Obmurovať či presttienku na geberit

dobrý deň, chcel by som sa poradiť či je lepšie geberit obmurovať, alebo urobiť predsadenú stienku z OSB dosky a sadrokatonu. bude sa na to lepiť mozaika. tá predstienka bude od vrchu až dolu plná, bez niky obkladači čo si o tom myslíte? čo bude trvalejšie? jednu tom urobiť zo sadrokartónu v dolnej kúpeľni a teraz sa chystám na hornú kúpeľnu.
Odpovedať
Profilova fotka
pre fundovanu odpoved by si mal doplnit aky geberit mas. Su rozne druhy, niektore musia byt len obmurovane...(resp podmurovane)
Odpovedať

Odpovedať
takto som "predpripravil" spodnú kupeľnu pre obkladača
Odpovedať

Odpovedať
Mas spravene a pytas sa ci spravne ci co vlasne sa chces poradit? Ani srnka z teba nevyjde...
Odpovedať
písal som jasne dolnú kúpeľňu som obložil sadrokartonom (vid obrázky) idem pripraviť pre obkladača hornú kupeľňu a mám osobné pochybnosti či je lepší sadrokarton a OSB (ako som použil dolu) alebo to celé obmurovať ytongom a osietkovať. z dlhodobého hľadiska hornú kupeľnu mám ešte prázdnu...
Odpovedať
Profilova fotka
Vzhľadom na predcíznosť tvojej práce so sadrokartónom určite sadroš :) Pekná práca ;-) A ďalšia vec, ak máš v druhej kúpeľni Geberit s konštrukciou, tak určite tiež sadrokartón... Pevnosti sa báť rozhodne nemusíš ;-)
Odpovedať
@janspanik @mullerko preciznost hmm... nechapem preco tam mas viac skrutiek ako sadrokartonu... to si na co montoval (na co = nie z akeho dovodu ale na profil/drevo/hmozdiny,,.?)
Odpovedať
@igor256 skladba je naledovná profil, na tom OSB a na tom sadrokarton skrutiek sa ti da mnoho ale najskor som naskrutkoval OSB na profili, potom sadrokarton na osb a nakoniec som pridal skrutku sadrokarton, osb až do profilu. aby to bolo max pevné, monolitické na vrch chcem lepiť obklad 80x80 x 1,4
Odpovedať
@mullerko zaujimava skladba... aj tak by asi stacilo menej skrutiek. ja by som osobne volil kombinaciu podobnych materialov. tzn. fermacell+sdk/ pripadne fermacell alebo rigidur+sdk alebo ale asi je to jedno.
Odpovedať
OSB tam je naco? Akurat moze vlhkostou nakysnut a bude zabava....
Odpovedať
Dobre si to urobil, nemuruj, je to zdĺhavé, komplikované....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Je to super ...od v rakusku si instalatery vyžadujú zabetónovať geberity min. Do polovičky...
Odpovedať
@atmarianko a krížom vystužit I-čkom 22......netáraj.....
Odpovedať
obkladač hovoril že je to ok. už to čoskoro bude
Odpovedať
Ten odskok zubaty ma aky vyznam?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?