Aké sú rozdiely, čo je lepšie Ytong alebo Porfix?

Profilova fotka
Chcem sa poradiť kedže tomu moc nerozumiem.Projekt máme naplanovaný na stavbu z ytongu.Vela ludí ma ale láme ze je to to najdrahšie a že lacnou náhradou je porfix,ze je to jedno lebo aj tak na to ide 10tka polystyrén.Vraj ušetrím vela.Nejako sa mi to nezdá.Vie mi niekto poradiť aké sú rozdiely,výhody,nevýhody...... Dakujem,zatial stále sa mi viac vidí ten ytong aj napriek cene.
Odpovedať
Dobrý den rozdiel je vo farbe a presnosti už aj porfix sa vyraba biely ako ytong
Odpovedať
Profilova fotka
@ivettstar http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo...
Odpovedať
My sme uvažovali medzi Ytong a porfix, nakoniec máme tehlu :) Ale ak by sme neriešili tehlu tak určite Ytong aj napriek cene. A to nám povedali viacerí čo stavajú (stavbári) aj bývajú. Prvý dom máme z Ytongu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivettstar práve som robil garáž z bieleho porfixu ,je s tým výborná robota,keby ešte raz staviam tak robím z toho aj dom. Ytong je údajme presnejší ,ale aj drahší, no nejaký milimeter hore-dolu ti nemôže vadiť nakoľko na to ide ešte omietka a zvonku polystyrén ;-)
Odpovedať
všetci hovoria že porfix je zo siveho elektrarenskeho popolčeka chacha tak potom ytong je z bieleho popolčeka slovenska hlupost jeden fras rozdiel je v cene a trochu v prestnosti
Odpovedať
Profilova fotka
@gabilacko už ho nevyrábajú šedý, ale biely z piesku
Odpovedať
Profilova fotka
No čakala som rozne názory aj pre aj proti preto uz fakt neviem ako sa rozhodneme.
Odpovedať
inak existuje aj nejaky cesky porobeton, atd.. takze nie je to len porfix vs ytong.. ja mam na dom porfix za 5600, ytong by bol za 7000 nieco tusim.. pre man tych 1500eur navyse je nezanedbatelna suma. to by musela byt presnost ytongu na mikrometer, resp striktne na 1mm voci akejkolvek tvarnici na lubovolnej palete, co silne pochybujem ze to existuje. lebo ak tych 1500eur navyse mi ma usetrit cas, tak by sa to malo murovat same.. alebo by to malo byt dokonale presne.. no ale neviem, este s ytongom sksuenost nemam.. mozno si raz postavim z neho zahradny domcek, nech viem porovnat.. (ono stacilo by mi vidiet 5 roznych tvarnic z 5 roznych paliet a na nazor by mi to stacilo, PS: v hornbaufoch a houbi marketoch su volne k dispozicii, tam sa daju oťažkat..)
Odpovedať
@weggie nuz, setrit na materialy, ktory nemozes uz vymenit je podla mna nespravne... A mury domu su urcite jednym z toho druhu... Ja by som nesiel do ziadneho spongioveho materialu, ale tak ked uz, tak ytong a tych par sto eur by som uz teda radsej usetril niekde inde....
Odpovedať
@edassade ani ytong nieje presny..a je drahy...
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk čo majú všetci proti porfixu? V čom je ten ytong lepší?
Odpovedať
@ivantausk to je len tvoj subjektivny nazor..
Odpovedať
Článok sa načítava...
zabudol som doplnit, ze v mojom priapde je to par stoviek, ako 14 stoviek.. a tymto stylom rozhadzovania/uvazovania by som vyberal kahclicky za 3000 namiesto 1700, ved je to len 13 stoviek. baterie za 500 namiesto 200 ved su to len 3 stovky a dom by stal len o sto stoviek viac.. pokial je deklarovana unosnost v poraidku, nevidim problem preco nie.. cihlovzduch niekomu tiez moze prist ako samovrazebny material (kedysi som bol vyhradne za tehlu, lacna, hmotnostne lahsia a starodavny/klasicky material).. ale mozno som zle urobil, mozno by mi islo svojpomocne murovat s tehlou lahsie, ako s porfixom - neviem. ale potom by som mohol ist rovno do KM beta napr..netreba rovno nejaky znackovy HELUZ..
Odpovedať
Profilova fotka
@ivettstar je to absolutne jedno, hlavne nech to udrži strechu...ja som zobral to co ma vtedy vychadzalo najlacnejsie - vypredavali este stary porfix tak ma vysiel na celu stavbu par šupov - doslova
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem všetkým za názory asi ten porfix predsa len zvážime...
Odpovedať
@weggie ano
Odpovedať
@edassade ja mam proti tym materialom najma ich nasavavost vlhkosti... Skus si dat porfixovu tvarnicu do vody a vyber a prevaz, kolko vlhkosti nasala... Pre mna je to dost dolezite.
Odpovedať
@ivantausk to je hruby mytus http://www.mojinterier.sk/wp-content/...
Odpovedať
@weggie nieje. Skus si to, ja som to skusal a porovnaval s tehlou. Ale tak presviedcat ta neidem ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@weggie co ale mytus nie je, ze pri expedicii porobetonu, 30 percent jeho hmotnosti tvori voda :)
Odpovedať
@majkoj Ale to je dane technologiou vyroby, ta sa vsak odpari a potom uz dalsia len tak lahko nevsiakne.
Odpovedať
@ivantausk ty si iny odbornik...
Odpovedať
@ivettstar je tu milion domov postavenych z porfixu aj z ytongu. Niektori su spokojni s tym, ini s onym. U slovace prevlada nazor, co je drahsie musi byt lepsie.. Nevravim, ze to neplati, ale nie vzdy.. Neviem ako ti zavazi blud, ze porfix je nepresnejsi. Aj keby bol o mm nepresnejsi, murar ti urcite dodrzi milimetrovu presnost... Ber to, co ta vyjde lacnejsie..
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd ano odpari, ale trva to minimalne rok, niekedy viac, v tom je ten problem.
Odpovedať
@lubomird "Ber to, co ta vyjde lacnejsie.." ale aj s robotou! Lebo kupit si 37cku lambdu a potom si murovat sam moze vyjst detto, ako kupit lacnu tehlu aj s murarom.. Uz tu par ludi ostalo dost zaskocenych :-) @weggie nasiakavost nie je az taky problem, mozno akurat pre ludi, co maju domy v zatopovych oblastiach. Problemom je ta vlhkost z vyroby, ktora je tam chemicky viazana.. Ta trva vysusit rok aj dva.
Odpovedať
@majkoj ano tomu verim, ked ho rozrezem, 20% od okrajov zacina byt voda citit... a to bude asi dlho schnut :D
Odpovedať
@majkoj neviem o akom probleme pises. Staval som z Porfixu 155m zastavanej a zozral som to so zariadenim za 7 mesiacov, Teda za 7 mesiacov som byval a s vlhkostou problem nemam.jasne, ze vlhkost bola vysoka, ale kurenim a rozumnym vetranim som nespozoroval problem...
Odpovedať
@matorado to mas pravdu, ale vacsina znamych alebo rozumnych na MS nestavalo z 38 cky, ale z 30tky..
Odpovedať
Profilova fotka
Silka ;-)
Odpovedať
ta 38 44 50 a coskoro 60 a 70 cm tehla/porobeton, v tom vidim marketing.. tak ako kedysi marketing "8cm eps staci" taky amrketing som videl na nasej bytovke este pred 5 rokmi (!!!) 8 cm zateplenie, v prepocte na 50m2 byt to stalo 5000eur. = 25m2 plochy steny,,, ale to je o inom..
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?