Omietka v kupelni a WC

Zdravim vsetkych, poradte prosim ako sa riesi omietanie priestoru medzi obkladom a stropom v kupelni a WC. Budem davat na tehlu vapenno-cementovu omietku, na nu dam obklad, len este neviem do akej vysky. Ten priestor medzi obkladom a stropom sa robi druhou vrstvou omietky? A schod medzi obkladom a omietkou sa nejako zafilcuje ci ako? Vdaka.
Odpovedať
s omietkou neporadím, ale my sme dávali obklad len za umývadlo a sprchu, a ten obklad za umývadlom nám majstri zrovnali sadrokartónom do jednej roviny so stenou, čiže obklad je akokeby zapustený do steny :)
Odpovedať
@zuzula777 zaujimave riesenie, to ma nenapadlo, musim porozpravat so sadrokartonarom, ci to bude vediet vymysliet takto :) vdaka za tip
Odpovedať
@sailor84 najprv sa oblozi .zvysok sa potom dorobil. Nam davali rimano. Mame sadrove omietky
Odpovedať
@sailor84 zvyčajne sa dáva obklad po strop. Ďalšia možnosť je zatiahnúť to omietkou ako píšeš. Taktiež to môžeš spraviť tak ako sa to robí najčastejšie a to špárovačkou pod uhlom vyplniť nad obkladom. Zvykne sa tam síce hromadiť prach ale v kúpelni ho až toľko nie je.
Odpovedať
@sailor84 Presne tak ako píšeš sa to robí a je to dobre. Nijaké lišty nad obkladačky nevkladaj a radšej to zapucuj nie špárovačkou, ale použitou jemnou omietkou.
Odpovedať
my to mame tiez tak ako @zuzula777
Odpovedať
vyska obkladu v kupelni zavisi ci mas sprchovy kut , ak ano je dobre to oblozit aspon 20 cm nad sprch.kutom, a ostatne mozes stierkovat , a obklad dokoncit akrylom alebo listou , je dobre mat obklad aj za umyvadlom a vanou .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?