Obklad v kuchyni alebo namontovanie linky. Čo urobiť skôr?

ako ste to riešili vy? plánujeme dať do kuchyne mozaiku ....treba ju dať predtým ako nám prídu montovať kuchynskú linku? alebo stačí aj potom? aké sú výhody/nevýhody? Ďakujem za rady skúsenejších ;-)
Odpovedať
Obklad najskor. Ak to chces mat premyslene do detailu, tak si zisti presnu vysku soklovej listy nad pracovnou doskou a od obkladaca pozaduj, aby spara bola presne vo vyske listy a pod prvy rad daj nalepit este polky. Bude to vyzerat ovela lepsie, ako keby lusta zakryvala napriklad tretinu, alebo polovicu prveho radu.
Odpovedať
Profilova fotka
obklad potom linka
Odpovedať
Riešila som podobnú otázku, skúsení kuchyniari mi radili obklad potom, aby to naozaj sadlo. V prípade, že dáte obklad predtým, musí všetko sedieť na milimetre!!! Je ťažké určiť, ako to presne pri montáži výjde. Takže ja som si dala radšej zásteny a vyriešené :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa tiez stretla nedavno s nazorom "profesionala"., ze najskor linka a potom obklad, pytala som sa na tuto istu otazku ludi tu na MS, no nedostala som nejake tipy a rady, vyhod vs nevyhod... ale z roznych dovodov budeme tak postupovat najprv linka a potom obklady
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Vysku linky a aj soklovej listy poznate - taktiez mate predstavu v akej vyske budete mat vrchny rad skriniek. Je daleko pohodlnejsie a myslim ze aj presnejsie najskor spravit obklad (aj s presahom pod linku) a potom montovat kuch.linku. Myslim ze tu nieje ziadny problem a toboz ak to bude mozaika. Samozrejme je mozny aj opacny postup a obklad davat az ked bude linka na mieste avsak tu nastava pre obkladaca problem s obkladom ktory bude susediaci z pracovnou doskou alebo s vrchnymi skrinkami. + napasovanie obkladu v kútoch (rohoch) a miestach ktore su viac viditelne (kde nieje soklova lista) - ale da sa to (ale obkladac Vam urcite nepodakuje) - je to daleko viac rezana - merania - pasovania a v duchu aj nadavania :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?