Ahojte, neviete mi niekto poradit, cim mozu byt sposobene praskliny v rohoch domu?

Ahojte, chcem sa spýtať, či by mi vedel niekto poradiť, máme praskliny v troch rohoch domu. V stvrtom rohu som si dnes vsimla, ze sa uz taka mikroskopicka trhlina zacina robit. Ide o trhliny horizontalne v podkrovi. Vsimla som si ich asi pred dvoma rokmi a postupne sa aj predlzuju a aj rozsiruju. Ci su aj zvonku domu neviem, dom je zatepleny polystyrenom a trhliny su neni zas az take velke, aby kvoli nim praskol polystyren. Okrem toho sa nam robia trhliny aj v okoli dvoch dveri v podkrovi, vsetko som zakreslila na nakres vid foto. Ta sirsia trhlina pri dverach je z obidvoch stran steny a je to vlastne medzi dvoma radmi tehal v mieste spoju maltou. Na prizemi ziadne praskliny nemame. Dom bol kolaudovani v lete 2011. My sme ho kupovali v 2012. neviem, ci je to dolezite ale pred domom je urobeni taky nasyp, neviem ako sa to odborne vola, pozemok je troska do kopca tak bola vpredu nahrnuta zem a je to vlastne nad urovnou cesty asi 80cm . Dakujem za rady. Nika
Odpovedať
Keď máš otázku miesto diskusie, tak ti neporadí. PS: Tá halda papierov pri kolaudovaní ti nezabezpečila kvalitný dom?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, to moze byt aj veniec nekvalitne urobený, my mame urobeny po celom obvode domu.Stav.dozor nam radil urobil okolo celeho domu, pretoze veniec je ako opasok celeho domu , vsetko drzi.
Odpovedať
Profilova fotka
krov nie je dostatočne stužený ale nieje to nebezpečné
Odpovedať
Profilova fotka
Tu nájdeš taký prípad : http://www.asb-portal.cz/stavebnictvi...
Odpovedať
Profilova fotka
Hmmm.. tie rohove velmi zaujimave. Skor by sa dali cakat pod vencom v mieste pomurnice.. Tieto na stitovej stene a este vodorovne su zaujimave.. Ani jedna z nich nie je standardna staticka trhlina. Treba to sledovat. Ak su aktivne - stale sa zvacsuju .. tak je treba to riesit za par rokov.. ak sa len zvacsuju a potom zase zmensia znamena, ze len murivo zareagovalo na nejake pnutia a tie sa vyrovnani - odrhlo murivo v loznej skare. Mohli by znamenat roztahovanie krovu pozdlz hrebena.. teoreticky.. tie pri dverach - nie je tam na prizemi pod tym nejaky velky otvor ? Lebo tieto vznikaju tak, ze strop podklesne a murivo steny sa vzoprie do klenby. spara medzi tym sa otvori. v 90% pripadoch toto praskne v prvej loznej skare..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?