Odliepajúci gres v kúpelni

Profilova fotka
Ahojte, mám problém pred 2.ma rokmi sme spravili kúpeľňu v družstevnom byte, kde sme spojili špajzu s kúpeľňou, murári mi obili všetko po tehlu, aby tie dve miestnosti vyrovnali a natiahli novú vakovku, nahali to vyzrieť potom som doniesol flexi lepidlo, osvedčená značka a obkladačky respektíve gres. všetko sa mi zdalo že držalo ale teraz som zistil že gres sa odliepa a úplne ľahko. Obklad je pekne založený lepidlo na grese neostalo po odlepení a vidno že je pekne dokladaná obkladačka aj čiary ostali na lepidle zo zadnej strany, prosím poradte čo to môže a ako to opraviť? ešte jedna vec, dva roky to bolo bez fugovačky mohlo to spôsobiť problém? je tam často para. Gres je veľko formátový. a už mi odpadlo cca 6 obkladačiek a postupuje to. Ako to opraviť čím to prilepiť ak to vôbec má význam. ďakujem ahojte.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna davali lepidlo len na stenu a nie aj na kachlicku ako sa ma.
Odpovedať
Nieje dôležité či to lepidlo bolo "overená značka" ale aké bolo a či bolo na to vhodné. Ak si tam dal len nejaké C1, alebo C1T tak sa nemáš nad čím čudovať. ja vždy do kúpelní dávam C2TE, poprípade ešte lepšie. Aj keď je drahšie od tých obyčajných, ale stojí to za to
Odpovedať
Profilova fotka
Zlá technológia ukladania gresu.Na grese by nemalo byť vidieť čmuhy po hrebeni.Gres by sa mal pred položením natrieť lepidlom.
Odpovedať
@antonmesaros, cize treba dat lepidlo aj na stenu aj na gres prosim? cil en na gres? dakujem za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
:-)
Odpovedať
obojstranné lepenie nie je nutné, ale lepidlo má byť flexibilné naozaj, nie iba podľa názvu, označenie C2TE znamená iba znížený sklz, nie flexibilitu, ktorá je pri veľkoplošných obkladoch nutná, npr. pri obkladoch do rozmeru 60x60 je vhodné lepidlo Ceresit CM 16, nad tento rozmer CM 17, ktoré má označenie C2TE - S1. Práve to S 1 znamená flexibilitu, t.j. cca 2,5 mm prehyb skúšobného pásika tvrdého lepidla, S 2 5 mm, potom nasleduje postupne až S 5.
Odpovedať
Profilova fotka
43jarko uz som myslel, ze konecne sa nasiel niekto, kto sa vyzna, ale tou triedou S5 si ma zabil. V ktorej casti normy si to vycital?
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
C2TE znamena aj znizeny slkz, to je to T, to moze mat aj lepidlo C1T, C2 (flexibilne ako ho oznacuju) ma len lepsiu pridrznost ako C1 ale take lepidlo C2TE je flexibilne asi tak skoro nic, naozaj flexibilne je z oznacenim S1 alebo S2...
Odpovedať
Viacerí majú pravdu tu,gress treba jednoznačne natrieť -gletovať.Lepidlá,to je tak teraz,že ich je 100 druhov.Je lepidlo flexibylné,napr. český Keratmel,cca za 8 eur,ale je také pieskové.TOP lepidlo na všetko,je Murexin-flex,alebo Ceresit C 12,je to ako maslo,výborne sa robí aj obkladačovi,aj na velké formáty,na podlahovky atd.a tebe,revíznymino,tak to máš problém.Máš 2 možnosti,bud to strhať celé a na novo,lebo Vám negletovali obklad,ale to nepripadá do úvahy.tvoja záchrana je,obklady naliepať naspať,na pôvodné miesto,presne tak,ako odpadol,a to bud,že lepidlo osekáš opatrne až po omietku a nanovo to nalepíš na flex- lepidlo,tak ako sa má,alebo nemusíš sekať a na odpadnutý obklad,nanesieš silikon pištolou,nie hrubo,ani tenko,ale tak po celom území obkladu,nerozotierať po obklade,ale pištol ťahať po takých 5 cm úsekoch a jednoducho prilepiť,zatlačiť obklad presne do úrovne susedného,nie viac,ani menej,aby neboli zuby,podložiť ,aby bola špára taká istá,ako susedná a nechať zaschnút do druhého dna.potom podložku-klinok,krížik umelý vybrať a jeto.Táto druhá možnosť je rýchlešia,presnejšia a nije až tak drahá,silikon stojí cca 5 -7 eur,dá sa s ním urobiť 1 m2 opráv.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?