Ako vybrať stavebný dozor?

Zháňame stavebný dozor,už sa mi ozvalo par ľudí a dnes sa manžel s jedným človekom stretol.Ja som mala takú predstavu,že si nájdeme firmu(svojpomocne by sme bohužiaľ všetko nepostavili) a ostatné veci,ktoré budeme zvládať si budeme robiť sami.No a dotyčný pán,ktorý bol kandidát na ten náš dozor prišiel s tým,že nám nájde firmu,ktorá nám to urobí nakomplet,peniaze od nás nebude chcieť žiadne,ževraj je to od jeho šikovnosti ako popri tej firme zarobí a toto sa mi už trošička nezdá.Vraj nám nájde najlacnejší stavebný materiál,najlepšiu stavebnú firmu,najlepšie okná,takže sa o nič nemusíme starať,všetko zabezpečí a my sa už len nasťahujeme do hotového.Máte niekto s týmto kúsensoti?Ak by ste mohli poradiť,či by ste boli za to aby to takto bolo.Ja som asi trošku iná,je dobré keď sa niekto vyzná,stavebný dozor treba,lenže ja som si všetko chcela vyberať sama,od overenej firmy až po obklad v kúpelni,tak už teda neviem,či to zveriť všetko do rúk iného alebo nie.Poraďte.Vďaka.
Odpovedať
Ako môže dozorovať a, kontrolovať a kritizovať firmu, ktorú Ti dohodí. Najdi si stavebného dozora, nezávislé na stavebnej firme a zaplať si ho samostatne. Ak si chcete všetko menežovať samy, tak si najdi partiu murárov, ktorí Ti to zrealizujú, dohodni s nimi dielčie práce a dielčie ich aj vyplácaj, aby si vždy mohla ich vymeniť, ak s nimi nebudeš spokojná. Napr. -základy so základovou doskou, -obvodové murivo, - vence, stropy, - krov strechu atď.
Odpovedať
Stavebný dozor nech sa stará hlavne o to aby sa stavalo podľa noriem a dodržiavali sa všetky stavebné postupy. Ostatné nech nechá na Vás. Na Vašom mieste by som si materiály vyberal sám podľa svojich predstáv, kuboval by som si ho sám, nie cez akúkoľvek stavebnú firmu a nakoniec by som si sám zabezpečil dopravu na stavbu ( či už cez stavebniny alebo cez nejakého dopravcu). Potom by som si najal živnostníkov, firmu aby mi z určitou etapou stavby pomohli ak si na to netrúfate sami. Čím viac ľudí zapojíte do tohto procesu, tým viac financií Vás to bude stáť. To keď Vám niekto povie že nebude chcieť za to peniaze, je pekný bľud. V dnešnej dobe nikto nič neurobí zadarmo! Možno ten stavebný dozor nebude chcieť peniaze priamo od Vás, ale získa ich možno ako províziu od stavebnej firmy. A hádajte ok koho tie peniaze získa firma?
Odpovedať
Ahoj, do tohto rozhodne nechodte.... ferka511 aj dzusolm maju uplnu pravdu. My sme to riesili tak, ze sme si vsetko, ale vsetko zhanali sami, aj majstrov, aj material a dost sme usetrili. Stavebny dozor mame len tak, ze nam dal razitko na ziadost, inak ho nepotrebujeme vobec. Viem, ze ti nieje idealne, ale na stavbu dohliadame sami, otec robi v stavebnictve tak dolezite veci kontroluje, teda tie co sme nerobili sami, ale co sa da robime sami. Mal som rozne ponuky na stavebny dozor, ale niektory si pytali aj 1000 eur mesacne, tak som ich poslal kade lahsie. Peniaze radsej pouzijem na material a pod. Kde staviate?
Odpovedať
skutočne pozor na taketo dohadzovačky !!!! radšej rýchlo preč od takeho dozora!!! ošmeknú ťa ani nebudeš vedieť ako.
Odpovedať
dajte si pozor na veci kedy ti každú vec bude robiť iná partia, nemáš šancu to vyreklamovať, moje riešenie je zobrať jednu firmu, dohodnuť najprv cenu na hrubu stavbu a ked budeš spokojna tak na dokončenie
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak.. stavebny material by som si riesil sam!!!! nie cez cudzich.. aj na tom sa nabali vzdy niekto iny. My sme si vsetko zhanali sami a usetrili sme az 70% co sa tyka ceny oproti projektu. A Stavebny dozor nech sa stara o to ako to prebieha a ci sa dodrzuju normy ako tu bolo pisane... do tohto by som nesiel, ani sami neviete presne co kde ako stoji a on to zozenie za vas? Nie je lepsie ako si ceny zistit sam....
Odpovedať
@mirkif stavat ideme v Jablonci okresn Pezinok,uz sme napevno rozhodnuti,ze takyto stavebny dozor nechceme,ideme to riesit inak,material si zhaname sami,dari sa nam to omnoho lacnejsie ako bol povodne plan. Dakujem kazdemu za radu :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?