Ako skladovať stavebný materiál v zime?

Chcem Vás poprosiť o radu. Začíneme stavať a momentálne čakáme na stavebné povolenie, tak zatiaľ chceme začať stavať plot. Tento rok, plánujeme urobiť iba základovú dosku. Ale dostali sme výbornú ponuku na stavebný materiál - ytong na celú stavbu + lepiaca malta na celú stavbu zadarmo. Takže teraz máme dilemu, či kúpiť materiál teraz a skladovať ho celú zimu. Ale neviem čo by ten ytong cez tu zimu spravil, či by nepopraskal a nepoškodil sa. Nemáte niekto s tým skúsenosti? Aby sme teraz nekúpili lacnejšie, ale v konečnom dôsledku by sme o ten materiál prišli popraskaním a pod.... :-( Ďakujem za rady.
Odpovedať
Tak isto ma zaujíma čo a či sa niečo negatívne udeje s materiálom ytong, ak ho kúpime v novembri, uskladníme na stavbe a začneme stavať až na jar Ďakujem vopred za veľa veľa názorov :)
Odpovedať
@monikaboh - aka je ta vyborna ponuka?...vies sa podelit ?...alebo napis do IP....
Odpovedať
@miavanhaken my sme kupovali pred rokom termalicu, a dnes nám s nej stojí stavba a vôbec nič sa jej cez zimu nestalo, ešte pred snehom sme ju prekrili igelitmy a takými plachtami a super :-)
Odpovedať
Nám tiež dávali kvázi výborné ponuky pred zimou a nezobrali sme.Potom keď nám bolo materiál treba napodiv tie ponuky tiež boli výborné......Nedajte na seba tlačiť tzv.výbornými ponukami,budú aj potom to mi ver.Zbytočne budete skladovať na stavbe a ak sa nájdu dlhoprstí..... Naša skúsenosť:tiež sme kúpili za výbornú cenu vatu na zateplenie a skladovali v stavbe a zmizlo nám zopár cez zimu.Kupovali sme novú na jar a za tú istú cenu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@monikaboh aj ked pochybujem, ze ta "vyborna ponuka" sa nezopakuje aj neskor, ytong ako taky par mesiacov zakryty precka... no to lepidlo urcite nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Kazdy predajca ti da na ytong zlavu 33 az 34percent z cennikovej ceny po cely rok tak si zváž...
Odpovedať
@monikaboh Normalne ho kup a nechaj ho na stavbe. Ved ma ochranný obal a pokiaľ jk nerozbalis tak bude chránený hlavne pred vodou. Inak ako ako skladuju stavebný materiál v stavebninach? Pripadne výrobca. Si myslíš ze ho skladuju niekde v sklade? Jedine to lepidlo by som niekde uskladnil a chranil pred mrazom.
Odpovedať
@blackomt myslim, ze dom uz asi stoji :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan monike sa od 2011 iste zopakovala :-D
Odpovedať
@jankazb ty brdo, tak to som sa poriadne omeskal :D
Odpovedať
@jankazb @gashtaan @jankazb No som zas tomu dal :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@gastaan, @blackomt ale tak snazili ste sa :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jankazb Uz sa tu asi nebudem snažiť a len tak budem písať. :-S
Odpovedať
Jéj už som tu dávno nebola. Odkedy sme dostali už sem na modrú strechu nechodím, teraz skôr na modrého koníka :-). Ale ďakujem za vaše reakcie ;-) Aspoň som si pripomenula ako ten čas rýchlo letí. Bývame už od leta 2014.;-)konečne vo svojom aj keď máme ešte veľa nedorobených vecí...snáď časom...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?