Aka hrubka tehly

Aká hrúbka tehly obvodovych múrov by mala byť keď nechcem zateplovat??
Odpovedať
1
2
to zalezi od toho, kolko chces potom davat penazi na kurenie. Kludne staci aj 30cm :-D
Odpovedať
@saimo ja som dal 50cm haluz family, menej by som isto nedal, ked je 50cm daju sa dobre izolovat preklady a vence
Odpovedať
@virnik27 Ale skolauduje, zase to neprehanaj.. Do konca tohto roka plati R=3, potom az do 2020 plati R=4.4 a az potom R=6.5. Cize vsetky nehybridne 50-ky a niektore 44/45 budu aj bez zateplenia normovo vyhovujuce este jednu patrocnicu. A vseobecne je otazne, nakolko sa bude na tieto normy prihliadat pri rodinnych domoch..
Odpovedať
Hrubka tehly 50cm na obvod. mury?...ved to musela byt financna samovrazda! Staci aj menej, a to o polovicu a radsej potom poriadne zateplit. To len tehliarska lobby sa nas snazi zavadzat, profitovat na tom a predavat stavebnikom /zakaznikom material v objemoch, na dva domy. ...a "zdemagoreny" stavebnik z toho potom postavi jeden :-o .
Odpovedať
Profilova fotka
@euro_ to je pravda. a navyse ak by sa pouzila 30 tehla tak sa ziska 20cm vnutorneho priestoru. navyse zbytocne peniaze za tehlu a este aj beton do venca. Ja som pouzil 30 tehlu
Odpovedať
Profilova fotka
@cache to je sice pravda co pises, lenze zaroven plati (od 2016 platia odporucane hodnoty):
Odpovedať
@dorwin a čím si zateploval??
Odpovedať
@majkoj čo je prosím ta to Q?
Odpovedať
Profilova fotka
@saimo potreba tepla na vykurovanie, tu hodnotu musis mat niekde v projekte vypocitanu.
Odpovedať
@majkoj aha vďaka
Odpovedať
@majkoj Ked postavis dom s oknami od podlahy po strop na sever a plny vycnelkov, arkierov a inych architektonickych pi*, tak ta nezachrani ani 50cm polystyrenu, aby si splnal mernu potrebu tepla. Na druhu stranu, vhodne orientovany kompaktny dom (t.j. s faktorom tvaru budovy bliziacim sa ku 1) z 50-ky dutej tehly ju splni bez problemov.
Odpovedať
Profilova fotka
@cache no schvalne som to prepocital, moj dom by po 2015 s 44 nepresiel a s 50 s odretymi usami. A mam faktor tvaru nieco okolo 1 :).
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@saimo este som nie tak daleko. izolacia bude 18cm a bud EPS alebo nobasil, uvidime
Odpovedať
@majkoj a z akých konštrukcií máš dom postavený?
Odpovedať
@saimo Ak stihneš mať na dom stavebné povolenie do konca roku 2015 tak ti kľudne bude stačiť aj heluz family 30 no ja osobne takú tenkú obvodovú stenu by som neodporučil. Určite pozri radšej heluz family 38 alebo 44. Tie ti búdu vyhovovať aj po roku 2016. Respektíve môžeš pozrieť aj Porotherm 44 T Profi Dryfix alebo 38.
Odpovedať
@majkoj Ktoru 44 pocitas? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@xatalovic vsetko najdes v mojom profile :) @cache od heluzu brusenu
Odpovedať
@majkoj @xatalovic ja rozmýšľam nad heluz family 50 bez zateplenia...
Odpovedať
Profilova fotka
@saimo skopirujem tu nieco co som pisal inde Heluz 2v1 44 http://www.internetovestavebniny.sk/p... cena za kus 4.39€ na m2 70,24€ tepelny odpor 7,2 Heluz plus 30 http://www.internetovestavebniny.sk/p... cena za kus 1.27€ na m2 20,32€ tepelny odpor 1.72 Sedy EPS http://www.internetovestavebniny.sk/p... cena na m2 13,20€ tepelny odpor 6,45 Cize orientacne kombinacia tehla a EPS a praca povedzme 43€/m2 cize to mas stale rozdiel cca 27€/m2 pri tepelnom odpore 8,17
Odpovedať
@majkoj Family U = 0.19 bez omietok? Nechce sa mi verit.. Ukaz vypocet :) Pripadne ten dom posunieme juznejsie a uz vlezie ;)
Odpovedať
@majkoj Neaktualizoval si udaje :) 44 2in1 je tam za 3.91, ja som ju mal napriklad na jar 2014 v Hornbachu za 3.63 (kto vie podla coho sa to vlastne pohybuje)
Odpovedať
Profilova fotka
@cache super napad, budeme stavat domy tam kde nam to vyjde :) pisal som, ze som to len skopiroval z inej diskusie :)
Odpovedať
@majkoj Ja nevravim, ze sa posuvajme podla muriva, len vravim, ze ultimatne prehlasenie "neskolaudujes" nieje pravda :)
Odpovedať
Ja mám možnosť zohnať heluz family 50 za 2.8€/ks takže silno nad tým uvažujem :-)
Odpovedať
@majkoj objednaval si niečo z tej stránky??
Odpovedať
Profilova fotka
@saimo nie, bral som udaje s jednej stranky aby boli porovnatelne. Ale pozor ja som dal ceny a parametre tej 2v1 :) obycajna 50ka je sice lacnejsia, ale aj daleko horsia. @cache ano to mas samozrejme pravdu, kategoricky sa to povedat neda. Ako vzdy to bude zavisiet od konkretneho domu, ale zaroven sa da povedat, ze to bude tazsie.
Odpovedať
@majkoj hmm... A v čom je horšia??
Odpovedať
Profilova fotka
@saimo v tej nie je napchata vlna, takze ma aj horsie vlastnosti.
Odpovedať
@majkoj ma ale nie je ďaleko horšia odpor ma 7.84 a 50 ma 7.1 a heluz je plneni eps, vlnou je plnení porotherm a rám sa úplne iné ceny
Odpovedať
Stale nechapem preco maju ludia potrebu vymyslat s 50cm hrubymi murmi ? Tak ako bolo povedane nespocetne vela krat , mur len taky hruby aby stal a nespadol a izolaciu. Nabijat s teplom 50 mur je podla mna hlupost ale ako sa hovori 1000 ludi 1000 chuti ...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?