Vyrovnávanie anhydridu flexi lepidlom pod dlažbu

Dobrý deň. Obkladač mi tvrdí, že zo skúsenosti sa mu v prípade vyrovnávania nerovností anhydridovej podlahy pod dlažbu najviac osvedčilo vyrovnávanie flexi lepidlom. Vysvetlenie od neho: ak použije nivelačnú hmotu, tak to popraská a ak použije adhézny mostík tak sa to bude odtŕhať po veľkých škrupinách. Mne sa skôr zdá, že keďže na zmluve je cena za dielo vrátane lepidiel, nivelácie, hydroizolácie, tmelov a iných drobností, tak mu lepšie vychádza použiť najlacnejšie lepidlo (lebo investor ho aj tak od flexi lepidla nerozozná - stačí len skryť prázdne vrecia) a následne mu zostane väčší podiel z ceny vo vačku. Do dvoch rokov to bude držať aj na žuvačke a ak by to začalo robiť problém skôr, tak ešte stále zostane priestor na výhovorky, že sa to stalo kvôli prekúreniu podlahovky. Nerovnosti sú až do 15mm (robili to tiež talenti). Otázka teda znie - môže byť jeho teória/argumentácia v poriadku?
Odpovedať
@slavo6280 a ti talenti to nevedia prist vybrusit? Anhydrid zrovnavat... 8-(
Odpovedať
@megdesign nie, v čase kedy som dával robiť anhydridový poter som nepredpokladal, že sa niečo čo má prívlastok samonivelizačný, dá urobiť s nerovnosťami.
Odpovedať
@slavo6280 google nasiel napr. Sadrova stierka baumit nivello quattro Malo by to byt na ten tvoj potrebny ucel. Ziadna improvizacia
Odpovedať
@slavo6280 nemôže!!!! za prvé , anhydrid sa pred lepením čohokoľvek musí prebrúsiť. ak to nespravíš nalepením čohokoľvek, aj vyliatím nivelačky s vysokou pravdepodobnosťou zažiješ odtrhovanie škrupín a praskanie ako uvádza obkladač (zrejme to tak už niekde robil :-) ) Asi by som sa obával zveriť práce na svojom dome takému človeku. 15mm nerovnosť je možné vyrovnať aj lepidlom na dlažbu (myslím, že ani flexi nepotrebuješ - pozri na technický list lepidla, či je vhodné na anhydrid a tiež tam bude uvedená max. hrúbka v jednej vrstve zvyčajne okolo 1cm, možno 1,5) Po prebrúsení anhydridu treba penetrovať! Pri kvalite ľudí akých si na stavbu objednávaš a ich technických vedomostí a zručnosti ti odporúčam preštudovať technologické postupy výrobcov materiálov ktoré používaš. BTW: obkladačovi by som prikázal použiť niektorý z leveling systémov pre pokládku dlažby a v takom prípade netrvám na nivelovanom podklade.
Odpovedať
@slavoslav zvycajne 1-1.5cm vrstva na cementove lepidlo? no schvalne ukaz take... myslim bezne (flexi)lepidlo, nie specialne lepidla za >20EUR/vrece, ktore zvladnu aj viac ako 5mm na vrstvu.
Odpovedať
@slavoslav anhydrid bol prebrúsený ale pri takej nerovnosti by sa to muselo frézovať. brúsne kotúče ktoré sa štandardne používajú na anhydrid nie sú určené na taký úber materiálu - asi preto že pri anhydridovej podlahe sa nepočíta s takými nerovnosťami (keďže technický list hovorí o 2mm na 2m). Teóriu poznám, otázku som dal kvôli tomu aby sa vyjadril niekto čo má aj prax a vie posúdiť či tvrdenie obkladača je len snahou presvedčiť investora že práve jeho spôsob je ten najlepší a nie len najlacnejší pre neho bez ohľadu na dôsledky pre investora.
Odpovedať
@gashtaan napr. Weber.col flex premium, MAPEI KERAFLEX Maxi S1 najprv hľadaj než sa zhovadíš, sú hmoty aj na väčšie hrúbky BTW: odkiaľ si vycucal ten finančný limit? @slavo6280 vyššie uvedené typy neber ako odporúčanie neštudoval som ich použitie ani s nimi nemám skúsenosti, slúži to len ako argument na zbytočné pripomienky. Presne ako uvádzaš, brúsenie nie je na vyrovnávanie nerovností, pri popise čo ti vyrobili som predpokladal, že sa vykašlali aj na prebrúsenie :-).
Odpovedať
@slavoslav ano viem, ze existuju lepidla aj na vacsie hrubky, ale asi si inak predstavujeme vyklad slova "zvyčajne", lebo to co pises, za zvycajne lepidlo nepovazujem... Jedna vec je financny limit, druha vec je kupovat specialne lepidlo za 40€/vrece len na blbe vyrovnanie podlahy.
Odpovedať
@gashtaan to čo si ty predstavuješ nie je ani smerodatné, ani normotvorné, je to len tvoj názor s ktorým niekto súhlasiť môže, ale aj nemusí, no v riešení vyššie uvedeného problému je bezpredmetný, ba, mám pocit, že aj zbytočný. Bol tam kúsok aj za 13€ za 30 už leješ nivelačku, ale s tým sú len ďalšie komplikácie ako náklady na ďalšie brúsenie a ďalší čas.
Odpovedať
@slavoslav teda, to su kecy
Odpovedať
Napríklad výrobca den braven vôbec v technických listoch neuvádza informáciu o vhodnosti akéhokoľvek cementového lepidla z ich portfólia pre použitie na vykurované anhydridové podlahy. Má tam uvedené iba že je vhodné na vykurované podlahy kde bola cementová zálievka - či je to iba kvôli tomu, že technický list naposledy aktualizovali v roku kedy sa o anhydridových poteroch neuvažovalo, alebo si chcú ponechať výhodu pre riešenie reklamácií, to neviem. Ceresit, Mapei majú priamo uvedenú zmienku o vhodnosti na anhydrid. Baumit píše všeobecne o vykurovaných podlahách. Potom to teoretikovi nemôže byť jasné, preto sa radšej opýta.
Odpovedať
ja by som pouzil nejaku nivelacku na ahydrit, s tym ze by som si prestudoval ci pouzit aj nejaku penetraciu alebo nie (medzi). Urcite by som pred nivelackou prebrsil poter a potom by som pokracoval dalej ako pri kladeni dlazby (mozno na miesta kde som lial nivelacku by som pouzitl aj maptex system (o ktory sa teraz tiez zaujimam.. tu je o nom nieco: http://www.mapei.com/public/CZ/downlo... )
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fotox3 niečo podobné ako mapetex som videl vo videách na youtube - nevyzeralo to ako textília, ale skôr ako nejaká oranžová umelá hmota so štvorčekovaným rastrom. účel to malo asi rovnaký.
Odpovedať
@fotox3 https://www.youtube.com/watch?v=pOVWp...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?