Ako nato : beton do venca

Ahoj , prave robim salung venca , chem sa opytat ako na jeho betonovanie.Lesenie postavene nemam , prizmny bungalov 11 radov tvarnic a veniec 30cm. 6m3 betonu.Pumik ak je 6 kubikovy z rebrika asi nieje dobry napad zalievat ak sam izda.Chodit po salungu a zalievat takto? Neda sa urobit takto zeby som beton vylial z rakety do DT vymurovanej terasy a odtial by sme cca 6-7 ludi vedrami nosili do venca .Da sa to stihnut do vytvrdnutia betonu? Dakujem za info :)
Odpovedať
1
2
@vader100 chodit po salungu a zalievat. Mne to tak robili a ziadny problem. Ja by som tam ale nevyliezol ... ☺ Edit: samozrejme beton pumpa
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si pozicali dve take lahucke hlinnikove lesenia. Betonovali sme pumpou dvaja na leseni dvaja nam ho prekladali v smere betonaze. Za 3 hodiny bolo zabetonovane aj s nasadenim zavitoviek.
Odpovedať
@pksoo ked ste tri hodky zalievali pumpou tak kolko sap latilo za 3 hodky pumpy?
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 Nepochopím, že by pri stavbe domu za desaťtisíce Euro bol niekto taký "šetrílek" že by si nemohol dovoliť betón pumpu (pucmajstra) za 120€ - 150€ na hodinu? 6m3 betónu je vyliatych za 30-40 minút... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Bezna cena je 70 E za hodinu, ale nam dali zaplatit iba 2 hodky, meskali kvoli inej zakazke, tak nam dali kompenzaciu :) bolo to 8 m3 betonu 35/30.
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 http://www.porada.sk/archive/index.ph...
Odpovedať
@jamk1 Nejde o to ci "setrilek" ci nie. pkso: pise ze tri hodky pumpa tam betonvoala Ale povodne som chcel zistit ci sa da zalievat pumpu ak nieje lesenie. Je to aj ako keby sa povedalo ze nepochopis ze niekto pri stavbe domu za desattisice eur rozmysla nad solbetom ;-)
Odpovedať
@jamk1 ok idem kuknut ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa ale je to velmi nepohodlne s hrozbou urazu. Drzat hadicu stat na salungu a dalsi to musi este ustuchavat dajakou latkou. Casovo to bolo tak ze kym sme prisli na zaciatok tak ten beton bol riadne tuhy. Aj zavitovky museli ist hned lebo potom to uz slo horsie. Do venca ide silnejsi cementak a ten tvrdne o dost rychlejsie.
Odpovedať
@vader100 u nas mali pumpu a vedla 4kozy a dosky to si prekladali cely veniec aj s prievlakmi a vkladanim zavitovych tyci trvalo asi hodinku
Odpovedať
Taktiez, 4 kozy + fosne a islo sa na to. Chodit po venci a davat pozor kam stupam a ku tomu drzat hadicu ktora vie obcas pekne zasklbat nieje sranda.
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 nespomínal si náhodou 7 ludí s kýblami? Nevykýblikovali by ste ani polovicu a mal by si hneď zabetonovanú aj poddeku na terasu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@prirodokochac to som sa tiez pytal ci by sa stihlo.dik
Odpovedať
@vader100 Ja som mal Uckove profily z Porfixu ktore boli kladene na 25. rade, kedze je to druhe poschodie a zalieval mi ich ten pan co prisiel s pumpou. Chodil po tych uckach akoby to bolo meter nad zemou a druhou rukou telefonoval :-D Vo vyske 6,5 metra. Co ti poviem, frajer to bol.
Odpovedať
@lubomird mile od neho :-)
Odpovedať
@vader100 rozmýšľal som podobne, ako zaliať veniec.. ak by sme sa neponáhľali, urobím si to svojpomocne vedrami. Lenže i tak rozmýšľam, či stojí za to takúto drinu robiť ručne. Pumpu som mal na stavbe 75 minút aj s chémiou a umytím, vyliali sme 8m3, zaplatil som 210€. A myslím, že kvalita zmesi je lepšia ako keď si ju vymiešate v miešačke
Odpovedať
Dakujem za nazory postrehy potreboval som vediet co a jak.Kozy mam len ci znich dotiahnem na pumpu to musim zistit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 Hlavne na oci ochranne okuliare, prska to ako naschval vzdy do oci ;)
Odpovedať
@vader100 nezabudnut ponorny vibrator
Odpovedať
S pumpou robieva sofer, ti sikovnejsi nepotrebuju ziadne kozy a forsne. Jeden z nasich vencov mal prierez 25x25cm a dlzku 60m a chlap to zvladol za polhodku, ja som za nim behal s vibratorom a vysledok bol super. Mali sme domiesavac s pumpou, dosah pumpy bol 28 metrov.
Odpovedať
Profilova fotka
na bežné potreby stačí betón C8/10, do stropov a trámov max. C16/20
Odpovedať
Kozy a foršty treba, možný úraz spôsobí aj zastavenie stavby. Na betóne netreba škrečkovať, a dať normálny 20 - 30 MPa-ový. Vedrovať betón má zmysel iba pri miešačkovej výrobe, inak je to strašná a zbytočná drina.
Odpovedať
Ok uz je objednani pumik 6m3 hadam to pojde ok ;-)
Odpovedať
@vader100 Výstuž je aká? Aspoň 4 x R10 + strmienky R6 5 ks/m?
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 zozen lesenie na koleskiach.dvaja hore,dvaja dole tlacia lesenie.za dve hodiny sme boli hotovy.pumpa stala 75eur na hodinu.betonu islo 5 m3.
Odpovedať
dobrý nápad s kolieksami, a čo tak rebrík a kráčať s ním? :-)
Odpovedať
@polystyren z vystuzov som to nejako "neprehanal" 4xR12+R6 5 ks meter. @maluchm nezozhnam uz budu rebriky a velke kozy :D bude musiet stacit do 2H musime byt hotovy ;-) uvidime
Odpovedať
@vader100 tuším že má byť R12, máš pravdu
Odpovedať
Profilova fotka
presne na kolieskach, akurat ho vyrabam...
Odpovedať
Profilova fotka
nevedel som, že výztuž sa dáva podľa tušenia,ale tuším, že mám na to upozorniť
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?