Preklad v kúpeľni - čo s obkladačkami?

Ahojte, googlim už dosť dlho, ale nenašla som žiadnu radu či inšpiráciu, tak to opäť raz skúsim tu. Do budúcej kúpeľne mám vybraté obkladačky formátu 30x60 cm a moja predstava bola, že pôjdu až po strop. Problém spočíva v tom, že cez kúpeľňu sa nám ťahá preklad - viď foto a teraz neviem, čo s ním. Nechať ho biely alebo obložiť aj preklad? V tom výklenku vľavo na fotke bude vaňa, nad ňou pravdepodobne znížime strop sadrokartónom, aby človek vo vani nemal ten preklad nad sebou a necítil sa ako v jaskyni. Viac by sa mi asi páčil biely preklad, ale neviem, či to nebude pôsobiť rušivo, keď na tej stene, kde je okno, bude obklad až po strop a na vedľajšej stene bude obklad siahať len po preklad :-( Nemáte niekto niečo podobné doma, pomohla by mi skutočná realizácia pre predstavu :-( Veľké ďakujem!!!
Odpovedať
Ja by som znizil kartonom celu cast od prekladu az k zadnej stene.
Odpovedať
Profilova fotka
@minonkysk Nemoze to znizit, museli by davat nizsie aj okno a to uz by bol asi vacsi problem..
Odpovedať
Preklad by som nechal,priznal ho sadrokartón nerobil...určite to bude krajšie a lepšie ako nejaké kufrovacky...
Odpovedať
Mne osobne by sa to viac pacilo oblozene do vysky toho prekladu, napriklad ako na foto v prilohe. Ale kedze ja som zamilovana do tramov, vyuzila by som ten preklad a oblozila ho drevom :-)
Odpovedať
@atothova presne to napadlo aj mne, oblozit to drevom :-D v kazdom pripade by som ten preklad neobkladala rovnakym obkladom ako zvysok kupelne. bud nechat neoblozeny (biely) alebo ho, naopak, priznat a pohrat sa s materialmi, farbami a/alebo strukturami. napriklad aj nejakou strukturovanou omietkou, imitaciou betonu (prip. len sucasny stav vybrusit a prelakovat), mozaikou (nakombinovat aj inde v kupelni) atd.
Odpovedať
znizena cast kartonom nie smerom k oknu, ale od prekladu smerom k zadnej stene (na prvej fotke). Tam kde je zasekany ten el. kabel.
Odpovedať
@minonkysk Ahoj, to je ten výklenok na vaňu, tam presne sme zníženie stropu plánovali, aby sa to zrovnalo s prekladom. Baby, @kkl82 @atothova o tom tráme som mužovi vravela hneď na začiatku, pretože aj dlažba v kúpeľni bude s dekorom dreva, milujem drevo - drevené dekory a presne mi hlavou vírili predstavy, že tam urobím falošný trám a farebne ho zladím s podlahou. Len môj racionálny muž sa bojí dreva v kúpeľni :-(
Odpovedať
@fliacik buď rada že máš mudreho muža
Odpovedať
@daralbajda Však ja som :-D on rieši funkčnú stránku, ja estetickú :-P Nevýhody dreva v kúpeľni plne chápem, ale našla som aj falošné trámy z polyuretánu...ešte budem pátrať. Ale ďakujem všetkým za tipy a nápady, sadroš som teda stopla a ešte budem hľadať, ako ten preklad esteticky zakomponovať do celkového vzhľadu kúpeľne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?