Špárovka CERESIT alebo SOPRO. Aké máte skúsenosti?

Ahojte, aku ste davali špárovku do kupelne??..ktora je lepšia?....Ceresit alebo sopro?...skuste poradit podla vašich skusenosti...dakujem :-)
Odpovedať
my sme davali Ceresit, dobre sa s nim robilo. Neviem ale porovnat, bo vsade mame ceresit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nas majster povedal,ze mame kupit jedine ceresit.
Odpovedať
z pohladu najlepsieho pomeru cena/kvalita nam odporucali Murexin.
Odpovedať
Pri vybere skarovacky je dobre vediet, z akeho materialu je dlazba: - Ak ide o keramicku dlazbu, moze sa pouzit kludne cementova skarovacka. - Ak ide napr. o sklenenu mozaiku (tenke obkladove prvky, hladky nenasiakavy povrch), je vhodne pouzit epoxidovu skarovacku. Taktiez moze zalezat na farbe skary, ktoru si chces vybrat: - Pokial Ti vyhovuje tmavsi odtien (siva, hneda, ...), potom kludne pouzi cementovu skarovacku. - Ak ale chces mat velmi svetle skary (napr. biele), potom tiez stoji za zvazenie pouzit. epoxidove skarovacky. Cementova biela skara hlavne na podlahe vydrzi v bielej farbe mozno par tyzdnov, potom sa zaspini a uz ju neumyjes (jedine tak kyselinami, ktore Ti ale postupne rozozeru aj samotnu skarovacku). Epoxidove skary sa omnoho jednoduhsie cistia. Este ma napada jedna poznamka: Cementovymi materialmi si mozes dlazbu vyskarovat trebars aj svojpomocne. V pripade epoxidovych skar je urcite vhodne nechat aplikaciu na majstra, ktory ma s takouto pracou skusenosti, lebo v opacnom pripade sa moze stat, ze dlazbu nebude vediet spravne umyt a po vytvrdnuti sa epoxid odstranuje uz len velmi tazko.
Odpovedať
@jolae dakujem :)...a aku značku by si tej epoxidovej skarovacky odporucil?
Odpovedať
Profilova fotka
@karpatanka my mame murexin, ale aj sopro bolo v uzkom vybere, maju dokonca 3 sparovacky vhodne do kupelne
Odpovedať
@karpatanka Neviem, ci sa tu mozu rozoberat konkretne znacky. Dolezitejsie su aj tak vlastnosti samotneho vyrobku. Z cementovych skarovaciek by som si vybral tie, u ktorych je uvedena trieda CG2 podla normy EN13888. To znamena, ze budu mat znizenu nasiakavost. Epoxidove skarovacky by mali splnat poziadavky triedy RG podla EN13888.
Odpovedať
my mame ceresit. hodili sa nam farebne odtiene od nich.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?