Ako odizolovat prechody cez ŽB dosku strechy?

Ahojte, potrebujem poradit ako vyriesit prechodky cez plochu strechu: 1. 5cm novodurka, cez ktoru ide kabelaz zo strechy (anteny, net, meteo..) 2. 7,5cm novodurka na odvetranie kanalizacie do ktorej idu vodari osadit este 5ku ruru a hore nasadit nejaku odvetravaciu klapku. Teraz tam mam na streche osadene kolena aby tade neprsalo. Obidva prechody prechadzaju 20 cm betonu+cca 36cm tepl. izolacie+fatrafol atd.. Uz teraz vidim, ze to tam kondenzuje a vlhne. Co stym? Dakujem :)
Odpovedať
@gazzz Preco si nedal odvetranie a vystupy pre sat, net cez bocnu stenu? Nedalo sa? Budu dnu SDK podhlady?
Odpovedať
@megdesign tak to naozaj neviem :) tak ci tak by som to musel dostat na strechu (teda ist aj kolmo hore) a mal by som ten isty problem. Ano budu vnutri SDK.
Odpovedať
@gazzz Svagor dal odvetranie do obvodovej steny a asi meter pod strechou to vyviedol na povrch. Pride na to zateplenie, tak sa ta rurka schova. Do fasady pride mriezka. Satelit musi byt na juznej strane, net neviem, kde mas providera.... To sme vyviedli cez veniec von. Len kable /9xsat kabel + 1xCAT5/ v chranickach cez diera, nasledne sa zapenila. Konzola na sat+net sa dala na obvodovu stenu. Na streche ma 20 cm polystyren, tatrafol, 10 cm strku. Diery ma len na vyhrievane zvody. Dve zberacie tyce - na poschodi jedna a druha na garazi. Bleskozvod som mu dal jasne ze sietovy a zvody vytvarovane okolo atiky.
Odpovedať
Profilova fotka
trubku pre kabeláž ukončiť dvomi kolenami, jedno otočiť dolu,, po vtiahnutí káblov vypeniť pod stropom, odveranie kanal má mať väčší priemer , dá sa zredukovať na väčší priemer tam umiestniť prisávaciu klapku ale je zbytočná, stačí strieška alebo rovno dve kolená aby do nich nepršalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?