Rýchla rada - akú hrúbku zubatého hladítka?

Potreboval by som poradiť idem dávať dlažbu 45 x 45 cm. Predpokladám že tam ide hrúbka zubu do 10 mm? Obklady 25x35 - tam môžem použiť zub 0,5 mm? a akú zub na obklad 30x60 cm? tiež 0,5 alebo hrubší? A ešte otázka dávať lep aj na dlažbu a obklad, alebo stačí na podklad? Posledná otázka, čím penetrovať nahrubo natiahnutú strojovú stierku od baumitu?
Odpovedať
Profilova fotka
Lepidlo (na veľkoformátové dlažby ) je dobré dávať na obidve lepené časti.Niekedy je málo aj 20 mm hrebeň. S 5 mm je dobrý na mozaiky.
Odpovedať
Profilova fotka
zuby na hreebeni sa volia hlavne podla rovnosti-nerovnosti povrchu,mozte aj podlepovat ale rovnomerne,existuje mnozstvo penetracii,ako najlaccnejsie alternativy su aj rozriedit duvilax alebo penetrak od panterfixu,popripade sokrat
Odpovedať
Podľa mňa 8 - 10 mm hrebeň postačuje aj na obklad aj na dlažbu. Ide o to ako budeš naťahovať lepidlo, či kolmo (to je väčšinou ťažšie) alebo to potiahneš pod nejakým uhlom (jednoduchšie). Tým pádom máš z 10ky hrebeňa možno tak 8čku, ak nie menej. Určite ale daj lepidlo na podklad aj na dlaždicu. Dnešné lepidlá na tenkovrstvé lepenie sa nanášajú aj aj.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
dajme tomu ze je podlkad viac menej rovny :) je nejaka tabulka alebo nieco kde sa voli velkost hladidla podla velkosti obkladu?
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.knauf.cz/file/1061-manual-... str. 20
Odpovedať
Profilova fotka
Asi by som sa pozrel co odporuca vyrobca obkladov a lepidiel 😀
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?