Ake preklady

Ahojte. Dom 10x13 ackova strecha Nad oknami a dverami mam este 2 rady termalica 30x25 a ide veniec 30x25cm. Okna 175x150 s\v Terasa 200 Mam pouzit nosne ci nenosne? Ytong a termalica súd drahé a taxke preklad y. Pouzijem heluz alebo kpp? Lenze ako vyriesim problem ak je obvodovy 30, nosny 20? Ak kpp ma len 12.5 co s medzerami Napadá vas niečo
Odpovedať
HELUZ POROTHERM sa dávajú viacere v rade a teda cenovo to vyjde narovnako... nehovoriac o tom že YTONG má lepšie tepelno izolačné vlastnosti ( čo sa týka prekladu ) debniť , armovať , betonovať vyjde drahšie.. Ked vam donesu zo staviv preklady tak to auto s rukou raz dva vyhodí na miesto ak samozrejme mate dobry prístup.
Odpovedať
@robertobb kľudne tykajte. jj ale romyslal som dat napriklad 12+12/7.5cm. len ak je sirka 30 tak co medzi to. bezne davahu nizsie a uzsue a dorrzavaju. poschodie nemam
Odpovedať
Profilova fotka
@truly ja som daval telove nizke 12 +12 a tu medzeru som podsaloval doskov vlozil dva pruty zeleza a zalial betonom. Najlacnejsie riesenie.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Otazocka, okno na garazi, otvor 122x75cm. Mam nosne preklady keramicke 150cm. Podla tabulky heluzu je 150cm preklad vhodny na otvor do 125cm, co splnam. Akurat mi ostava prelozenie na cca 15 cm na stranach. Bude toto stacit, ked to bude len 15cm na tvarnici ytong?
Odpovedať
@peter934 mozem to este vymenit za dlhsi preklad 175č kde by bol preklad 25 cm na strane co by uz bolo urcite v pohode. Otazka znie ci vymenit alebo staci kratsi s prelozenim 15cm na strane.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim, Potrebujem dat preklad na porfix stenu, v dlzke cca 2m. Mozem pouzit keramicke preklady na pórobetón?
Odpovedať
@jdani jasne, ze mozes 😉
Odpovedať
@jdani ja som tiež dal pohoda.. Robia ich tuším až do 2.5m
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
nechcem zakladat novu temu, ked tu som nasiel vlastne vsetko, co sa tyka nejakym sposobom aj mna. potreboval by som poradit preklady, rozmyslal som nad tym heluzom, ktory je spomenuty aj v povodnom prispevku. len bolo to uz pred nejakym casom, tak reku, ci teraz nema niekto s nimi skusenost nahodou.
Odpovedať
preklad je preklad. tam mozes pokazit len vhodnu dlzku
Odpovedať
Profilova fotka
@svehlik zhanas len cisto preklady alebo aj tehly chces kupovat? lebo ak mas tehly uz vyhliadnute, tak to je zase najmenej, ze by si od toho isteho vyrobcu zobral uz aj vsetko ostatne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@svehlik a jak spominal @chmelo202 tehly budes mat ake, lebo tiez som nazoru, ze ak jedna znacka tehal, tak najlepsie je volit aj ostatok co sa teda aj prekladov tyka z toho isteho
Odpovedať
Profilova fotka
@fasox vsak tiez si myslim, ze takto by to bolo najrozumnejsie spravit. potom aj sa da vyhnut zbytocnym behackam, vybavovaniu, aj s dodanim to bude jednoduchsie, ked vsetko naraz pride rovno na pozemok a nestane sa, ze by potom jedno mal, druhe chybalo, stavba by stala.
Odpovedať
Profilova fotka
@chmelo202 aj to moze byt, no kazda znacka alebo rada ma aj ine tepelne straty napriklad, tak je fajn ak to aj po tejto stranke sedi. ty si staval z coho?
Odpovedať
Profilova fotka
bolo by to o dost jednoduchsie, keby som sa do toho nejak vyznal, akoze davam kadeco, ale toto je proste pre mna spanielska dedina. to asi vsetko s predajcom preberiem, nech mam pokoj a istotu. keby mam sam kupovat, tak neviem no.
Odpovedať
Profilova fotka
@svehlik a uz si sa na to bol inforomvoat, ci este nie?
Odpovedať
Profilova fotka
vsak pisal si, ze uvazujes aj nad niecim kontretnym, nad konkretnou znackou. tak si pozri, kde maju predajcov, dohodni si stretko, alebo sa tam rovno vyber a popytaj sa na to. to je asi to najlepsie, co mozes v tvojom pripade teda spravit. myslim, ze ked ti to vysvetli vsetko niekto, kto sa do toho rozumie a robi s tym, tak to bude mat lepsi efekt, ako ked si budes sam googlit nejake info.
Odpovedať
no a je lepsie si vybrat len nejake stavebniny alebo priamo podnikovu dajme tomu predajnu? svehlik tehla bude klasicka, vyplnena alebo?
Odpovedať
Profilova fotka
ale hej hej, to uz som bol samozrejme. vsak tak som aj postupoval. radsej si dopredu pozriem, kam mam ist ako bezcielne behat a zhanat niekoho. toto bolo skor akoze predajca, co priamo spolupracuje s tou spolocnostou, nie take vseobecne stavebniny.
Odpovedať
@svehlik a mal napriklad aj lepsie ceny ako v normalych len takych stavebninach, ci to si moc nepozeral?
Odpovedať
@suomi101 vies co niekedy nie je dobre sa pozerat len na cenu samotnej tehly. je fajn si zistit ako to maju s dopravou a podobne, ci ti vedia material napriklad aj podrzat na sklade, kym si nan spravis miesto na stavbe
Odpovedať
Profilova fotka
tu som natrafil na clanok priamo tu na modrej streche, co adminka tusim pridavala. spomina sa tam akoze tienenie, ale ma to dost suvis podla mna aj s tymi prekladmi, co si pisal ty, ze riesis. neviem, do akej miery to bude pre teba akutalne https://www.modrastrecha.sk/magazine/... vsak pozri a daj vediet.
Odpovedať
Profilova fotka
co sa tyka miesta, tak to mam uplne v pohode na material aj na dalsi dom 😄 ale tak povedzme si, tak cena je taka dost podstatna. ale ked to tak pozeram, tak asi netreba na toto prave nejak hladiet. diky za ten clanok, som si ho tu nejak nevsimol, alebo som musel prehliadnut.
Odpovedať
@svehlik heh tak teraz na zaciatku este hej, ale tak podla mna je vyhoda aj take nieco. cena hej ale tak podla mna treba skor hladiet na vyhody, kvalitu a podobne
Odpovedať
@svehlik cena je podstatna ale myslim si, ze ako pri com, do niecoho je potrebne proste investovat
Odpovedať
Profilova fotka
ved ja si to uvedomujem, ze proste ide o dom a netreba setrit. lebo ho budeme mat uz na furt a asi tazko nieco taketo prerabat potom casom. takze z toho pohladu sa oplati aj ta investicia.
Odpovedať
Profilova fotka
tak najskor povies, ze cena je podstatna ale potom, ze setrit netreba. tak sa rozhodni, ako to teda je u teba vlastne 😄 akoze co sa tyka toho setrenia, ze ozaj by som mal kupovat nieco najlacnejsie, tak to nie. ale zase si myslim, ze ani netreba kupovat hned vsetko najdrahsie, lebo to ti kvalitu nezaruci. musis si len premysliet, co vlastne chces od toho.
Odpovedať
@chmelo202 neviem celkom komu patril tento komentar, mne? lebo teda pisal som, ze cena nie je zanedbatelna vec, ale nie je asi najlepsie sa len nou riadit, uz neraz sa mi potvrdilo, ze cena nie je smerodajny faktor. ovela viac ma zaujima kvalita aj preto som tu. ty mas preklady klasicke? mas aj exterierove zaluzie?
Odpovedať
Ty mas zaujem o exterierove zaluzie? Otazka este znie, ci chces mat kaslik vsadeny pod fasadou, alebo ti staci ak bude z vonka priznany?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?