Akú exteriérovú priečku na okno okrem murovanej?

chceli by sme exteriérovú priečku na poschodi v ktorej bude okno, kvôli nosnosti nemože byť murovaná - poradíte ako? /sadrokartón, drevená konštrukcia/
Odpovedať
Do exterieru /vonkajšok/ by som sadrokartón nedávala, nie je na to určený. Ale nerozumiem Ti čo chceš povedať? Vysvetli bližšie.
Odpovedať
No jasné. Formou montovaného domu doska 10-15 cm a z dvoch strán OSB doska, dnu ak treba izolácia a von normálne lepidlo so sieťkou a feinputz. ;-) Jednoduché a fakt najľahšie čo sa váhy týka.
Odpovedať
Môžeš nato použiť aj sadrokartónové profily, nemusia byť len drevené, potom sa OSB dosky skrutkujú.
Odpovedať
Ano.Ale ak chce izoláciu medzi tak toto je asi jednoduchšie. :-)
Odpovedať
vysvetlujem bližšie: jednoducho máme poschodie, na hranoly sa poožili dosky 3cm hrube ako základ podlahy, teraz potrebujeme urobiť priečku /na poschodi na jednej strane nie je štítový múr, lebo dolu nie je priečka ktorá by ho držala, hore je balkon a teda priečka je posunutá dovnútra.
Odpovedať
Profilova fotka
Aha, takze kludne pouzi sadrokartonovy profil a potom bud osb doska alebo cetris.to by bolo asi este lepsie.to je cementotrieskova doska.samozrejmä medzi to velmi dobra izolacia.potom z vonka lepidlo, sietka, a dalej co len chcete.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
co ine okrem OSB dosiek, sadrokartonu mozem pouzit na priecku, ak kvoli nosnosti nemoze byt murovana?
Odpovedať
vie mi niekto poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
Preco nieco ine?co je na tomto zle?Da sa pouzit Sadrokarton, OSB doska , Cetris, alebo v krajnom pripade ak sa zabezpeci uchytenie tak narezany tvrdy 10cm polystyrén.
Odpovedať
Nezabudnúť na vzducho- a parotesnosť!!! Jarka z domu, kde sú len montované steny :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?