Akú parozábranú kúpiť?

Profilova fotka
do podkrovia pod sadrokarton
Odpovedať
1
2
vraj najlepšia je hlinikova taka strieborna nie je až taka draha tuším neakých 200m2 ma stalo 140€ výhoda že odráža teplo a ma dlchšiu životnost - je pretkana proti foli takým neviem či je to kevlar alebo čo ale ak sa spraví diera ostane max v 1cm štvorčeku nejde dalej ako pri foli... a je pevnejšia
Odpovedať
@marcelbarta je to jedno
Odpovedať
moze sa dat nad foliu plystyren a potom sklena vata?
Odpovedať
@cajka5 Môže.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja tej teploodrazivosti moc neverím.Funguje to ale len pri veľkých teplotných rozdieloch pred a za fóliou. Môžete dať nad nad fóliu polystyrén a vatu.Len neviem prečo to chcete robiť vata stojí cca toľko čo polystyrén.
Odpovedať
Profilova fotka
dobrý deň, rozdiel medzi PE a Al (hlinik) je v SD hodnote ( ekv. vrstva vzduchu), kde PE standard. hrubky ma SD hodnotu 100 a hliníková fólia ma SD hodnotu 200. Pokial ide o odrazanie "tepla" ako to tu je spominane, tak teplo sa siri 3 spôsobmi : vedenim (prenos energie v kontinuu-pevne latky, alebo uzatvorene fluidum) v dôsledku rozdielov teplôt v smere nizsej teploty ( 2. zakladny zakon termodynamiky), konvekciou - prenos energie v prudiacom mediu ( tekutina, plyn). K tomu patri latentne teplo z vplyvu fazoveho prechodu do ineho skupenstva a tiez napr. mikrokineticka energia... a nakoniec ziarenim- prenos energie v mediu v dôsledku elektromagnetickych vln, pricom intenzita zalezi od dlzky vln.... A toto tretie teplo sa podpisuje pod tzv. odraz od Al fólie.... uprimne, zalezi na type kurenia, v modernom stavebnictve nema velmi miesto.... Vyssia hodnota SD moze pomôct, aj ked aj 100 je uz parozabrana.... a samozrejme, ked je vystuzena vlaknom, to môze mat tiez vyhody.. pokial viem PE je cca 0,48 UER/m2 a hlinik vystuzeny vlaknom cca 0,8-0,9 EUR....
Odpovedať
@drasnican1 Tak. Ešte podotknem, že radšej dať Sd = 100 a spraviť ju poriadne (napojenia), ako odfláknuť Al s Sd 200 a viac. Al vrstva vyžaduje vzduchovú medzeru a pár percentami sa tento odraz podieľa na zmenšení úniku tepla.
Odpovedať
Profilova fotka
parozabrana sa moze dotikat vaty?alebo treba dat najprv konstrukciu na sadrokarton a tak dat parozabranu?aky je tam postup.mozno blba otazka ale velmi sa tomu nerozumiem,sory
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa rozhodol že vytvorim medzeru mezi al a sadrokartonom..len ma zaujima ..nebude velka ta medzera ak sa da dvojita konštrukcia z CD profilov pod sadrokarton? myslim že to bude cca 6 cm :-|
Odpovedať
@marcelbarta môže
Odpovedať
@havaj Myslím, že viac "muziky" spraví 6 cm vlny a obyčajná fólia, ako odrazivá s 6 cm medzerou.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr :-D kompromis ma napadol :-D len ma neukamenuj..4 cm vaty a 3 medzera :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@havaj Ale medzera musí byť pred Al povrchom, až potom vlna. A to, čo sa odrazí, by sa malo "vpiť" do niečoho neizolačného...
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr jasne ..ano viem , študujem ..vdaka za všetky rady
Odpovedať
@havaj Parozábrana by musela byť v rovine medzi tými dvomi CD. Za fóliou ešte vlna, pred ňou vzduch.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr pravda, je to naozaj iba par percentami...velmi malymi.... xixixixi
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr nooo presne toto mam na mysli len ide o to že CD ma tušim 3cm a izolacia min4 /či su aj tenšie? /a ak ta folia bude na vate . nebude ju tlačiť dole priliš? strati sa tym prehybom medzera
Odpovedať
@havaj Kuk výrobcovia. Zmenšenie medzery nevadí, ak tam ostane 2 cm. Ale zdása mi to príliš komplikované vzhľadom na efekt. Ja by som dala 6 cm vlny, parozábranu obyčajnú, SDK. Hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr asi maš pravdu..utesniť na 100% al foliu medzi dva CD bude fuška ..a to hlavne na 165 m 2
Odpovedať
@antonmesaros To ma len tak napadlo ci nedojde k nejakemu orosovaniu. Mate pravdu cena je podobna dokonca aj tepelny odpor velmi podobny. Ide mi hlavne o sikminu. Medzi krokvy dam 16cm, nasledne dam kontra hranoly odspodu a dam este 10cm, rozmyslal som ze dam EPS ale to je asi jedno. Aj tak nato pojde sadrokarton. Nad hlavu dam to iste plus este hore by som dal dalsich 10cm vaty. Nezda sa vam 26cm vaty pod strchou v sikmine malo?
Odpovedať
@cajka5 Väčšine ľudí nie. Menšine áno. A Vašej peňaženke? ad Nezda sa vam 26cm vaty pod strchou v sikmine malo?
Odpovedať
Ta medzera tam musí byť?Ked spravym konštrukciu na nu folia a sadrokarton tak to nebude fungovať?Nad konštrukciou bude 40cm vaty.
Odpovedať
@blacksr Dom staviam len raz. Otec prerabal strechu pred dvanastimi rokmi dal 16cm vaty + 2cm EPS Zijeme nic sa nedeje ani nerosi. Snazim sa to porovnat s tym ked dam na obvodove mury 20cm eps co je asi r=9, pri 26cm vaty je to r=6,9.
Odpovedať
@cajka5 Dajte maximum, koľko vojde a bude sa dať uchytiť. Kľudne 40 cm. @jozef74 Nemusí. Iba ak chce niekto využiť odrazivosť Al fólie.
Odpovedať
@cajka5 Teraz čítam že Jasenica. Aspoň 40 cm. :-)
Odpovedať
@blacksr No dva tyzdne dozadu rano o 7:00 som mal -32C :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cajka5 Neorosí sa to lebo sa tam nemá čo rosiť.Platí že každý centimeter izolácie na strope sa vám nikoľkonásobne vráti.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@drasnican1 takze nema asi velky zmysel do nizkoenergetickeho domu pod CC a 60cm vlny davat hlinikovu foliu ?????
Odpovedať
viete sem day niekto foto parozabrany namontovanej NA konstrukci sadrokartonoveho stropu, potom sa srobuju dosky do konstrukcie cez parozabranu,to nevadi???
Odpovedať
Profilova fotka
zevraj nevadi :-) tadial asi ta vlhkost z izieb neprenikne...ci?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?