Ako spojiť tehlu s Ytongom?

Zdravim, mame hotovu hrubu stavbu (Porotherm profi 38), teraz chceme murovat vnutorne priecky z Ytongu. Ako by sa mali spojit s obvodovymi murmi z tehly. Vdaka za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
osobne si myslim, ze je najlepsie mat na stavbe jeden druh materialu, teda ked sa rozhodnem pre tehlu tak komplet staviam z tehly, ked porobeton tak komplet porobeton, materialy "pracuju" pri rovnakych teplotach, maju tie iste parametre - akumulaciu, nasiakavost atd. ale dobre jednou z moznosti je zasekat 7-10cm kazdy druhy rad priecky do obvodoveho muru druha moznost napojit priecku na obvodovu stenu cez pozinkovane profily, ktore ponuka Porotherm primontovane na hmozdinky, takisto kazdy druhy rad tretia moznost natlkat do obvodovej steny roxory aspon 6 a previazat s prieckou kazdy druhy rad
Odpovedať
Ďalšia možnosť je tzv. krokodílky to sú také lišty cca 25 cm dlhé / sú také zubaté predávajú ich v každých stavebninách používa sa do aj do sadrokartonov a Ytongu/, prehnúť do L zatĺcť do tehly klincom a do ytongu do špáry lepidlom.
Odpovedať
Profilova fotka
tu ozaj nieje co ine radit.vsetko mas povedane.ale rada ze mas pozit ten isty material je najlepsia.teda ked tehla tak tehla a nemiesat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ahoj zaujimalo by ma ci niekto muroval takto dom ze obvodove a nosne steny boli z tehly a vnutorne nenosne priecky z porobetonu zvazujeme tuto moznost :-|
Odpovedať
@antoniab Prečo? Ytong slabšie zvukovo izoluje, ak by som mohla, ostala by som pri tehlových. Samozrejme, ak ide o vymurovanie špajzky, šatníka a pod. - môžete byť bez obáv.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr mysleli sme aj deliace priecky kedze sa v tom vraj lahsie taha elektina ale dik za info lebo som mala informacie ze horsie zvukove vlastnosti ma tehla =-)
Odpovedať
@antoniab No, podľa toho, akej hrúbky. Tehla priečkovka stačí tenšia, kým ytongovú treba dať trochu hrubšiu. U výrobcov nakuknite do technických listov, hľadajte hodnotu Rw´. Nech je aspoň 42 dB. Platí pre izby. http://www.asb.sk/UserFiles/Image/sta... My máme tehlové priečky (najmä kvôli akumulácii tepla - to je tiež výhoda oproti pórobetónu) aj v podkroví. Šatníková musí byť ľahká - tá bude z ytongu hr. cca 6,5 cm. Nad schodiskom musí byť tiež ľahká a zároveň zvukovoizolačná. Tu je v hre buď SDK stena alebo ytong so SDK predstenou. Veľa šťastia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?