Vrtanie do umeleho kamena

Zdravim, prosim o radu. V obyvacke mam jednu stenu oblozenu niecim ako umely kamen (obklad z mercury, to ani nieje beton len nejaky zlepeny prach) a je dost krehky. Na tento obklad potrebujem namontovat na cca 4 hmozniny drziak na TV. Ako navrtat diery tak aby mi ten obklad nepraskol? Viem ze obklad samotny bez priklepu ale je lepsie vrtat niekde v strede kazdej dlazdice alebo na spoji dlazdic? Kde je mensie riziko prasknutia. Naozaj je dost krehky a tenky. Dakujem.
Odpovedať
@sailor84 pokiaľ je obklad dobre prilepený, nemôže prasknúť aj pri vŕtaní s príklepom. Čo sa týka miesta, to je určene televízorom.
Odpovedať
@sailor84 Pokiaľ máš zvyšný obklad by som najprv vŕtal kvalitným vrtákom do tehly do skúšobného obkladu a keď by nešiel tak potom klasiku sds..Uvidíš ako sa zachová obklad..Ja som vŕtal taký obklad najprv vídiovím vrtákom bez príklepu a potom ako som vyvŕtal tak som použil sds s príklepom nakoľko bol obklad na betóne... ;-) Alebo to skús ak nemáš už obklad tak to urob niekde kde to nebude vidieť...Nechoď hneď na ostro s vŕtaním...Aj keď je to nalepené NIKDY nevieš ako sa zachová obklad pri vŕtaní.. :-) Veľa zdaru ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Skus vrtak do zeleza pouzit o mm vacsi ako diera pre hnozdinku
Odpovedať
@viktor811 ved prave to ze nieje bohvieako nalepeny, uz mi to raz boli obkladaci opravovat, na urcenie miesta mam dost rezervu, skor som to myslel tak ze ci je mensie riziko prasknutia na spoji 2 dlazdic alebo v strede kazdej dlazdice
Odpovedať
@sailor84 není to náhodou sadrovec či ako sa tomu hovorí ?.
Odpovedať
@tominohorvath nie, to nieje sadrovy obklad ale betonovy, len podla viditelnej struktury to okolo betonu iba prechadzalo
Odpovedať
@sailor84 ak sa nebude dat inak, tak vyrezat vodnym lucom, alebo karbobruskou malym kotucom zospodu vybrusit otvor
Odpovedať
@stowasser srandujes že? Už je to nalepené na stene. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Použí diamantový vrták, bez príklepu a podľa možnosti chladiť. Najprv menším talkom pokiaľ prevrtaš klazuru, potom už je to ľahké. Keď budeš na lepidle tak normálny vidiovy s príklepom.
Odpovedať
@tominohorvath sorry :) Ja som pouzil do gresu rubi easygres, mohlo by to fungovat aj u vas http://www.eprofi.sk/prislusenstvo-k-...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dakujem za vsetky prispevky. Vymysleli sme to tak ze na flexu sme nasadili vrtak s diamantovou korunkou a lepsie to ani nemohlo byt. Ani naznak prasknutia, ostra hlavica a vysoke otacky spravili svoje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?