Vysoká cena obkladača

Profilova fotka
Skoro ma trafil šľak...Dojednali sme obkladačov....podľa dohody bolo 9€ za štvorák obkladu a 12€ za štvorák dlažby....Obkladali cca 43m2 obkladu a 12m2 dlažby.... Keď dokončili pýtam sa na sumu čo im mám vyplatiť a on bez mihnutia okom že 1450€.... 8-( 8-( 8-( Normálne ma skoro piclo...Neviem ako sa ku takej sume dopracoval,a to ani nepíšem že to robil mesiac....kúpelňu +Wc.....Materiál dostal,vanu podmuroval a osadil manžel....On to asi rozpočítal na mesačný plat,keďže boli dvaja tak asi tak aby každému vyšlo po 725€...Povedala som mu ,že ho vyplatím podľa dohody,len škoda že to nemám na papieri,dohoda bola ústna po tom ako si obhliadol,čo bude obkladať...to že on to robil mesiac,mňa vôbec nezaujíma....mal robiť rýchlejšie,a môže byť rad že som ho po 2 týždňoch nevyhodila,lebo s mi to zdalo dosť dlho.....Tak a teraz už viem,že všetko treba mať na papieri.... :-( :-( :-( som zvedavá ao to do pondelka prepočíta.....
Odpovedať
1
2
6
531 !!! to je to co by odo mna dostal. neboj sa, on si dobre pamata aku cenu nahodil takze byplat co si pytal a dovidenia resp. do nevidenia... :-)
Odpovedať
zaplatila by som im len tolko ako ste sa dohodli, prečo viac?
Odpovedať
No mali ste si dojednať cenu za komplet a na papieri ale to je aj pre neho ako aj pre Teba, keďže ti povedal ceny za m2 a nič iné tak mu vyplať to na čo ti dal on ceny a dovidenia. čo ti môže urobiť keď mu nedáš viac? Na druhej strane ti môže vystaviť faktúru s komplet rozpisom a vymáhať peniaze a to potom bude dobre na dlho dokazovačky z jednej z druhej strany toho na čom ste sa ústne dohodli. Len ono ak povie cenu za m2 tak tam musí byť zarátané všetko veď 9€ za m2 je dosť aby bolo v cene len položenie obkladačky a 12 za dlažbu, to by som bral aj ja :-) len pre pobavenie: mesiac sa babrať s 55m2 a zarobiť 725 na hlavu. si vezmem 21 prac. dní to je 2,6m2 za 8hod to je slušných 0,33m2 za hodinu. ako tak počítam to je cca jedna obkladačka na hlavu za hodinu.
Odpovedať
Profilova fotka
:-D
Odpovedať
Profilova fotka
Papier, nepapier... Aj ústna dohoda je dohoda a ja by som sa jej držala. Mzda bola ukolova a nie časova, čiže nezávisle od toho, ci to robil mesiac alebo jeden den, zaplatila by som len to, na com ste sa dohodli. A ak je niekto pomaly, to predsa nie je tvoj problém. Dokonca kvôli jeho pomalosti tebe stali mozno ďalšie prace. Takýto experti skusaju a skusaju, netreba sa nechat.
Odpovedať
Profilova fotka
No ja mavam opacny problem. Dohodnem si cenu komplet za montaz a kedze sme sikovny namontujeme to rychlo vylestime povysavame upraceme a pri plateni zakaznik jednoducho povie ze dohodnutych 200€ nam neda a ze da max 150€ Co by ste mu v takom pripade urobili??
Odpovedať
Profilova fotka
To neviem čo je za dohodu na m2. Vždy sa má vyčísliť konečná cena a čo je v tej cene zahrnuté. Obkladač mal všetko zamerať, zvážiť cenu a zahrnúť ostatné náklady. Konečná cena sa nikdy nesmie meniť, ak nie je nejaká práca navyše. Ale ak je nejaká práca navyše, tak majiteľa treba upozorniť nato včas a dohodnúť sa s ním.
Odpovedať
Profilova fotka
@ramoon Treba sa vyhnúť takým klientom, netreba brať všetky roboty. To už vidíš na zákazníkovi aký má k tebe prístup.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuza225 Ja by som si od neho pytala presny rozpis poloziek spolu s cenou prace. Nam tiez robili kupelnu na komplet a mali sme to pekne po polozkach vypisane zaco platime. Urcite sa netreba dat oklamat.
Odpovedať
Ja to nechápem v živote som nevypýtal viac ako bola dohoda,mimo prípadov keď si niečo zákazníci doobjednali,ale to vedeli vopred koľko bude doplatok,ale boli zasa takí čo chceli aby som im na siedmom poschodí dorobil hádam celú pred rokmi vypadnutú fasádu,lebo veď keď tam už robíte tie špalety okolo... :-| Rýchlo som ich vyviedol z omylu! Takže milým obkladačom predložiť A4ku s m2 x dohodnutá cena a majte sa papa :-) ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zaja32 Preto nikdy nerobim cenove ponuky bez osobneho stretnutia alebo zaslanej projektovej dokumentacie. Ludia pravidelne volaju, a jedine ich zaujima kolko je cena za 1m2. Ked im navrhnem stretnutie na mieste realizacie, na zaklade ktoreho spravim konkretnu ponuku, tak zaujem nemaju a stale chcu len vediet tu cenu za m2. Ked poviem, ze robime ponuky len na komplent a na zaklade osobneho strenutia kde si prejdeme detaily alebo mozne alternativy, urazeny zlozia telefon a uz sa neohlasia. Ale ja si nemozem dovolit povedat cenu bez toho, aby som vedel co budem robit. Ak si niekto nevie najst cas na stretnutia na vlastnej stavbe, potom je zbytocne hovorit aj ceny.
Odpovedať
Pridám aj ja svoju skúsenosť nie s obkladačmi ale vysokou cenou. Mne niečo podobné povedali tesári čo mi robili krov. Mal som ich dohodnutých pár mesiacov vopred, cez murárov čo mi stavali. Stavba bola pripravená, tak začali. Po prvom dni prišla náhodou do reči cena za robotu a zrazu chceli o 1800 € viac oproti dohode. Bol som v riadnom šoku. Nezmohol som sa na slovo a ani nevedel reagovať. A hneď v ten večer som, žačal zistovať kolko to približne stojí a majstri si pekne nadhodnotili. Potom mi kamarát poradil, že treba povedať aká bola dohoda a keď to neplatí, tak na stavbe končia. Majstri najprv nechceli ustúpiť, ale keď zistili, že vážne končia, tak potom už dohoda platila. Nakoniec všetko pekne urobili, aj keď som bál. Keby mi neporadí kamarát, tak asi by ma obtiahli o pekné peniaze. Preto sa netreba dať, aj keď nato človek neni zvyknutý a trvať na dohode. ;-)
Odpovedať
@zuza225 no nam sa stalo to iste...., dohoda bola 13e/m2, uz si nepamatam kolko bolo presne m2 obkladu v kupelni a kolko dlazba...., ale vychadzalo nam to ked sme si to spocitali cca 1200e celkovo, a pan majster si nauctoval 2000 e! nepovedal nam ze si bude uctovat kazdy vyrez (1 vyrez 2e) a kopec inych veci.....Kupelnu sme robili prvy krat v zivote, a naivne sme si mysleli ze cena zahra vsetko co bude robit..., bolo od nasho pana majstra s 15 rocnou praxou nefer ze nam to nepovedal a nedal cenu za komplet...A ked som sa ho na konci opytala ze preco to nepovedal jeho odpoved bola: "naco by som vas odradzal"?? no co na to clovek vie povedat.....??! no moj manzel mu bohuzial vyplatil vsetko, povedal ze nepotrebuje aby nam niekto prisiel rozbit okna na dom alebo nieco podobne.... ]-( Ja by som mu ale zaplatila len podla dohody, aj ked ustnej (ako to bolo aj u nas)...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuza225 nedala by som mu viac.... ved ani on nema papier, tak co? Dohoda bola taka, aka bola , takze nech nemeni nazor po funuse..
Odpovedať
@sonrep ...no moj manzel mu bohuzial vyplatil vsetko, povedal ze nepotrebuje aby nam niekto prisiel rozbit okna na dom alebo nieco podobne.... :-) to poznam, moj manzel je rovnaky...tiez sa takto opinkal, no musim uznat, ze sa snazil vyhadat, aj mileho strechara vyhodil z nedokoncenej strechy, ale pre pokoj v rodine i dedine mu vyplatil za to co stihol urobit ovela viac nez sa dohodli, samozrejme ustne ]-(
Odpovedať
Chvalabohu, že som doteraz nemusela riešit takéto veci a to už zariadujeme. Ako tu píše pán- vždy mi prišiel majster na stavbu, prekecali sme,čo kde chcem, ešte mi aj obkladačky prerátal,že kolko ich mám kúpit, potom doma spravil ponuku, zavolal, či mi vyhovuje taká cena a ked prišiel robit, tak v ruke držal zmluvu, že čo, za kolko a za ako dlho to bude robit. Po podpise začal makat.... tak to bolo od základov až po tie obklady. Momentálne kalkuluje terasu, garáž, chodníky a plot. Potom fasadu na barák.
Odpovedať
Profilova fotka
@montazsadrokartonu Vo všetkom súhlasím. Najlepšie je osobné stretnutie, kde sa dá zákazníkovi poradiť alebo navrnúť rôzne alternatívy. Je to bezplatné, tak prečo to nevyužiť, ak niekto seriozne dačo chce. Cenová ponuka pri novostavbách by sa mala vždy stanovovať na základe projektovej dokumentácie . Nejaké plošné miery ako m2, m3 či bm sú len ako pomôcky, ajtak si ich každý meria ako mu to vyhovuje. Je nejaká horná a dolná hranica do ktorých sa snaží človek vtesnať. Podstatná je konečná cena s rozpisom čo obsahuje. Pre zaujímavosť z Ba a blízkeho okolia mi dosť veľa ľudí volá, že by potrebovali dorobiť strechy lebo strechárov buď poslali preč alebo sa im vôbec už nehlásia, ako nechápem ako je to možné, kde je chyba.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuza225 jej ja riesim to iste... kupelna 24 m2 +dlazba 7 , zadverie 7 ma tecnicka dlazba 6 ma obklad iba cast miestnosti 6 m2 a plus 2 podhlady bez materialu 1700 Eur :-p
Odpovedať
Zdravim vsetkych z oboch stran rieky - od obkladačov aj klientov. Obklady a dlažby robime už viac ako 11 rokov, ale až teraz sme sa dostali do stavu, kedy už asi ani nema vyznam robit. Na jednej strane chce zakaznik čo najlepšiu cenu, nadruhej strane 100% kvalitu. Nechapem ale obkladača, ktorý dokáže len tak streliť cenu za stvorak, a na konci byt este aj spokojny. Primarne, hlavne zalezi na narokoch a poziadavkach klienta, pricom ine je polozit letisko, a ine je obkladat obluky mozaikou. Mam vsak stale viac pocit, ze odbornikmi na obklady su skor klienti ako obkladaci, pricom sa mi este nikdy nestalo, aby zakaznik co i len vedel, ake vobec potrebuje lepidlo, skarovacku, hydro, pripadne prostriedky pre starostlivosť o dlažbu. Vsetci zakaznici, by si najprv mali skusiť - a potom vypisovať o nespokojnosti s cenou. Neverim, že niekto kvalitne obloží presný obklad pod 13 eur za stvorak, pretoze sa mu to neoplati. V pripade ze je to tak, musi sa jednat o sumachera, ktory to pokartuje na stenu, kym sa spamatate je davno prec, a ked sa nahodou rozhodnete, ze chcete nieco reklamovat, alebo prerobit, uz ho nezozeniete. Sami riesime kazdu zakazku individualne, presnym zameranim, ponukou a zmluvou, co samo o sebe tiez zabera dost casu, a je na zakaznikovi, ci to chce mat lacnejsie - bez problemov si to moze namerat sam, pripadne aj navrhunt cenu. Preto ctenym klientom odporucam, nech radsej vyuzivaju skusenosti ludi, ktori uz nejaky ten stvorak polozili a neskusali ist stale len po cene. Ak to takto pojde dalej, valna vacsina schopných obkladacov skonci za hranicami, a za super cenu Vam to uz neurobi nik... poctivej praci zdar
Odpovedať
Profilova fotka
@selion mas pravdu aj my s partiou uvazujeme ze najvisi cast ist za hranice
Odpovedať
@joto Zdravim, je mi jasne, ze pri cene obkladu 7 eur nieje mozne pytat 13 za pokladku, avsak pri obklade za 7 eur nemusis ani zdaleka pocitat s tym, ze to bude presny obklad, kde sa treba vyhrat s malymi sparami, alebo mozaika, kde je to fakt pracne - teda vtedy, ak to ma byt rovno. Mas vsak urcite pravdu v tom, ze ak niekto polozi 50 € a viac za stvorak obkladu, a chce to polozit povedzme za 8, prajem mu akurat vela stastia. Tak ako som pisal, je to individualne, podla typu obkladu , podkladu a aplikacie, avsak sam dobre vies, ako je to jednat s klientom, "odbornikom", ktory poznalen kalkulacku, a nevidi ostatne okolo. S tym zahranicim dik za info - uvazovali sme aj o nemecku, avsak ponuka v pofidernych agenturach nas zatial odradza, ked vsak uz nebude mozne zarobit u nas, ide sa von... Vdaka aj vsetkym ostatnym za prispevok a palec hore. Poctivej praci zdar
Odpovedať
@selion No aby zarobil obkladac za dva tyzdne prace 2000 eur, prosim pekne sme si hlavu trieskali, ze naco sme studovali. A to teda neobkladal ziaden palac ale dve male kupelne, WC a dlazbu v technickej. Beriem, ze sa narobil, ze brusil, ze to bol gres a rektifikovane obklady, ze nelistoval ale robil hrany, ale napriek tomu si myslim, ze to bolo vela. Odvtedy davame pozor na ustne dohody. Druha vec - chceme si dat urobit vodu na chatu - mala kupelnicka plus drez - robota vraj tak na 3 max 4 hodiny. Najlepsia cena prace zatial bola 250 eur, teda bud sme my divni, ale za 3-4 hodiny prace si vypytat od 250 do 400 eur sa mi zda trosku vela. Asi je to tym, ze parkujeme drahsie auto. Tym sme si uz presli, ked sme robili dom, od istej doby sme pri volani akychkolvek majstrov parkovali inde, lebo si mysleli, ze ked mame bazen a vacsie auto, tak si mozu snad naratat aj stravu ich rodiny na mesiac.
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?