Veľkosť vykružovákov na obklad

Ahojte, chcem sa opýtať akú veľkosť vykružovákov na obklad používate: Na elektrické krabice 75mm? Na nástenky vodovodné 1/2´ 25mm? Na geberit 120 na odtok, 80 na privod vody z nadrzky a 40 na závitové tyče? A používate vrtacie korunky na flexu https://www.naradie-shop.sk/p/4500/di... alebo na vrtačku https://www.naradie-shop.sk/p/4052/vr... ?
Odpovedať
Profilova fotka
@trubiroh s tym druhym vyvrtas do gresu max 2x dieru a skoncil si..
Odpovedať
@trubiroh používam na vŕtačku. Do normálneho obkladu/dlažby s tým "cukrom posypaným" v pohode vykružíš. Vydrží dosť. Kúpil som si sadu a vždy prirovnám akú potrebujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@dart9 Ak by si s nimi mal nejaké skúsenosti, tak by si také niečo určite nenapísal. :-p
Odpovedať
@trubiroh tiez mam sadu do vrtacky, stalo to par korun a porobil som s tym desiatky dier do veloxu, ytongu a par aj do obkladov a este stale sluzi.
Odpovedať
@trubiroh Na geberit 120 je najlepsia flexa 125 s diamantom a normalne rukou vyrezat... Chce to trosku cvik. Na ostatne mam toto https://www.madmat.sk/rubi-50937-diam... a super.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ja tu nepisem o tom co si precitam na wikypedii pripadne vygooglim..a taktiez nepisem len vtedy ked chcem niekomu znegovat prispevok ako uzivatel ktory pisal pred tebou..takze mam skusenost a este raz,s vykruzobakom za 4,5 eura do normalneho kvalitneho grezu spravis par dier a si skoncil..
Odpovedať
Profilova fotka
@dart9 Keď tie diery budeš vŕtať bez toho, aby si korunkový vrták chladil vodou, tak možno. Ale ak budeš vŕtať tak, ako sa vŕtať má, tak aj s vrtákom za 4€ diery vyvŕtaš bez problémov. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
A vrtacia korunka na obkladacky (ta na vrtacku) a vrtacia korunka do keramiky a gresu (ta na flexu ale predavaju ju aj na vrtacku) je rozdiel..do obkladaciek,ktorymi ma este moja stara mama oblozenu kupelku je dobry aj vykruzovak s posypanym diamantovym zrnom za 4.5 eura..dnes sa vsak pouzivaju tvrdsie a kvalitnejsie materialy a preto treba bohuzial investovat aj do naradia..
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 mozes chladit vodou aj s tym mam skusenost a to len preto,aby som nemusel ist hned do obchodu a kupit druhy vykruzovak kedze bola nedela a ked som skoncil s dvoma otvormi tak som dakoval bohu ze ich neni viac..ak by si mal pravdu, tak vykruzovaky za 80 eur by sa asi ani nepredavali..
Odpovedať
Profilova fotka
@trubiroh - tiez mam lacnu sadu, myslim Lobster (stalo to do 20e) v Stavmat-e s tym, ze som si povedal ze ked odide (cakal som po 1 izbe) tak si kupim daco poriadne. ODvtedy preslo asi 5 rokov, a stale sa valaju v systraineri bez znamok nejakych problemov, ale je pravda ze priebezne chladim. Pomer gres vs makky obklad je u mna asi 10/90. Za usetrene si radsej kup poriadny diamantovy kotuc do flexy, napr. Maxilla KCO-08 125. El.krabice 75mm nepouzivam, snazim sa stale na K67/68mm
Odpovedať
@mgx presne tak. Keď niekto tlačí na to ako na vola, že až iskry lietajú, sa nečudujme, že vyvŕta dve diery a končí ... @dart9 ja som nemal potrebu ti negovať príspevok. Píšem svoju skúsenosť, rovnako ako ty. ;-) Gress v dome nemám...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign gress je to co mne ztupilo vrtak..ok,asi som tlacil viac ale aj napriek tomu som jednu dieru s tym vykruzovakom robil 15 min..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mgx Ja mam vsade hlboké KPR68, ale ich priemer je 72mm a na tie asi 75mm vykružovak, kryt na vypínače a zásuvky je v mojom prípade (ABB Basic55) 84mm široký.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Nevysvetľuj mu to... ak niekto nepozná pojmy, ako tvrdosť materiálu, rezná rýchlosť a chladenie, tak môže mať diamantový vrták aj za 500€ a aj tak ho odpáli. V starom Egypte rezali žulové bloky konopným povrazom a prerezali ich. A prečo? Lebo vedeli ako na to... :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?