, keby sa tam predsalen nieco dostalo:-p Nad purpenou je paropriepustna folia a nad nou je 10cm priestor na odvetranie.
Odpovedať
@milosduris ja len pre istotu sa pytam, vela ludi o tom netusi :)
Odpovedať
30+15 a ak máte žalúzie 30+20
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?