Aká je dĺžka výstavby murovaného poschodového domu?

Hľadala som vo fóre, ale nenašla som informácie - aké máte skúsenosti s dĺžkou výstavby murovaných poschodových domov (prízemie, poschodie)? Je možné postaviť murovaný dom (nie montovaný) do 1 roka, prípadne za kratšiu dobu tak, aby bol kvalitný, nemal problémy s vlhkosťou stien? Predpokladám, že veľmi dôležitá je "logistika" a nadväznosť jednotlivých procesov, existujú takisto rôzne materiály, ale aká doba je minimálne potrebná, od momentu stavby základov po moment, kedy je možné sa nasťahovať, resp. aké sú vaše skúsenosti. Predpokladám, že ak sa stavia dom na kľúč, malo by to byť rýchlejšie, len neviem, za akú minimálnu dobu je to možné zvládnuť (určite závisí aj od veľkosti domu a použitých materiálov), ale tak informačne. Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lu11 ahoj, je to mozne, dokonca uplne v poho...akurat teraz nasi kamosi, co zacali stavat koncom marca tohto roku-su v stadiu, ze idu pokladat dlazbu- a zvonku maju hotove omietky...Podotykam-dom je poschodovy, na moj vkus fakt velky, ma osem izieb a je postaveny kvalitne-robila im to osvedcena partia tiez znamych, ktori nepustia len tak hocico.Cela stavba vysla cca na 140tisic eur-material aj s pracou, a to maju fakt kvalitne matrose, pod domom piloty na spevnenie podlozia, v dome obrovsku murovanu hypokaustovu pec za 10 tisic euri, kvalitne trojkomorove drevene eurookna a pod.
Odpovedať
@kaiak - dakujem krasne, si ma potesila x-) Kvoli tomu, ze nam meskaju s vystavbou sieti sa nam postupne skracuje deadline, dokedy bude musiet byt dom postaveny, a tak to budeme musiet asi zvladnut do roka. Vsade naokolo pocuvam, ako stavba musi vymrznut a zbavit sa vlhkosti, tak mam z toho take zmiesane pocity. Ale som rada, ze sa to ludia zvladaju aj takto rychlejsie a bez vplyvu na kvalitu.
Odpovedať
u nas vsetci postavili do roka, za prepdokladum ze boli peniaze... ti, co stavali cele na kluc postavili za 3/4 roka, my sme si prace manazovali sami, trvalo to rok, lebo sme sa neskoro spamatali, ze treba poziadat o zapojenie plynu SPP. toto nam zastavilo prace na cca 2 mesiace, nakolko sme nemohli klast podlahu, lebo nemohla zbehnut vykurovacia krivka.
Odpovedať
Od jari do Vianoc by sa malo dat v pohode postavit. Alebo na jesen hruba stavba a na jar dokoncovacky. Su ludia co byvaju aj do pol roka. Samozrejme ide o peniaze a robotnikov a navaznost prac.
Odpovedať
Dá sa to, máme poschodový, komplet podpivničený, bol hotový za menej ako rok. Začali v máji, a v podstate už na Vianoce sme v ňom mohli byť, ale neskoro sme objednávali dvere, tak sme si radšej ešte užili pokojné Vianoce bez zhonu a sťahovali sme sa na jar. :-)
Odpovedať
Kamarátka tiež postavili 5 izbový, poschodový s garážou za 9 mesiacov. Bývajú od januára 2011, ale či majú alebo nemajú problémy s vlhkosťou, to neviem, tiež by ma to zaujímalo len k vôli tomu či je pravda čo sa vraví o nevyschnutých stavbách. Možno to je schopné v lete vyschnúť. No ja osobne by som to na svojom dome neskúšala. Známa bývala v bytovke novej, na rýchlo postavenej a mali niekoľko rokov pliesne a možno ešte má, neviem už som s ňou dlho nebola. Ale je zasa pravda že bytovka na rýchlo postavená a dom keď si človek vyberá pečlivo materiáli aj majstrov je pekný rozdiel. A zasa keď ešte aj tlačí čas?! No držím päste nech to dobre dopadne, teda hlavne bez pliesní, lebo postaviť za taký čas nieje problém. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sú peniaze, tak dom postavíš za pol roka úplne v pohode. Ja som začal v máji, dnes je november a keby som mal prachy tak už bývam. Lenže ich nemám, tak mám niečo viac ako hrubú stavbu a to mám teda dosť prestávky.
Odpovedať
Dakujem vam krasne za odpovede, tak budem verit, ze to pojde do roka bez vplyvu na kvalitu. Planujeme stavat z tehal a tie sa lepia, tak snad budu minimalizovane prilis "mokre" procesy (prepacte, ak sa nevyjadrujem odborne). A existuju aj odsavace vlhkosti, u znamych isli naplno a velmi to urychlilo stavbu. Asi je to aj o sposobe vystavby, mojim rodicom stavali prizemny dom na kluc a prve mesiace po nastahovani mali velke problemy s vlhkostou a plesnami, museli kurit, vetrat - dookola aj ked bolo leto, potom sa toho nastastie zbavili. Tak to by som jedine nechcela, aby nam steny zacali plesniviet. Este raz vdaka x-)
Odpovedať
@lu11 My sme stavali tiež z tehál lepením, keď bol hotový krb, chodili sme kúriť a vetrať, aby skôr vyschli omietky. Potom nabehla podlahovka na vysúšanie. Pred pokládkou podlahy nám merali vlhkosť, všetko bolo OK. Bývame viac než 7 mesiacov, žiadne problémy s vlhkosťou nemáme.
Odpovedať
@iva71 - tak vy ste to super postavili, este aj s podpivnicenim, podpivnicenie nebudeme mat. Mame podlahovu plochu okolo 240 m2, cca dve tretiny su prizemie. Pouzivali ste aj tie vysusace, odsavace vlhkosti, ci vam stacil krb? A mozem sa Ta este spytat, aj ste zateplovali? Lebo manzel nechce zateplovat, chce aby sme stavali z tehal heluz family 50 2v1, ze tam je uz izolacia integrovana vo vnutri, ze to zrychli cely proces.
Odpovedať
@lu11 Okrem krbu sme nepoužívali nič, cez týždeň si v ňom kúrili robotníci, cez víkend my. Zatepľovali sme.
Odpovedať
@iva71 - dakujem ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lu11: heluz family 50 2v1 - tak to bude riadna palka - cennikova cena tusim 5.57 za kus, po zlave co maju na nete 4.68, pricom ti na 1m2 treba 16 kusov, teda cca 1m2 steny za 75 Eur? Ak by ste pouzili 25 cm tehlu stal by 1m2 cca 22 Eura na to 25 cm sedeho EPS je za cca 15 Eur, plus lepenie tak meter steny vyjde na 40 Eur., teda asi polovica oproti Family 2in1 a s porovnatelnymi vlastnostami
Odpovedať
@mr79 - dakujem za prepocet, ukazovala som to manzelovi, len on hovori, ze radsej zaplati viac za tehlu a usetri za pracu a cas. Od Heluzu sme dostali cenovu ponuku s 38 % zlavou. Nam projektant navrhoval dve varianty - bud 40 tehlu a 15 EPS na prizemi a 25 tehlu a 15 Eps na poschodi, alebo tu 50 2 v 1. Dom by mal byt podla prepoctov v projekte v triede A.
Odpovedať
Postavil som pár poschodových domov a dôležité faktory sú začiatok výstavby, materiál a typ poschodového domu, t.j. šikmá strecha alebo krov. Čo sa týka hrubej stavby nie je problém zvládnuť hrubú stavbu do 3 mesiacov, aj skôr... Ale dôležité je ukončiť mokré procesy t.j. omietky a poter do júla. Aby ste sa nemuseli obávať plesní určite nechať omietky vyschnúť a malovku dokončiť najneskôr v septembri. A následne urobiť zateplenie. Vtedy tam už môžete bezproblémov bývať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Nie je možné , aby stavba vlhla pokial sa dá pod nosné murivo dvojita izolacia proti vlhkosti ,a pod potery folia a polystyren . Vylúčené .
Odpovedať
Postavit do roka sa da,ale pohoda to nieje, su to riadne nahanacky a treba nato vsetok volny cas,aj ked stavia firma, behat na stavbu treba stale. @dilinkode ved tu myslia na vlhkost z omietok, poterov...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Hm, no ako to je, priblizne? 1. den - izolacia (pocet dni komplet 1) 2. zakladanie prveho radu (?) (pocet dni komplet, inak PDK 2) 3. den - 10 den, povedzme ze sa muruje, davaju sa preklady. (PDK 10) 11. zacina sa pracovat s vencom, djame tomu 2 dni salovanie, 2 dni viazanie (uz ohnuta armatura) 15. den, zalieva sa veniec (PDK 15) necha sa vytvrdnut.. 2 tyzdne? 3tyzdne? potom sa uklada strop - podla sikovnosti, 2-3 dni ? (PDK 18) dalsi den sa uklada zelezo, viaze sa, znovu 2 dni. (pokladaju sa potrubia, rozvody) (PDK 20) potom 1 den sa zalieva.. (PDK 21) tu sme dokopy na 21 dnoch prace a mame prve podlazie a strop, ktory 2-3 tyzdne caka na dalsiu pracu.. murovanie stitov 1 den zakladanie + 2-3 dalsie rady. (PocetDniKomplet 25) potom pride veniec, 2 dni drevo, 2 dni zelezo, 1 den zalievka = +5dni - komplet 30dni. schody 3 dni? cize od deky az po veniec na podkrovnom podlazi by mohlo byt do 33-35 dni ? okrem prestavok na zrenie betonu a pocasia, pripadne dni urazu. vie to niekto potvrdit, alebo vyvratit? :) vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?