Obloženie kovových zárubní drevenými

Ahojte. Viete niekto poradiť, ako by som mohol obložiť dávno osadené kovové zárubne v dome, pretože by sme chceli drevené, nakoľko v tých izbách, ktoré sa pristavovali sme automaticky kupovali obložkové drevené zárubne. Vie to urobiť nejaký stolár? alebo poraďte nejak ;-) Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterp no, toto si si mal zistovat a riesit pred tym, ako si si kupil dvere a oblozkove zarubne inde... pretoze napr. sapeli maju v ponuke OKZ - teda oblozku kovovej zarubne ;-) - nie je tak ale mozne vsetky zarubne, ale vacsinu kovovych ano ( su kovove ktore sa takto proste oblozit nedaju..) no a ak by si bral dvere prave v sapeli, isto by si sa trafil do dekoru, takto to bude tazko.... skus oslovit toho od koho si bral dvere a zarubne do pristavby, ci to vie urobit.... ak nie, tak - rozdiel v dekore bude :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@peterp navody najdete napriklad na tychto odkazoch http://loskutak.nova.cz/clanek/zarizu... http://solodoor.cz/pdf/cz/OOZ_montazn... http://hobby.idnes.cz/obklad-kovove-p... snad to pomoze
Odpovedať
@martinnagy vďaka za radu, pozriem si to určite, každá rada poteší ;-) @kaktusik007 ja som dvere kupoval tam kde obložkové. No bolo to v Merkury a tam nerobia tieto "špeciálne" zárubne, ktoré prekryjú kovovú. Ešte to vyskúšam premerať, že či tam vojde obložková, samozrejme dvere by už neboli potom 80cm, ale 70. Vďaka za rady
Odpovedať
Profilova fotka
@peterp ved o tom som pisala... kupis si nieco co ani nevies pomaly vyrobcu a potom to tak vyzera.... ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 nepotreboval som vedieť výrobcu. Doteraz som s nákupmi v merkury nemal absolútne žiadny problém. a nebyť tých starých kovových zárubní, tak nemám ani teraz ;-) ešte to skúsim premerať, či by sa na starú zárubnu mohla dať klasická obložková, ale o 10cm užšia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@peterp ahoj. ako si to nakoniec vyriesil ? riesime presne ten isty problem, ale v byte, kde mame kovove zarubne, ktore su vsadene rovno do panelu.. no hroza .. jednu daval mm dole, lebo sme vyrezavali otvor, ale bolo to utrpenie ... tak rozmyslame, ked sme to premeriavali, ze ked kupime normalne dvere s oblozkovou zarubnou, malo by to byt v pohode .. len si chceme byt isti :-D
Odpovedať
@peterp @alenitka myslím,že dobrý stolár by to rezko vyriešil ;-)
Odpovedať
@alenitka nakoniec to vyšlo, tak ako som predpokladal a premeral si. Kovové zárubne, ktoré mám doma na 80 cm dvere majú vonkajší rozmer do 84cm. Obložková drevená zárubna na 70cm dvere má vonkajší rozmer 85,5cm, takže mi to akurát prekryje kovovú zárubnu. No do obývačky som chcel aj tak 80cm dvere, takže som jednu stranu kovovej zárubne rozbrúsil a výplň som vysekával, pretože sme to poctivo kedysi zabetonovali :-D takže sa celá stena otriasala, kým som vybral ten beton odtiaľ. Vrchnú časť som si už netrúfal rozoberať, pretože tá bola jednak zaliata do betonu spolu so železobetonovým prekladom, čo by tá stena asi už nerozchodila, keby som to búral :-D Takže dvere aj zárubna sú o 3cm nižšie, čo mne pri výške 180cm nevadí.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterp jeeeee my to mame presne tak isto ... takze dakujem, si nas ukludnil .. sme sa bali ze objedname dvere a bude zle ... aj my sme to tak i tak premeriavali, a nam to tiez tak vychadzalo, ze krytie zarubne je 94,8 cm a krasne to zakryje kovovu zarubnu ... hlavne ze vyrobca nam tvrdil ze ich oblozkove zarubne sa nehodia na stare kovove... ale to je jasne, lebo za apyt dvere beru 60% navyse a za oblozkovu zarubnu original na kovovu beru o 100 eur viac .. tak asi preto sa nas snazil presvedcit .. tak dakujeme velmi pekne.
Odpovedať
@alenitka neni zač. Som rád, že som pomohol. Ja som tiež dlho špekuloval ako to vyriešiť, aby som to nemusel celé búrať,ale chcel som obložky. Samozrejme, každý predajca aj majster povie to, čo jemu najviac vyhovuje. Chcel by som vedieť jeden jediný dôvod, prečo by nemala obyčajná obložka držať na kovovej, kedže pena po zatvrdnutí vyplní všetky záhyby a diery a tým pádom obložka drží ako čert :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@peterp no ved prave :) my sme to tiez dlho hutali ... tak sme radi .. usetrime riadne peniazky ... :-D
Odpovedať
Ahoj ja som obložila kovovú zarubňu drevenou obložkou a je o ok..... som spokojná nebúrala som, len sa mi zmenšil otvor... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravím ja odporúčam www.vyprena.sk , staré železné zárubne sú obalené krásnymi drevenými :-) , otvor sa zmenšil o 4-7 cm (kovové zárubne boli zlé osadane..) . Super cena,kvalita, som spokojný .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
o kolko sa mi teda zmensi otvor? lebo kdesi som cital ze sirka dveri sa meneni ale zmensi sa otvor...nejaky centimentrik mi nevadi ale viac by uz bol problem hmm..
Odpovedať
@makaroko nieco tu smrdi, asi samochvala, robis sam sebe reklamu? my sme tu neni vysedeny v kosiku...
Odpovedať
@johnyfly1 pocitaj hrubku materialu a montaznu penu... teda otvor sa ti zmensi cca o 5cm...
Odpovedať
@godfather no pekne to z otvoru 60 budem mat 55 :D cez to ani pracku nedostanem :D
Odpovedať
@johnyfly1 presne tak, zmensi sa ti otvor a dokonca si budes musiet nechat vyrobit dvere na mieru, ale ked chces zachovat otvor 60cm, potom musis povodne zarubne vypilit, aj do obchodu ked pojdes kupit nove dvere s oblozkou tak musis mat stavebny otvor siroky min o 7-9cm vacsi... ak sa ti nechce vyburat stare zarubne a chces ponechat otvor 60cm, porozmyslaj ci by nebolo vhodne namontovat posuvne dvere, samozrejme ak ti to podmienky dovoluju....
Odpovedať
@godfather akurat som pozeral oblozky a su tak robene ze dvere ostanu 60tky (idu kusok mimo zarubne) ale otvor sa o par cm zmensi....ale aj tak mi mic ine neostava ako zarubne vyhodit lebo mensi otvor sa mi nehodi.....mimochodom hodia sa drevene oblozky do kupelne? nebude im vadit vlhkost?
Odpovedať
@johnyfly1 bez obav, v sucasnosti je trend taky, ze nic ti nevydrzi dlhsie jak 3-5rokov...
Odpovedať
Profilova fotka
@johnyfly1 ak budú tie dvere naozaj drevené a nie papierové, tak bez obáv ich môžeš použiť aj na kúpeľňu. Tu je jasný príklad
Odpovedať
@prirodokochac praveze mam vyhliadnute vostinove papieraky od invada :(
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?