Ako jednoducho urobit otvor do kantovky pre dvere

Dobry den, pri rekonstrukcii RD ktory sme kupili sme zistili ze zadna stena smerom na dvor je murovana tak ze tehly su ukladane na kant. Vid foto. Takze medzi vonkajsimi a vnutornymi tehlami je medzera. Chcem tam spravit 2 otvory. Jeden pre okno a jeden ako vychod na terasu. Vyrezal som stlp 30x30cm a zacal tam nalievat beton, tak ze na jednej strane v stene je styrodur, druha strana je volna a beton sa zalieva do steny. Otazka je ako to dokoncit:-) Povodne som chcel urobit preklad, tak ze v mieste prekladu bude naukladany styrodur aspon 25cm. Po dokonceny druheho stpla, vyrezat otvor a vlotit preklad. Napadlo ma ale aj vypilit v murive strbinu a vlozit zelezny uholnik dlhy aspon 150cm, 6x6..a temn len zaliat betonom.. a vypilit otvor. Alebo nerobit ziadne medzery v stploch betonovych, ale potiahnut hore a vypilit vsetko murivo od venca az dole a dvere vyrobit take velke az po preklad.. napada vas este nieco? Mur nie je nosny, nie je na nom pomurnica, venec ma 30x30cm je novy, zelezobetonovy.
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado0991 je to komôrkové murivo, ak je hore veniec, môžete otvor rovno vypíliť. Pre istotu môžete po vypílení zasekať dva uholníky 50 s presahom 20 cm mimo otvor, dajú sa aj spolu zvariť pásovinou.
Odpovedať
@jan45 vdaka za odpoved, potiahnem teda ten stlp po venec..o meter dalej urobim dalsi stlp betonovy len pre spevnenie muru. Ale rad by som nechal este 2 rady tehal od venca, aby bolo kam uchytit u-profil pre sadrokartov vnutri. A potom karboskou vypilim drazku pre ten uholnik v murive a betone, a pre istotu tam natlacim chem. kotvu. Bude to takto v pohode ked tam necham 2 rady tehal, na 100cm???
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado0991 dosť to komplikujete, zapíliť uholník ,osadiť do malty, vyrezať otvory
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?