Ako postupovať po vymurovaní prízemia?

Mame vymurovanych 11 radov ytong lambda a davame dreveny tramovy strop. Musim robit veniec,alebo mozem polozit stropnice na ytong? stropnice mame 25cm x 10cm. A aku výšku stropu odporucate,lebo teraz je 275cm minus podlahy a sadrokarton to bude cca 250cm???
Odpovedať
Profilova fotka
no ja staviam porotherm 44 a pod stropné trámy som spravil veniec a pod strechu druhý. na ytong by som trámy určite nepoložil radšej spravte veniec. čo sa týka výšky stropu tak je 260cm ja chcem 245 tak uvidím pri kolaudácii :-)
Odpovedať
aj pod stropnice treba urobiť veniec a previazať s vencom so zavitovými tyčami a pod. Ytong pod stropnicami bez venca Ti bude praskať a ešte počítaj aj váhu krovu, strechy.
Odpovedať
Máme dva vence na našom dome.To taký dom ani hádam neexistuje ktorý nemá veniec...
Odpovedať
:-D @morencova .... zatial existujú domy, ktoré nemaju vence, myslim že vačšina rodinnych domov starších ako 70 rokov ich nemá :-D ... čo znamena, že ak sa tam ide vstavať obytne podkrovie, treba velmi často všetko rozobrat a ten veniec tam dorobiť....
Odpovedať
Profilova fotka
my to máme riešené asi takto: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/u... na 11 rade ytongu máme spravený veniec výšky 25cm. na ňom leží pomúrnica ukotvená závitovými tyčami a zároveň sú na veniec položené a do pomúrnice upevnené stropné trámy. aby to do seba zapadlo, stropné trámy majú spravené zárezy. postup sme konzultovali so stavebným dozorom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?