Obklad z kameňa do interiéru. Ako sa udržuje?

Profilova fotka
Chcem dať za schody obklad z pravého kameňa,ale neviem ako sa to bude udržiavať.Máte s tým niekto skúsenosť?Odhovárajú ma,že vraj mi tam bude sadať prach.
Odpovedať
1
2
Ahoj, aj ja chem zas dať kameň na obklad krbu, tiež ma odhovárajú... :-) Však existuje vysávač a má aj štetinkové nástavce, s ktorými to raz dva povysávaš... Ja sa nedám odhovoriť.
Odpovedať
Mne sa to tiez paci. Len je vraj aj tazke zohnat niekoho, kto to spravi potom. Mate nejaky kontakt?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my mame prirodny kamen len v exterieri ale rada odporucim tych majstrov co nam to robili, lebo to spravili krasne a dobre sa s nimi spolupracovalo. Robia aj ine veci ale pokladanie prirodneho kamena je ich srdcovka a aj to vidno v kvalite ich prace :-) Su zo ZM, ak chcete niekto kontakt napiste mi IM. Jedina nevyhoda ze su dost vytazeni a treba si ich objednat dost dlho dopredu. Ale to je asi bezne aj u inych.
Odpovedať
vivianaba, platí pravidlo, že "dobrý majster, nie je voľný majster" ;-) tak to potvrdzuje len tvoje odporúčanie :-) my máme kameňom obložený stlp v obyvke a vyzerá to super, každému sa to páči... nám to robili páni z kúpeľňového študia a dali si taktiež záležať.. :-)
Odpovedať
Ahojte, aj my mame v pláne obkladať prírodným kameňom steny za krbom. Neviete odporučiť dodávateľa? Počula som, že veľa ľudí kupuje aj umely kameň a su spokojní. Len netuším aký je medzi nimi rozdiel. A čo to urobí časom. Vivianaba poprosím Ťa o kontakt na majstrov, a ako vychádzali cenovo. Od nas za exterier pýtal pán majster, že 100 sk za hodinu roboty. Sme sa zasmiali a rozlúčili sa.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam kameň aj v kupelni aj v obyvacke..tak uvidíme, či o pár rokov ich z tej kupelni nevyhodím.. :-S
Odpovedať
Profilova fotka
pozri aj http://www.modrastrecha.sk/forum/show... http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
Sal, dobry majster Ti poradi aj dodavatela. Oni v tom maju najlepsie skusenosti. Poznam jednu sikovnu partiu zo ZM, neviem ci tu istu co vivianaba ale aj tito su dobry. 100Sk za hodinu roboty - dnes uz malokto robi na hodinu, vacsinou je to od vykonu - hodinovkarov by som nechcela. Co sa tyka ceny tak tam vela zavisi od typu kamena, plochy.... Robia aj zamkove dlazby a su v tom fakt dobry. Ked budete chciet niekto ponuku tak mi poslite blizsie udaje do IP a sprostredkujem aby sa ozvali. Robia bezne aj Blavu tak v tom nevidim problem.
Odpovedať
Profilova fotka
Tinax - asi hovorime o tych istych zo ZM hlavne ak robia aj zamkovu a casto robia v BA :-) My sme s nimi boli velmi spokojni, aj teraz som ich volala na taku malu robotu opravit po niekom kto to nespravil podla nasich predstav. Cena bola vzdy za cele dielo, nie na hodinu. Robili nam kupelne, dlazbu na terase, balkone a na vstupe a kamenom obkladali sokel a plot. Cena velmi zavisi od rozsahu prac a type materialu. Teraz si spominam len na cenu kupelni, ale to vam sem ani nejdem pisat lebo sa podla toho neda orientovat ak vas zaujima cena za pokladku kamena. Kamen sme kupovali nezavisle od tychto majstrov, oni prisli az ked sme uz mali pripraveny material na ulozenie. Kamen mame od 2 firiem a s oboma sme boli spokojni: Ramolstone (DS) a Grandstone (BA). Od jednych sme kupili bridlicu na sokel a plot (mali ju v super cene, rovnaka cena ako betonove imitacie kamena) a kamenne stvorce do travnika ako chodnicek, od druhych mramor a zulu do interieru ku krbu. Chlapci zo ZM krasne ulozili bridlicu, ked prisiel pan z Ramolstone-u pozriet hotove dielo povedal ze svoj material este tak pekne polozeny ani nevidel.
Odpovedať
no vyzera ze by to mohli byt oni. :-) Ved aj teraz su v BA. sal, poslem Ti kontakt cez IP.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
iconka - 21. apr o 18:01 Dajte rady, kde ste kupovali obkladovy kamen a za kolko. dik iconka - Včera o 11:11 nikto nic? gabriello stavia dom - Včera o 23:34 tiež by ma to zaujímalo, kto ma s tým skúsenosti. mám to treba ale do exteriéru na fasádu
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
my sme kupovali kameň v merkury, bola akcia do konca mája. stál 0,62 m2 9,99€. takže jedna stena nás vyšla na 2OO € bez lepidla a práce.Ešte ho zatiaľ nemáme na stene, lebo majstri majú čas až v auguste, takže nemôžem podať kvalitné referencie, ale dúfam, že izba nebude veľmi tmavá. máme oranžovú farbu na stenách a nábytok jadrový buk/lesklá vanilka a šedý gauč. no a manžel vybral šedý /grafit/ kameň. tam mám trochu obavy, ale nechám sa prekvapiť. ak bude tma, dám sadrokartónovú rampu na strop.
Odpovedať
Profilova fotka
Caute kocky, ja som to lepil svojpomocne minuly mesiac,kupovali sme to v MErkury Market v Blave. Fotka pripojena
Odpovedať
Profilova fotka
@ferenju pekne :-) a ako si to daval na stenu, res. ako musi byt k tomu pripravena stena? ja by som chcela iba take pasy v obyvacke - jeden stlpik a ku stolu
Odpovedať
Profilova fotka
Ajojky, klasika, kupil som kvlaitnejsie lepidlo, ktore je urcene na lepenie stiepaneho kamena, a pekne to drzalo, natiahol som si na stenu lepidlo a iba som prikladal a niekedy umelym kladivom potukal . Ja to dobra robota
Odpovedať
Profilova fotka
@ferenju ale sa to musi aj rezat, aj vsetko...musi to byt babracka mne povedali, ze na stenu treba natiahnut aj sietku a zoskrabat omietku...ja by som to tiez chcela
Odpovedať
Profilova fotka
No myslim, ze to take strasne nie je. Ja som to daval na sietku s lepidlom, ale rodicom som to daval priamo na stenu, nebola to velka plocha. Sietka je skorej proti prasklinam a sudrznosti ako na drzanie obkladu
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ahoj mi sme teraz lepili sami, kamen v spalni a lepili sme ho na kleber a drži perfektne potom sme ho už len natrela impegraciou určenou na kamen a hotovo a vyzera to nadherne kukni foto :) a chcem ho dat aj do obyvačky na stenu kde mam kachle a ešte pilier v obyvke by som chcela tym oblepit tak uvidim ako to dopadne, ale myslím že to bude vyzerat perfektne :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
@vivianaba jej, posli mi prosim kontakt na panov obkladacov...pouvazujem.papa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Aký je rozdiel medzi prírodným a umelým kameňom?Chcem ho dať do interieru aj exterieru.Uvažujem nad tým,že ho dáme za kachle na stenu v obývačke kam sa aj televízor umiestni ....Ďakujeme za radu ;-)
Odpovedať
@cherry01 @cherry01 ahoj , tak ako ste spokojna s tym kamenom v obyvacke a v kupelni? narocna alebo pohodova udrzba? ako csto to vysavate ci odprasujete?
Odpovedať
@vivianaba Ahoj, neposlala by si mi prosim kontakt na tych majstrov zo ZM, ktori vam robili ten obklad? dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@janocka My sme kupovali prírodný kameň , žiadna umelina , do obývačky , pílené pásiky a aj na dom a sme veľmi spokojný , cena výborná a dovoz bol dokonca zdarma. Kupovali sme od firmy kamen streich .
Odpovedať
@janocka a ešte som zabudla ... , žiadna náročná údržba , prach sadá na všetko , nie len na kameň , a ten môžete očistiť ako len chcete , vonku normálne ostriekať vodou , v interiéri povysávať , resp. vykartáčovať a na kvalite ani kráse kameňu neublížite , je nezničitelný , môžem len odporučiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@linda8 dakujem, no ten prispevok som nepisala ja, iba som prekopirovala z inej diskusie. Radu chcela @iconka. Bolo to pred viac ako 3 rokmi, tak mozno to uz nie je aktualne
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?