Aké sú anhydridové potery?

ake mate skusenosti,orientacna cena,poradte firmu
Odpovedať
Profilova fotka
Je to na veľmi dlhú debatu, ale skúsim len stručne. Je to čiastočne samonivelačná poterová zmes, kde portlandský cement (spojivo) nahradil anhydrit sádrovca (prírodný, alebo syntetický), pričom spracovateľnosť je lepšia, ako u klasického cementového poteru a tým aj rýchlosť realizácie, urobí sa rýchlejšie. Aj pevnostné charakteristiky sú veľmi príbuzné cementovému poteru. Tým však jeho prednosti končia a prichádzajú problémy. Každý anhydrit pred aplikáciou ďaľších vrstiev musí byť prebrúsený (odstránený na povrchu vzniknutý šlem), dôkladne povysávaný a napenetrovaný. K penetrácii môžete pristúpiť, až keď budete mať v podklade potvrdenú max. zostatkovú vlhkosť 0,5 % meraním CM vlhkomerom, v žiadnom prípade nie el. dotykovým. V prípade, že je v poteri podlahové kúrenie , zostatková vlhkosť nesmie presiahnuť 0,3 % CM. Takéto hodnoty vlhkosti u anhydritov dosiahnete najskôr po 4- 6 týždňoch, ak je dobré počasie, keď sú nízke teploty a vysoká relatívna vlhkosť vzduchu, trvá to omnoho viac. No a ešte jedna výstraha, ak sa do vyzretého anhydritového poteru dostane dodatočne voda, napr. prasknutím trubky podlahového kúrenia, anhydrit začne strácať svoje pevnosti a úplne sa Vám rozpadne. Nakoniec, rozhodne nedávajte anhydrit do vlhkého prostredia (exteriér, kúpeľňa,...).
Odpovedať
dakujem,nevie niekto cenu kolko vyjde stvorec,dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
12eur meter štvorcoví pri hrúbke 6cm
Odpovedať
Profilova fotka
Ja teda neviem či sa rozpadne, ale my sme ho davali v oktobri a čo vystalo, vyliali pred dom a stale je tam tvrdy ,ako kameň a to mal vody v sebe od jesene viac než dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
no tak teraz neviem co si mysliet my ho chceme do celeho domu :-o ja som myslela ze je kvalitnejsi nez cementovy poter :-| @ivanb ti si spokojny 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som nechcel cementovy , u kamarata sa drvil nebol tak rovny ako tento liaty. Majstri čo u mňa robia , či kurenar,sadrokartonisti a teraz obkladač ho chvalia. Je pevny , neodlupi sa z neho ani milimeter( pochodilo sa doteraz po ňom fakt dosť) a krasne rovny a hladky povrch. Takže som spokojny. Ale to o tom rozpadnutí,tomu moc neverím(netvrdím , že to tak nie je) . Sadra keď mi zatvrdne tak ju možem mať namočenu kolko chcem,nezmäkne. A hlavne, podlahove kurenie nemôže predsa prepušťať vodu a v pripade poruchy sa hneď musí riešiť.
Odpovedať
@antoniab my to máme v celom dome, aj v kúpelni -( na podlahovom kúrení), cenu by som musela pozrieť do papierov. Manžel je max. spokojný a to on pokým niečo objedná si preverí množstvo názorov pre a proti. Povedal keby sa mal rozhodovať ešte raz určite ho dá x-)
Odpovedať
Profilova fotka
no ved mi bolo divne nehovorim ze vsetko drahsie je aj lepsie ale ... a na modrej streche som onom nic nenasla @nadena21 a co podnim mate niekde som citala ze nieje vhodne podneho davat kari siet lego je drahsie tak zvazujeme co podneho dat myslim naco ukladat podlahovku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Rozhodne som Vás nechcel strašiť a pozitíva som načrtol na začiatku svojho príspevku. Ak však chcete, aby Vám tento druh podkladu naozaj dlhodobo fungoval, musíte dodržať zásady, ktoré som uviedol vo svojom prvom príspevku, zásady, ktoré veľmi neradi hovoria aj predajcovia tohto typu poteru. A, verte mi, už som videl stovky metrov štvorcových podlahových krytín "odskákaných" od anhydritu, pretože boli podcenené tieto zásady. A poznám aj firmy, ktoré skrachovali z rovnakého dôvodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@antoniab do anhydridu sa kari sieť nesmie dávať. Na podlahové kúrenie môžte použiť systémové dosky na podlahovku
Odpovedať
@poliacik321 Súhlas. Alebo miesto systémoviek len pripichnúť rúrky spinkami na to určenými.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 no bolo to tak dvojzmyselne napisane ze som nevedela ci nemalo alebo nemoze ;-) no a systemove dosky prave nechceme ina moznost nieje som videla fotky kde to bolo len ako keby na folii pripevnene hodim foto sem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@antionab @blacksr áno dá sa aj spinkami , ale tá robota so spinkami je naprd :-) lepšie sú tie dosky
Odpovedať
@poliacik321 áno. kari sieť nie!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 a cenovo tam je aky rozdiel?? myslim medzi tymi spinkami a doskami???
Odpovedať
Profilova fotka
cenovo obrovsky, spinky 0,050 eura (1,50 Sk) kus, na 100 m2 treba asi 1000 až 1500 ks, a dosky 0,75 m2 do 10 eur. da sa aj za 7 eur takže na 100 m2 asi 140 kusov po 7 eur a nenahradi to podlahovy polystyren,musi isť, aj keď o 2-3 cm menej.
Odpovedať
-prosim vas aka je min. a aka max. hrubka anhydridoveho poteru?prave mi kladu podlahove kurenie,okamzite som zrusil karisiete,polozia mi systemove dosky.Dakujem.
Odpovedať
@maximr To akože odborníci chceli dať do anhydritu kari sieť?!!! :-o
Odpovedať
nie,su to kurenari,a ja som do teraz vymyslal aky poter,povodne beton.
Odpovedať
-skladba podlahy : ipa,1cm runo-pouzivaju ho cestari,4cm polys.,3cm polystyren,0,5cm runo,folia-igelit no a teraz mali ist kari a na to podlahovka.Potrebujem vediet min vysku ah. poteru,neviem ake su tie syst.dosky,kolko cm vlastne zostane do 18 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivanb dakujem ;-) tak aj ked bude totalna piplacka so spinkami, ten cenovy rozdiel je zavratny :-D ale ved na to mame cas... tak uvidime, mozno cas bude cennejsi ako cena za dosky ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 u mna to bolo o tom case a narocnosti. 90m2 mali traja za jeden den ulozene a natahane. Dosky su ako skladacka a rurky do nich krasne zapadali.
Odpovedať
@maximr minimalna hrubka je 4,5 cm
Odpovedať
@michal.ko dakujem,pomohol si mi.Zhodneme sa je to o case a narocnosti,tiez mam 90 m2 a troch kurenarov.
Odpovedať
Profilova fotka
@michal.ko ano, suhlasim... je to presne o tom ;-) co uprednostnit... ci cas, ci financie ;-) ale dakujem, uviedol si ma do obrazu ;-)
Odpovedať
@maximr a vyska systemovej dosky je podla vyrobcu, ale rataj cca 5 cm aj s vystupkami
Odpovedať
@kaktusik007 ked nedas dosku,tak stejne musis kupit eps polystyren a ten tiez nie je najlacnejsi+ prichytky+ robota navyse a potom tam uz neni taky rozdiel ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ale keď daš dosky , aj tak musiš kúpiť polystyren,či nie? ;-) 5 cm syst.dosky so štuplami,t.j. 2-3 cm plneho pollystyrenu aj tak potrebuje ešte pod seba podlahovy polystyren, keď date 5 cm je to + 3 eura, ja osobne by som dal viac, takže 3 eura + 10 eur m2 syst.dosky je 13 uer m2, môj pripad 12 cm polystyrenu 6+6 cm ma stal 5 eur + 75 eur spinky , takže cenovo stale velky rozdiel a mám 12cm a nie 3+5 cm polyst. A spinky išli , tak ako sa kladla hadica hneď sa pichla spinka do plystyrenu takže žiadna piplačka. Ale môžete si dať aj systemove dosky , pre kurenarov paradna robotička akurat viac zaplatite Vy a pre anhydrit je lepšie ak je obliata cela trubka a nie vynechane oklo štuplov.
Odpovedať
@ivanb ale ked je v doske, nieje uplne na "zemi" a preto sa obleje cela. Ked som videl spinkovanie, hadica sa dotykala priamo izolacie pod nou, aby bola poriadne prichytena do polystyrenu takze urcite tiez nieje obalena cela. Ak si to budes robit ty sam tak ok. Ale ak by ti mali rurky klast kurenari a aj si pripinat sponkami, nauctuju si to velmi radi. Preto sa treba kurenarov spytat ako dlho im to bude trvat ked sa daju systemove dosky a kolko to bude stat a kolko to bude trvat a kolko stat penazi, ked to budu musiet spinkovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivanb tiez si myslim ze izolaciu k tomu samozrejme dam rovnako bez ohladu na spinky/ dosky... a ak je to lepsie pre anhydrit, tak to potom fakt stoji za trosku trpezlivosti s tym... aj ked ano, chapem, ze kurenari preferuju dosky :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?