Odpadajuce sokle

Ahojte, po roku a pol pracovania podlahy (najma mimo vykurovaciu sezonu) sa stalo na niektorych miestach, ze "odtrhlo" sokle od steny. Sam som prekvapeny, cakal by som, ze povoli silikon, ktorym je sokel prisparovany k podlahe. Kazdopadne otazka znie, ci by islo tento problem riesit nejakym jednoduchym sposobom - napriklad zaliatim vzniknutej spary nejakym riedkym lepidlom ktore je vhodne na betonove podklady a vzperami odskocene sokle pritlacit naspat k stene. Nasiel som napr toto: https://www.chemos.sk/podlahove-syste... Myslite ze by to fungovalo? Ma niekto podobnu skusenost, a vhodne riesenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@jusi1 nebude tam problem s vlhkostou? Nemyslim, ze to vyriesi lepidlo, len to skor ten problem oddiali...
Odpovedať
@jusi1 jj suhlasim s silviajak1 vyzera to skorej na vlkost.
Odpovedať
Vlhkost myslite ako dovod prasknutia? Urcite nie, vsetko to bolo dobre vysusene, tam sa jedna o zly postup pri lepeni soklov - unahleny. Keby si majster dal viac zalezat, sokle by nemohli odpadnut od steny, skor by povolil silikon v styku s podlahou. Uz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom, otazka znie, co s tym. Hladam kompromis s co najmenej invazivnym a najviac trvacnym riesenim. Nie som z fachu, tak ani neviem, ci je mozne dane sokle otrhat a pouzit znovu, alebo by sa museli zhanat nove?
Odpovedať
@jusi1 ja ked na to pozeram, tak mi tam nesedi to lepidlo co omietka maplacane na vrchnej strane soklikob. Mi to pride vyslovene odjebabrane. Pekne oddelit od steny, sokliky ocistit od bordelu a nalepit ich este raz, sparu medzi stenou a soklíkom elegantne zacistit tmelom (asy nejaky pruzny akryl) alebo tam dat ukoncovacie listy. Mozno tie sokle aj drzia, popraskala len ta hmota nababrana na vrch uplne na hulvata...
Odpovedať
Presne tak, ponahlanie sa na konci zakazky, veci sa tak dojebabru. Sokle su ale odtrhnute cele, drzi to tam len silou vole.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?