Ako ukoncit priecky

Zdravim, pozrite si prosim obrazok v prilohe, mam nosnu stenu, preklad, venec a nad tym tramy a medzi nimi izolacia. medzi vrchom venca a podlahou je 305 cm. Robim priecky z porfixu (12.5cm) a kazde 2 rady to budem uchytavat do steny montaznou spojkou. Ako to ale ukoncit? Tam kde zacina venec, tak tam urobim posledny rad a hotovo? Treba to nejak este uchytit a spevnit? Keby bol betonovy plafon, tak je to jasne. Ale tu hore sa neda o nic upevnit. Pod vencom planujem dat profily a do nich sadrokarton... Dakujem za napady Vlado, Nitra
Odpovedať
Profilova fotka
Posledny rad a hotovo No 125 priecka je malo zasekas zasuvku a je to hned 70mm a akusticky komfort je slaby budete sa pocut cez steny.
Odpovedať
Myslím, že když to nebude nějaká dlouhá příčka a nebude pouze rovně, ale bude tvořit i nějaký roh, tak to bude držet bez nějakého kotvení nahoře. Jen je potom třeba vyplnit mezeru mezi vrchem příčky a tepelnou izolací vatou, aby se odstranily přeslechy mezi místnostmi.
Odpovedať
Po prve nikdy by som nekombinoval tehlu s porfixom, Sú to rôzne materiály a každý sa správa inač. Po druhe priečky bez venca keď niesu uchytené o betónový strop majú tendenciu vychyľovať sa a nemajú žiadnu stabilitu. Takú chybu by som v živote neurobil.
Odpovedať
Dovolim si oponovat rurenovy. Mame uz cca 8 rokov dom postaveny z tehly a priecky su z porfixu (pri omietani sa pouzili sietky a vseko ako ma byt) a ziadny problem ani mikroprasklinka. Priecky niesu kotvene do stropu (drevene tramy) a maju stabilitu az az..
Odpovedať
@majonez davali ste sietku aj cez rohy? mne to dvaja omietkari co som ich ziadal o nacenenie prace neodporucili
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?