Spchový kút -špáry styk podlaha/stena a rohy - silikon alebo PU tmel ?

Dobrý deň, mám dilemu ako dlhodobo spoľahlivo vytmeliť v sprchovom kúte špáry v styku podlaha/stena a v rohoch sprcháču, prípadne okolo žľabu. Plánoval som silikon Mapesil AC, ale čítam v diskusiách zvyknú poradiť aj Sikaflex tmel na báze PU. Rád by som to urobil čo najlepšie, nech to tesní, nech nemám zo sprcháču nočné múry a studené večere doma 🙂 . Samozrejme pod obkladmi je tekutá izolácia aj pásky. Ďakujem pekne za reakcie
Odpovedať
Silikon je silikon. Hladky, leskly, lahke cistenie, nezanasa sa. Casom zdegraduje, plesnivie, odlupuje sa, potrebne ho vymenit. PU ma skvelu zivotnost, neodlupuje sa, neplesni. Problem je, ze neni az tak hladky, casom sa zanesie spinou, oproti silikonu je ho (podstane) obtiaznejsie vymenit.
Odpovedať
Profilova fotka
@draxter pouzivam mapesil AC alebo LM. Jeden aj druhy treba po 5 rokoch vacsinou vymenit. Plesnivenie som si nevsimol, ale raz za 3mesiace aj tak davam savo 🙂
Odpovedať
@mgx mozem sa spytat na dôvod vymeny?
Odpovedať
@cukrik25 ja mením po roku, majstri na prd spravili. Ale potom tak ako píše @mgx odlupuje sa. Jednoducho je to taká údržba čo treba spraviť.
Odpovedať
S PU tmelom je obtiazne spravit na pohlad taky vysledok, ako so silikonom, taktiez farebna skala slaba. U oboch je zaklad ocistit a odmastnit podklad.
Odpovedať
Ďakujem za všetky reakcie. Ide mi hlavne o to, aby to časom nezatekalo pod obklad v tých miestach styku podlaha / stena + rohy. Snažil som sa samozrejme aj hydroizoláciu s páskami čo najlepšie urobiť a tá by to ani v tom prípade nemala pustiť do steny, no snažím sa, aby aj tieto špáry boli pokiaľ možno čo najspoľahlivejšie. Inde v kúpelke som už dal Mapesil AC, no tu priamo v sprchovom kúte váham či pre istotu nedať PU.
Odpovedať
Profilova fotka
@cukrik25 zacne sa odlupovat, pripadne na povrchu zoxiduje. Uz nie je biely, ale zazltnuty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?